sâmbătă, 24 februarie 2018

NOUTĂȚI DE LA BIBLIOTECA “MIHAI EMINESCU” –AUSTRALIA







NOUTĂȚI  DE  LA  BIBLIOTECA “MIHAI  EMINESCU” –AUSTRALIA
                                               28 Iunie, 2008

O vizită  cu  dăruire de carte românească !

           Am dragul a repeta ceea ce scrisesem de multe ori: “Romanii au o psihologie specifică, frumoasă și neschimbată oriunde ar trăi în lume. O legătură naturală cu ceea ce se cheamă, conștiința de Neam, Limbă și Tradiție creștină! Am rezistat prin vremi și vom rezista a ne prezenta ca ființă a unui neam civilizat și cu adânci rădăcini în istoria omenirii, oricât de înourate vremuri vor trece peste  acest străvechiu Neam al Românilor!”
     Cu aceste impresii în minte am primit vizita  Familiei Livia, Vasile, Aurelian Iancu  Rus, din Sydney pe data de 28.iunie, 2008.
      Și, ca de obicei, cu bunătatea Dumnealor, au adus o dăruire bibliotecii “Mihai Eminescu” din Cringila, N.S.W., daruire pe care o consider facută întregii Comunitați Românești din Australia !
      Pentru satisfacerea și a cititorului nostru despre această  vizită cu dăruire de carte, găsesc potrivit a reda  din “Registru de vizite”, exact cuvintele notate de vizitatorii noștrii:

28.06.2008
     Au trecut câtiva ani de când am avut marea  plăcere și bucurie de-a întalni, cunoște personal pe D-l Ionica Miclău în această minunată casă – biblioteca – plină de cărți aduse; mai mult adunate de peste mări și țări. Deci cunoscând locul, cădura, grija pentru cartea scrisă cu trudă și migală, am revenit cu altele (dăruire) de mare valoare istorică, literară, culturală.
     Mă bucură că i-am regăsit pe Florica și Ionica Miclău aceeași oameni de omenie și plini de acuratețe sufletească.
Le dorim sănatate și să rămână mereu așa, tineri sufletește, buni, mândri de ei și de familie. Las aici spre păstrare alte cărți ale  dlui prof. Alexandru Husar, și ale marelui dr.speolog Teo Rusu, cel care a fost fratele meu cel bun, din cei zece copii-frați ce am fost, din Mureșenii –Bârgăului, jud.Bistrița – Năsăud.
     Din dragoste și respect – Livia Vaile Aurelian Iancu –

         Deci, după vorba noastră românească: “Spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine esti”.  Am eu fericirea a mă considera prieten al unei asemeni Familii alese, aceea a vizitatorilor noștri de azi, care aduc bibliotecii drep dar un numar de 124 cărti? O întreagă bibliotecă de familie. Acest gest îmi amintește de omul de mare cultura Prof. Univ. George Popp, din Sydney, trecut acum in lumea Dreptilor, care mi-a dăruit de asemenea cărți, și răspundea la întrebarea mea, dacă merit eu acest gest din partea domniei sale?
       Și mi-a raspuns: “Da, ești omul care știu că vei îngriji și folosi aceste cărți!”
       Același sentiment  adânc și de respect simt azi, deoarece Familia Liviuței, cum o alintăm noi, aduce niște cărți întradevar valoroase!  Redau doar titlurile mai jos:

-Istoria Culturii si Civilizatiei – Ovidiu Drîmba
-Minunile Maici Domnului – Nicodim Mandița
-Fulgerul albastru -  Pavel Corut
-Înapoi, in Basarabia – Anca Florea
-Avem o misiune – Al.Husar
-Întoarcerea la literatură – Al.Husar
-Pe urmele apelor subterane-Carstul din M-ții Padurea
Craiului – Teodor Rusu.
-Pestera Meziadului – T.Rusu,Gh.Racovita,V.Crăciun
-Manual de istoria artei, barocul – G.Oprescu
-Intratereștrii și noua ordine mondială – Cristian Negureanu.
-Istoria secretă –Pagini de istorie universală – Jacques de Iaunay
-Miresme înlăcrimate – Irina Schineanu.
       In ordinea aranjării cărților pe raft, se va face și înregistrarea ,
astfel vom avea posibilitatea prezentării acestora cititorilor noștri români-australieni.

“MULTUMIM ONORABILE FAMILII – Livia , Vasile, Aurelian Iancu Rus – Sydney – Australia – pentru aceasta DĂRUIRE DE CARTE  ROMÂNEASCĂ!”
Scriitor-Bibliotecar: Ioan MICLĂU –CRINGILA, N.S.W- AUSTRALIA










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu