luni, 17 octombrie 2022

Melania Rusu Caragioiu - SCRISOARE DESCHISA + PS

 



Mult Stimate Domnule Dr. Viorel Roman,

Cer scuze pentru înșirarea unor doleanțe care ar ridica puțin starea oamenilor de la țară, fiindcă aceștia formează majoritatea statică a populației țării.

Încorsetați, noi poporul și  din țară și din exterior, în dogme vechi și precare, nu putem face nimic spre progresul bunei stări a individului.  Ne pliem după cum bate vàntul ca să rămânem locului.

Dacă noi, cei din mediul rural, am avea ochi să citim și cap spre a înțelege ar trebui să folosim acest interval de timp spre a ne instrui, în special votanții. De a vedea cum se chivernisesc alte neamuri și să cerem și noi facilități.

Cerând majorări la venit social nu rezolvăm nimic ci îi ajutăm pe alții facilitându-le câștig în primul rând prin produse alimentare cumpărate, noi trăind ca niște orășeni de la bloc.

 Televizorul este de divertisment și nu dă lecții de civism clare, ca la școală, nici de conduită  spre a ne asigura și noi înși-ne o oarecare bunăstare, gen european.

 Primăria ar trebui săptămânal să facă adunări la sala festivă spre a auzi doleanțele participanților, să le dea lecții de viață, să-i învețe cum se pot ajuta și singuri în unele probleme, să le dea o orientare în problemele de viață, de logistică=reparațiile înainte de venirea iernii, furajul pentru animale mici, etc, etc, multe din acestea putând fi rezolvate prin benevoli ca ajutoare ocazionale,

Ar trebui să ne îndreptăm spre mica agricultură, grădinărit, mica industrie, mijloace de transport spre centre, circumscripție medicală în apropiere, medicamente gratuite pentru pensionari, copii și asistații sociali.

Ar fi binec venită obigația activității de benevolat pentru asistații sociali, fiecăruia după starea și puterea lui . Munca de orice fel, regenerează organismul și gândirea.

Micii producători să nu plătească taxă forfetară la piețe. Este ridicol cum polițistul  pândește o bunicuță care vinde pătrunjel pe stradă sau în fața casei ca să-și facă planul de amenzi.

A se vedea libertatea și plăcerea fermierilor de a vinde de acasă, din alte țări  și exemplul comerțului  stradal din  Ungaria.

 Rezolvarea canalizării și a apei în fiecare așezare umană.

Fiecare casă de om sărac să fie dotată ,,cu capră  pentru lapte”- vaca săracului și cu combustibilul lemnos pentru iarnă, gătit și spălat (f. important).

Să se facă descinderi la casele oamenilor spre a se vedea  gradul de civilizație în care trăiesc, iar benevolii să ajute pe cei neputincioși,

Dar bietul român nici nu îndrăznește să ceară asemenea ajutoare, legitime ca cetățean european. El este bun doar ca alegător și plătitor de impozit.

 Să se deschidă grădinițe unde copiii să învețe puțină carte, fiindcă mergând la școală cu tableta fără ,,tăbliță și grif”, nici nu mai pot citi scrierea de mână, dar nici nu știu să scrie de mână, nu mai vorbim de socotit- minimul în matematică

 Este f important să susținem românismul, cum fac eu, prin ordinator, dar cele arătate mai sus sunt baza existenței individului apt și sănătos din neamul strămoșesc. Eu am făcut mult benevolat în țară și în Canada, mii de ore și nu mi-au dăunat, ajungând azi  la 91 de ani.

Cer scuze pentru aceste plângeri, dar măsurile luate de partide nu ajung la aceste probleme vitale, ele în majoritate vizând doar personalități și unele medii orășenești, dar nu din mediul rural care este uitat în cazurile pe care le-am expus.

Cu mulțumiri și multă rugăminte,

   Melania Rusu Caragioiu




PS.

Eram aproape să abolim pandemia, spre o perioadă de acalmie, când ,,unul” s-a gândit să profite în ciuda acordurilor semnate de țara sa, pornind un război crâncen, considerat revanșard contra celor poreciiți de el ,,nazi ucraineni ”Dar mai sunt și alții nazi, a zis el între care și România.

Conflictul a crescut din zi în zi, urmând și alte state care s-au aliat la idee și la a oferi ajutoare Rusiei.

Dacă șefi de state îndrăznesc să își calce cuvântul, noi popoarele la ce ne putem aștepta din partea unor asemenea șefi? Doar să fim o massă de manevră și sacrificiu înainte de a deveni o massă de carne și scrum sub bomba atomică.

Canada părea bine apărată până în momentul când în Alaska au fost aduse vase rusești cu arme de război.

S-a făcut și precizarea ostilă precum, Alaska aparține Rusiei fiindcă sub ghețuri se găsește în continuare pământ rusesc în istmul prelungit.

O zizanie de războaie fără nici o rațiune sprijinind dorința de expansiune și putere mondială.

 Am citit cum un prizonier rus a spus:,,Am plecat la  război, mai bine decât să mor de foame acasă!.

 Iată prețul înarmării excesive,

 Încă din 1978 când am făcut o excursie în Rusia, puterea economică de cumpărare era scăzută, costul vieții, suferea, cum spuneau locuitorii, din cauza înarmărilor.

        Dumnezeu să ne apere de înfăptuirea acestor amenințări.

 Cu mulțumiri pentru problemele lămuritoare si atât de necesare.

        Cu stimă,

 Melania Rusu Caragioiu



Comentariu:

Tot ce  manifestă ură, invidie, serntiment negativ, spirt destructiv, doctrină teroristă, într-un cuvânt,  sunt cauzate de o stare interioară a individului  găsit într-o suferință, declarată sau ascunsă,  metabolică, Un metabolism defectuos, o stare sinestezică care neglijată  poate agita  prin comportamentul nesăbuit dat de suferința sa ascunsă, nesesizată de el.
Acel sau acei indivizi, inoculează stări negative și spiritelor slabe ale unora  din jur, prieteni, discipoli, etc.,  până la a crea  chiar un adevărat curent negativ
 Ne naștem buni. Un ceva din interiorul nostru, sau ceva venit dinafară ne face răi
Observând un copil, la joacă, pus în dilema de a alege pacea sau vacarmul sau răzvrătirea el va alege răbufnirea fiind plin de energie și de invitația, stimularea de manifestare prin  refulare dură, nefăcând apel la gândirea  sa personală.
 Cam tot astfel se manifestă și cei care se bucură și ajută la un autodafe de cărți, de exemplu, cei care inconștient sau din ignoranță împrumută doar sloganul distrugerii necugetând  asupra a ceea ce fac.
Consider negarea și distrugerea valorilor drept o stare imitativă a terorismului maladiv pornit de la un individ suferind fizic și implicit  mental.
 Un poet spunea pentru coexistența pașnică: 
            ,,Pământul este larg să-îndemne 
           ,,Pe orice om  a și lua un loc
           ,,Și fiecare să-și însemne 
          ,,Pe el o rază de noroc.”

 Cu multă părere de rău pentru asemenea realități, 
 Melania Rusu Caragioiu 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu