joi, 20 octombrie 2022

Ben Todică - Intimidarea conștiinței

 




Intimidarea conștiinței

Ben Todică, Australia

20 Octombrie 2022

 

Fran Lebowitz, la 70 de ani, într-un interviu la știrea că planeta nu va mai avea apă potabilă în 2050, s-a cutremurat și după puțin timp de gândire s-a luminat la față și a zis: eu nu voi mai fi în viață atunci și m-am liniștit.

 

Așa și marii oameni de știință propun să construim un oraș plutitor pentru a călători până la prima stea și pentru asta adună donații. În mii de ani lumina vom ajunge acolo și apoi ne vom întoarce pe planetă în alte mii de ani cu păduchi stelari, în timp ce jumate din planetă moare de foame și de sete azi. Mă întreb pentru ce bagă ei atâția bani în armament. Cu cine vor să se bată? Cu sărmanii care trudesc pământul pentru supraviețuire? Nu aveți niciun pic de regret pentru demnitatea de om pe care ar trebui s-o aveți? Cine sunteți voi cei ce omorâți zilnic prin războaie inventate?

 

Relația dintre stat și cetățean, ne spune jurnalistul american Chris Hedges, (fost angajat al ziarului „New York Times” și martor trăitor al războiului iugoslav în care N.A.T.O. a făcut praf o țară suverană, fără ca Europa să miște un deget în apărarea ei) este una de stăpân și sclav. Demolarea instituțiilor democratice una câte una au înăbușit vocea maselor. Atentatul de la 6 ianuarie 2021 a distrus și sistemul celor două partide de conducere al Americii, s-au distrus sindicatele, sistemul de educație publică, sistemul judecătoresc, presa, academia, protecția consumatorului și ecologia, bazele industriale, comunitățile și orașele, au distrus modul de viață a zeci de milioane de americani care nu mai sunt capabili să găsească de lucru, blestemați la sărăcie molipsitoare sau pușcării. Acest atentat a distrus încrederea maselor în democrație, ne spune în continuare Chris.

 

Toți președinții, continuă el, din ultimii 50 de ani s-au pus în slujba puterilor corporatiste trădând astfel libertatea democratică. Toate aceste evenimente nesancționate au dus la implementarea fascismului în America. Dezindustrializarea forțată  a dus la implementarea unor noi ideologii de către elitele conducătoare - a controlului crizei prin poliție. Asta a deschis porțile unui populism autoritar (cum spuneam pe vremuri: abia au așteptat să distrugă lagărul comunist ca să-și însușească ei toate practicile K.G.B.-iste) începând de la Reagan și Thatcher. Idei care presupuneau că pun la încercare valorile de familie, moralitatea tradițională, autonomia individuală, legea și ordinea, credința religioasă și reîntoarcerea la trecutul mitologic. Ca urmare, după 45 de ani, toți acei care ne urau pentru libertăți au rămas și azi finanțatori, bancheri, intelectuali publici, jurnaliști, oameni de afaceri, elite din universități și școli de afaceri care, toate la un loc ne-au vândut visul utopiei neoliberalismului.

 

Capitalismul de azi nu mai e capabil să genereze profituri din industrie și agricultură, din extinderea piețelor de desfacere și atunci încep să umfle cifrele statului și a bunăstării invadând precum paraziții după recoltă adevărul. Bunăstarea nu mai e produsă acasă, așa că au început să manipuleze cifrele la Bursa Internațională devalorizând moneda și valoarea proprietăților și a investițiilor maselor. „Capitalismul Cazinou” se naște și înfloresc jocurile de noroc.

 

Am fost întrebat recent ce cred despre viitorul cărții de hârtie, despre citit și noile generații atașate de media digitală. Cărțile vor fi foarte scumpe și căutate în viitorul apropiat. Aceste jucării, telefonul și tableta sunt noutăți azi, însă în câțiva ani generația se va plictisi, se va trezi și le vor pune la locul meritat – niște scule de contact. Problema întregii lumi este că ea e educată să creadă în una sau alta și prin telefon comunică cu întreaga lume până într-o zi când vor realiza că nu-i aude nimeni, că sunt doar hipnotizați, că sunt ca peștele în plasă, vorbind cu ei înșiși închiși în balon de sticlă magnetică. Trăim pe un pământ al căutărilor nu al credințelor și asta fac de când am plecat de acasă - caut. Niciodată nu o să încurajez pe nimeni să creadă în ceva. Mereu spun: nu crede tot ce spun alții, dar nu fi prost să crezi că nu ar fi totuși posibil. Datoria ta e să experimentezi tu la prima mână, pentru că de-asta ești aici. Ajută-te singur.

 

Imaginați-vă dacă războiul lui Putin se extinde și sunt bombardați câțiva sateliți de comunicare sau hidrocentrale și rămânem fără electricitate și internet... Ce facem atunci? Ne întoarcem la lumânare, desigur și o carte bună de citit. Oare cine mai are așa ceva? Vei umbla înnebunit după una. E foarte posibil un astfel de scenariu! Internetul global e tot un război planificat împotriva libertății și independenței sufletului. Guvernele corporatiste de azi sunt toate pline de corupție, ne spune profesor Richard Wolff în prezentările sale. Corupția este un cuvânt inventat de industria financiară care a devenit Dumnezeu, azi. Cultura țării decide felul de gândire al viitoarelor generații. Copiii își imită părinții.

 

Toate instituțiile sunt infiltrate de spioni și de securiști de parcă această pandemie a fost planificată să ne dezbrace de toate drepturile, normele creștine și umane învățate și moștenite din moși strămoși până acum. Să intrăm dezbrăcați într-o nouă ordine mondială în care să luăm totul de la zero. Noi ca suflete și conștiință suntem diferiți și suntem pregătiți din naștere, dotați cu idei și viziuni diferite pe care dorim să le punem în practică, să ne trăim visul, însă noi toți, acești visători suntem nivelați fără milă de o mână de ciomăgariI (că cei din curtea școlii, care erau leneși la învățat îi băteau pe cei mici furându-le sandvișul din ghiozdan)... Ăștia conduc lumea azi prin teroare și șantaj. Politicienii au învățat atât de bine limbajul manipulării încât orice s-ar dezbate se încheie cu bine, toți mulțumiți, nimic făcându-se.

 

Subiectul la modă este Ecologia, care este distrusă și prin ea viața ne este amenințată (vezi situatia scriitorului Fran Lebowitz din introducere) datorită lăcomiei și goana după resurse și numai tehnologia ne poate salva prin exploatarea resurselor din spațiu. Asta face Elon Musk dezvoltând tehnologia spațială care mi-e teamă că va ajunge în final tot în mâinile industriei de război cărând bombe cu ele. Dacă spațiul ar fi fost atât de accesibil, Pentagonul ar fi avut o bază pe Lună de acum 50 de ani, de unde ar fi tras sforile. Așa îmi spunea colegul meu de camera de la școală profesională din Bocșa, Ion Beică pocăitul. Americanii poate au aterizat pe undeva prin deșert. Dumnezeu nu permite o asemenea fărădelege. Dacă atunci americanii au ajuns pe Lună zburând cu betoniera de făcut ciment din curte, ce dracu i-a impiedicat până acum cu tehnologia lor atât de avansată să industrializeze Luna. Asta îmi spunea pocăitul și râdeam de el, dar dacă totuși are și el dreptul la adevărul său. Nu mai mințiți, că lumea nu e proastă!

 

Yuval Noah Harari, istoric și profesor, promovează implantarea cipului pe creier ca un mare avantaj în ușurarea și salvarea de vieți. Imaginați-vă că acest cip pe creier e capabil să depisteze toate începuturile de boli și cancer înainte ca tu să le simți în corp când va fi prea târziu pentru intervenție. Îți va spune ce să mănânci și cum să te îmbraci și chiar să iubești. Bine, domnule profesor, însă ce se va întâmpla dacă cel de la butoane moare sau se țăcnește ori rămânem fără curent sau comunicare? Ne prăbușim toți precum molusca? Tu promovezi tehnologia ca promotor al vieții, în timp ce Bill Gates promovează reducerea populației la 10%; voi amândoi fiind în aceeași gașcă a globaliștilor. Nu aș fi împotrivă dacă ar fi implimentată de John Lennon și Yoko.

 

Urmăream o conferință internațională a tehnologiilor viitorului din Rusia în care un grup de oameni de știință printre care și Sadhguru and Michio Kaku. Un indian mystic, un japonez-american, om de știință și un forum economic în Rusia  răspundeau întrebărilor din sală. Kaku, el însuși un robot în personaj era extraordinar de pregătit în ideile sale, dornic să promoveze roboții viitorului care vor domina lumea, astfel încât se vedea că a cioplit bine în jurul subiectului ca să nu ai nici o șansă să-l contrazici până a ajuns rândul misticului indian care a răspuns răspicat că roboții pot fi programați superior până la Conștiință și Subconștient, două funcții ale omului care nu funcționează bazându-se pe memorie. Deci, roboții nu vor avea niciodată conștient și subconștient.

 

Yuval Harari continuă să susțină că emoțiile omului sunt ușor de recreat în roboți prin algoritme, că sunt chimicale generate de creier, care pot fi reproduse. Îi reamintesc renumitului profesor ca om simplu și cu respect pentru creație, că noi nu cunoaștem infinitul de chimicale generate de creierul uman, tot așa cum nu realizăm că Dumnezeu a creat universul în infinitul său ca să realizăm cât de mici și insingnifianți suntem. Faptul că am ajuns în aroganța noastră la concluzia marelui Bang, nu înseamnă că Dumnezeu nu există.

 

Voi toți acești falși proroci și dumnezei ar trebui să îngenuncheați și să cereți iertare speciei umane care v-a dăruit încrederea și viața ca s-o onorați și să o serviți. Să nu credeți voi că toate mărturiile lăsate de civilizațiile trecute, despre cunoaștere și călătorii printre stele în laboratorul creației Domnului nu sunt adevărate. Dimensiunea conștiinței și imaginației omului e infinită și dacă îi dăm șansă, ni se va așterne la picioare. Noi în aroganța și mândria bolnăvicioasă a sufletelor slabe și inculte, ne tăiem craca de sub picioare și orbiți nu vedem mesajul străbunilor, al aproapelui, al Atotputernicul și Făcătorul nostru – Dumnezeu. Să învățăm aprecierea și recunoștința pentru viață!

 

Ce se întâmplă azi, e că ne rupem tot mai mult de Suflet și Conștiință. Că trăim ca sclavi ai tehnologiei și banului și uităm de intelect și inteligență. Stau și mă rușinez când îi aud pe toți  pretinzând că sunt făcuți după chipul și asemănarea Domnului - și atunci strigi:  E Dumnezeu o moluscă? Întreaga planetă, credeți că trebuie să se ploconească în față banului și a tehnologiei? Treziți-vă ! Toate invențiile, în general privind în istorie au fost făcute de oameni singuri, independenți. Societatea este dogmatică și restrictivă, vrea să controleze totul prin legi și reguli (vorba lui Albert Einstein - toți știm că nu este posibil până vine unul care nu știe și o face), adică nu permite cu ușurință idei noi. Societatea vrea să controleze totul. Libertatea în creație crează probleme celor de la putere. Ei ascund totul. Omul a trecut de la respectul pentru Creator la respectul pentru Gânditor. Renunțând la Dumnezeu (pentru asta îi acuz și pe cei din Vatican că țin sub sechestru 84 de km de rafturi cu cărți și documente de la Arca lui Noe încoace, prin a căror învățăminte ar fi adus conștiința umană mai aproape de adevăr). Tot ce facem este împotriva firii omenești, a vieții. Trupul e doar anatomic, însă natura vieții nu stă doar în corp, ci și experiențele tale actuale și în cele înmagazinate de memoria ADN-ului tău. Toți suntem unici și această unicitate, identitate este ignorată azi de societate. Toți avem vise pe care dorim să le împărtășim. Nu ne luați acest Drept !

 

Vorbele marelui mistic, Sadhguru îmi sună în minte: „Conștiința e Oceanul, tehnologia - o mică insulă.”

 

„Prea multă democrație în artă și deloc în societate”, ca să închei cu Fran Lebowitz. Independența și curajul ei m-au fascinat.

 

Aici am ajuns. Toți tac.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu