duminică, 14 august 2016

eGuvernare sau eSpionare







În loc de eGuvernare vom avea eSpionare... Acum și cu fonduri europene!

de Mihai Enciu , 12 august 2016

Băieții noștri de la Securitatea rebotezată SRI au în capete planuri mărețe. Recent, căprarii lui Coldea au accesat niște fonduri d-astea nerambursabile de la UE în vederea interconectării unor baze de date ale diverselor instituții publice. Penetrând cu tupeu AXA 2 – OS 2.3.” Creșterea utilizării sistemelor de e-guvernare” băieții noștri au umflat vreo 25 de milioane de euro pentru niște software și ceva hardware destinat cotrobăirii, cu sau mai de grabă fără mandat de la judecător, în intestinele tuturor instituții publice care dețin date cu caracter personal ale geto-dacilor.

Niște ONG-uri d-astea de tip „Uniți, salvăm”  și-au dat deja foc la păr în piața publică aducând critici constructive inițiativei Securității:
„SRI nu are nicio competență în domeniul eGuvernării sau în ‘dezvoltarea funcției de prevenție, detectare și luare de măsuri pentru reducerea redundanței plaților în zona publică’, deși acestea sunt  scopurile declarate ale proiectului. Mai mult, anumite capitole din proiect (vezi capitolele de ‘Recunoaștere facială’ sau ‘Interceptarea comunicațiilor’ din documentul explicativ) ne indică faptul că proiectul are de fapt și un scop nedeclarat – acela de supraveghere generalizată a întregii populații. De exemplu, baza de date de recunoaștere facială cu aproximativ 50-60 de milioane de imagini frontale (gen carte de identitate sau pașaport), la care SRI are acces nelimitat și nesupus vreunui control, nu are nici o utilitate/justificare în ‘prevenirea fraudei’, așa cum pretinde SRI în descrierea proiectului, fiind de fapt o formă de spionare a vieții private a tuturor cetățenilor”.

Securitatea a contraatacat cu un comunicat de presă ilar, care ne lasă impresia că hoții, adică ei, s-au întâlnit cu proștii, adică noi:
„Sistemul nu colectează date noi, ci le analizează, pe baza unor algoritmi, pe cele existente. Rapiditatea în accesarea bazelor de date este impusă ca necesitate de amenințările specifice instituțiilor de intelligence din România - terorism, migrație ilegală, crimă organizată, pentru a căror contracarare este necesară o primă reacție în timp foarte scurt. Proiectul are drept scop modernizarea si eficientizarea activităților interne ale instituțiilor cu atribuții în prevenirea și combaterea fenomenelor de terorism, crimă organizată, corupție și evaziune fiscală, respectiv a instituțiilor publice beneficiare (MAI, MP, MFP, DGAF, SRI)”.

I-auzi! Atâta bună credință din partea unor cetățeni care, de regulă, se șterg la cur cu drepturile omului, în numele democrației desigur, mă emoționează!

 De când Traian Băsescu a urcat scroafa-n copac și l-a băgat pe Codea până-n gât în combaterea evaziunii fiscale și alte asemenea tâmpenii, drepturile omului au luat o pauză. Habar nu avem câți securiști sunt pe fir când vorbim la telefon, câți plutonieri de la serviciul tehnic navighează simultan cu noi pe internet și câți agarici își bagă nasul neautorizat în conturile populației. Nu avem pentru că gealații din comisia parlamentară de control al SRI sunt niște pelicani puși acolo tocmai pentru lipsa de ouă și IQ-ul redus.

Cum pana lui Hector să tragi de lesă Securitatea cu d-alde Cezar Preda sau Georgian Pop, băieți pe care nu-i ajută nici neuronul și nici trecutul profesional!? Treaba mai nasoală este că nici garantul Constituției și al respectării drepturilor omului, l-am numit aici pe taica Klaus, nu-i vreun soi de om capabil să ia Securitatea la trântă. Ăstuia dacă-i dai o deplasare externă all inclusive cu doamna la vreo sindrofie și-i pui pe masă vreo două înregistrări d-alea de budoar l-ai adormit garantat.

Din păcate pentru popor, în ciuda protestelor societății civile (vorba vine), treaba rămâne bătută în cuie. Căci SRI a aplicat a doua zi după deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor și a și fost declarat câștigător, fiind la stadiul organizării licitațiilor pe care să le câștige alde Ghiță Asesoft. Iar în lipsa oricărui control al modului în care Securitatea va cotrobăi prin bazele de date tare mi-e teamă că partida e pierdută. Trecerea securistului de la galenă în viața privată a cetățeanului, cu tot cu bocancii din dotare, este un fapt. Să ne bucurăm așadar, că oricum altceva nu ne mai rămâne de făcut.


Sursa:
http://www.academiacatavencu.info/politic/in-loc-de-eguvernare-vom-avea-espionare----acum-si-cu-fonduri-europene--40173









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu