marți, 20 februarie 2018

Festivalul-concurs de creație și interpretare a romanței românești „Crizantema de Argint”











Comunicat de presă



Festivalul-concurs de creație și interpretare a romanței românești Crizantema de Argint” revine cu o nouă ediție la Chișinău


          Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, alături de Uniunea Muzicienilor din Moldova și Primăria Municipiului Chișinău organizează în perioda de 23-25 februarie 2018 la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, ediția a XXII-a a Festivalului-concurs de creație și interpretare a romanței românești „Crizantema de Argint”. Evenimentul își propune să identifice și promoveze cele mai reprezentative talente în genul romanţei, evidenţiate prin calităţi de excepţie ale vocii, virtuţi interpretative, muzicalitate şi cunoaştere a genului.
          În cadrul galei laureaților vor suține recitaluri Orchestra de Muzică Populară „Folclor” a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” dirijată de maestrul Petre Neamțu, Matilda Pascal Cojocărița, Ștefan Cigu și Alina Vasiliu-Mavrodin din România,  Valadimir Samsonov din Rusia, Silvia Gocear și Mihail Muntean din republica moldova. Orchestra de Muzică Populară „Folclor” a fost înființată în anul 1968 și se remarcă prin stilul autentic al interpretării instrumentale. Muzicienii profesioniști ai orchestrei au susținut de-a lungul timpului spectacole în România, Ucraina, Rusia, Belarus, Germania, Austria, India, Nepal, SUA.
„Crizantema de Argint” vine ca o completare la Chișinău a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”.

Evenimentul care se va derula sub genericul „Romanța ne unește” se încadrează în seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Proiectul derulat în parteneriat are drept scop promovarea identității naționale și a valorilor culturale comune ambele maluri de Prut.



Programul festivalului:

23 februarie 2018, Sala Mare, ora 18:00
Recital de romanțe cu: Tatiana Jacot, Mariana Cepraga, Diana Văluță, George Cojocărescu (Bacău/România)
Concurs la Secțiunea Creație;

24 februarie 2018, Sala Mare, ora 18:00
Concurs la Secțiunea Interpretare;

25 februarie 2018, Sala Mare, ora 18:00
GALA LAUREAȚILOR

Intrarea este liberă.



20 februarie 2017
Departamentul de Comunicare
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni
Telefon   004 021 310 26 98
Fax         004 021 310 15 36































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu