vineri, 16 februarie 2018

Demisia d-nei Laura C. Kövesi






Demisia d-nei Laura C. Kövesi,

din 2013 procurorul şef la Direcțiea Națională Anticorupție? DNA, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, combate corupției la nivel înalt, colaboreaza cu Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă / OLAF si e fireste sub presiunea presedintilor de partide, prim-ministrilor, ministrilor, senatorilor, deputatilor etc. corupti, mai ales ortodocsi, care refuza in pectore acquis-ul UE, obligațiile de sorginte catolica, straine de cutuma devalmasiei valahe, statului paralel. Un mileniu de incompatibilitate dintre ortodocsii si catolicii nu s-a volatilizat la aderarea la civilizatia occidentala. 1989 Cortina de Fier s-a metamorfizat in una de Argint, dar mentalitatile diferire, decalajul est-vest se perpetuiaza, Vezi confruntarea de civilizatii, confesiuni, conceptii politice, juridice …

http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/
http://confluente.org/viorel_roman_1518494438.html

Pentru Samuel P. Huntington in Ciocnirea civilizațiilor, granita e pe Carpati, la rasarit in mentalul ortodox, justitia e a Puterii, in vest e invers. In afara de acesta realitate milenara mascata in Razboiul Rece de ideologii fara Dumezeu, de care tinem seama politically correct, mai este si viziunea lui José Ortega y Gasset. Autorul Revolta maselor, descopera (1) ca toti purtam masca preotului, doctorului, judecatorului etc., mii profesii vechi de milenii pe care ne straduim sa le indeplinim, dar nu de rare ori nu facem fata, doar masca ne salveaza, si (2) ca oamenii de rand in lupta lor anevoioasa de a face fata nevoilor zilnice sunt in conflict cu intelectualii pe care nu-i intaleg, ii detesta, urasc din tot sufletul.

Plecand de de aceste considerente religioase si filozofice, cazul d-nei Kövesi este dupa Huntington atat la frontiera celesta si terestra, ortodoxie-catolicism, stat paralel oriental versus occidental, cat si dupa Ortega y Gasset, la granita conflictului inexoriabil dintre intelectualii par excellence de sorginte occidentala si dreptcredinciosii jerfelnici orientali. Suntem in fata unui conflict religios intre culturi, civilizati, care n-ar avea nevoie de nici un rechizitoriu in viziunea orientala, ortodoxa moldo-valaha, daca Romania n-ar fi aderat la acquis-ul UE, la alianta militara NATO, pana la Marea Neagra.

https://admin.over-blog.com/write/89898768
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/02/razboiul-dintre-statele-paralele.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html
http://bentodica.blogspot.ro/2017/12/stat-de-drept.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/02/prabusirea-imperiului-roman-si-destinul-uniunii-europene.html
www.viorel-roman.ro

Timisoara la 16 februarie 2018











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu