luni, 8 august 2016

Ne-a părăsit poetul Ion Murgeanu...


Poetul Ion Murgeanu, fotografie de Ion Lazu

Ne-a părăsit, ieri 7 august, poetul Ion Murgeanu (n. 7 iunie 1940). 
 O teribilă veste, răvășitoare... Ne-a legat o caldă și frământată prietenie. Am scris împreună, în dialog epistolar, o carte de confesiuni Himera literaturii, 2006. Pândind himere..., cum alții, cândva, vânau lei... Tocmai terminasem de postat pe-al nostru blog sonetele scrise împreună, la Neptun, în toamna aceluiași 2006... Cu multe, prelungi răsărituri de lună...
O grea pierdere pentru familie, pentru prieteni și pentru literele române, slujite cu credință și talent de poetul care debutase în Contemporanul, în martie 1962, la doar 22 de ani, cu o prezentare de bun augur a lui G. Călinescu. S-ar putea să fie cel din urmă dintre nu mulții tineri ce au debutat la începutul anilor șaizeci, cu girul divinului critic. Unul dintre acești norocoși fusese și poetul Marin Sorescu (d. dec. 1996).
Corpul neînsuflețit va fi depus la biserica Sf. Silvestru, unde a slujit părintele Constantin Galeriu, al cărui discipol a fost poetul nostru. Înmormântarea la Cimitirul Străulești, II. 
Precizări la tel. fam. Murgeanu: 021. 212.41.09.
Dumnezeu să-l ierte și să-l primească în împărăția Lui.

http://ilazu.tm/

(LB)


Comentarii:

Dumnezeu sa-l aibe in paza ! Ce rau imi pare ca nu am apucat sa-l mai revad pe Poet !
L-am cunoscut prin regretatul Cezar Ivanescu - au fost colegi la "Baad " ! 
Condoleante familiei si prietenilor !

Intristat,

Alexandru Cetateanu




Poetul Ion Murgeanu, s-a nascut in comuna Zorleni, judetul Vaslui. 

Dumnezeu sa-l odihneasca!
Vasilica Grigoras




Of,Doamne,imi pare enorm de rau. Tocmai voiam sa-i trimit niste carti, n-am mai apucat. Dumnezeu sa-l tină in bratele lui. A plecat, ca si Petru, pe 7 august. magda u.





Dumnezeu sa-l ierte!
Ben Todica




Dumnezeu cel mare și bun să-l odihnească în pace și scrierile lui să ne fie mereu spre folos și alinare. Să nu-l uităm fiindcă ne-a dat atât de mult din sufletul lui. Sincere condoleanțe familiei.
       Melania Rusu Caragioiu, 
              Canada, România





Multumim pentru gandurile frumoase
Vroiam sa spun ca in momentul acesta este depus la biserica Sf. Silvestru, iar la ora 18.00 va fi o slujba speciala. Maine slujba de inmormantare se tine tot la Silvestru de la ora 11.00, dupa care se pleaca spre cimitir. Daca se poate sa transmiteti oamenilor si numerele de mobil, pentru ca vom fi mai mult la biserica decat acasa:0731731227 si 0747701112. Va multumim din nou pentru tot ce ati facut. Ne-a intrebat parintele daca este cineva care vrea sa vorbeasca maine in biserica la inmormantare. Sa va ganditi si sa ne spuneti, cred ca tata s-ar fi bucurat...

Irina si Emilian







Frate Ben, aveti un suflet nobil. Intristat si eu ca toata lumea buna scriitoriceasca. Ca intotdeauna, sunteti mai aproape de-acolo de lumea buna decat noi de aici. Va cutremurati cand constatati ca doamna ”bruna” a iesit la coasa. Si doar inca nu e vremea de cosit... Dumnezeu sa-l odihneasca in tihna. Sa traim sa-l pomenim numai de bine! NM.


Dragul meu frate roman,
Daca uit cine sunt si imi uit semenii inseamna ca am trait degeaba. Acesti oameni mi-au luminat viata, au fost parte din experienta mea. Dragostea lor e in mine. Pot sa ma lepad de ea? Pot sa nu mai exist?
Voi muri-n picioare! Atat respect pot da natiunii mele.











Un comentariu:

  1. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în împărăția Sa. Condoleanțe familiei și să-i păstrăm vie amintirea...

    RăspundețiȘtergere