duminică, 25 februarie 2018

Treceţi batalioane române, Carpaţii / opinii 1 si 2


Treceţi batalioane române, Carpaţii / opinii

http://www.logossiagape.ro/2018/02/23/dr-viorel-roman-treceti-batalioane-romane-carpatii/

YZ: D-na Laura Codruța Koveși este fața modernă a Anei Pauker, care „a participat activ la procesul de impunere în România a comunismului prin crimă și teroare. În plan extern, România a devenit un stat satelit al Uniunii Sovietice și a rupt sau răcit relațiile diplomatice cu statele din vestul Europei. În anul 1948 România a denunțat unilateral Concordatul din 1927, primul pas care a deschis drumul spre persecuția Bisericii Catolice din România.“ (Wikipedia) În curând se va spune despre actuala doamnă lucruri similar identice.

XY: Ortodocsii moldo-valahi, la est si sud de Carpati, cred ca Statul Paralel Ilegitim, inspirat, sustinut financiar etc. din vest, sunt cei care, in acceptia americana reprezinta "Deep state" care, in limitele in care reuseste, incearca sa se substituie celor legitimati de ALEGERI.

VR: In vest, dupa ALEGERI, toti  se pun in slujba statului de drept, cu o traditie milenara, de la Imperiul Roman, de la revolutia papala din sec. 11-13, la departajarea puterii intre Papa si Imparat, nobilime, orase libere si Imparat etc. pana in era moderna, la contractul dintre cetatean si Putere - Legislativ, Executiv, Justitie. In est, la ortodicsi avem o cu totul alta alta traditie, Puterea e de monolit, unica, purcede de la Atotputericul Dumnezeu, de aceea un Stat Paralel e un corpt strain, de neconceput pana si in vremea presedintilor ortodoxo-comunisti moldo-valahi Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu. Din 2007 insa Romania a aderat la normele si valorile euro-atlantice, ceea ce creeaza nolens, volens State Paralele, de o parte si cealalalta a Carpatilor. Azi, Partidul majoritar dupa ce si-a subordonat Executivul si Legislativul, vrea si Justitia (Nu avem toată puterea până nu luăm și Justiția / D. Voiculescu, C. Stefanescu), pentru a reveni la normalitatea orientala, la unitatea de nezdruncinat dintre Putere, Biserica Nationala autocefala si Poporul drept credincios, care nu cunoaste, nu crede si nu accepta altceva // paralel, ilegitim. Vezi filmul Aferim!, romanul Ciocoii vechi si noi si B. Bucur: Devălmăşia valahă, 1716-1828. O istorie anarhică a spaţiului românesc. Ed. Paralele 45, Pitesti 2008, 310 p.: „Periferia ca istorie” ar putea fi cel mai potrivit titlu pentru lucrarea de faţă; o temă care nu este detaliată doar din perspectivă spaţial-temporală cât mai ales din perspectiva comportamental-patologică a locuitorilor. Pentru a realiza această completare autorul a folosit informaţii şi interpretări de antropologie culturală, studii de sociologie, psihologie şi patologii urbane; materiale de geografie umană şi economică, de demografie, etnografie, mitologie, mentalităţi şi istoria ideilor. Volumul cuprinde mai multe tipologii de „periferie istorică” şi în fiecare capitol sunt prezentate interpretări interdisciplinare care fac trimitere la reprezentarea domeniilor de mai sus. Prima parte a demersului abordează problema periferiei istorice din perspectiva spaţialităţii şi temporalităţii, luând drept cazuistică şi oraşul Bucureşti. p.5

https://www.academia.edu/12068144/Dev%C4%83lm%C4%83%C5%9Fia_valah%C4%83_1716-1828_o_istorie_anarhic%C4%83_a_spa%C5%A3iului_rom%C3%A2nesc

XY: Periferie istorică si neocolonialismul UE: Airbus poate fi judecat pentru coruptie in Germania (o fi vreo firma ortodoxa moldo-valaha, poate) dar EADS nu poate fi implicata in acte de coruptie in Romania. Banca ING (protestanti, cinstiti) poate fi implicata in acte de coruptie in Olanda, ceea ce nu o impiedica sa finanteze „proteste anticoruptie" in Romania. De curand, reprezentanti ai Statului Paralel (servicii de forta) au intrat prin efractie in casa unui modest profesor de liceu, i-au batut toate familia dupa care au acceptat ca "au gresit" si ca sa ne intelegem "ca oamenii". Profesorul a vorbit despre faptul ca statul a ajuns totalitar. Fascism ortodox?
Treceţi batalioane române, Carpaţii / opinii / 2

http://www.logossiagape.ro/2018/02/23/dr-viorel-roman-treceti-batalioane-romane-carpatii/

XY: Inchizitia nu accepta prezumtia de nevinovatie si cere sa-ti-o dovedesti. Mult laudata "jostitie" din Romania, reprezentata de DNA si sefa lui, asta a facut si face, cu binecuvantarea occidentului, impune principiile Inchizitiei medievale, ca si cum Revolutia franceza si Codul Napoleon nici nu exista.

Viorel Roman, Timisoara: Fara refacerea unitatii crestine, entuziasmul din 1989 s-a transformat in lehamite, pentru ca in spatele Cortinei de Fier a Razboiului Rece asta sperau cu totii, in est si vest. De aceea ne aflam azi intru-un conflict religios, ortodoxo-catolic, orient-occident. Departajarea puterilor in statul de drept occidental, Legislativ, Executiv, Justitie, agreseaza unitatea orientala de monolit dintre Putere, Biserica si Popor. Acquis-ul UE nu-i acceptat in pectore de ortodocsi si fantoma Inchizitiei catolice bantuie in Statul Paralel, ca si cand n-ar fi invins ratiunea, laicitatea Revolutiei Franceze si MCV-ul n-ar îmbunătății funcționarea statului de drept și lupta împotriva corupției la nivel inalt. DNA. Fara refacerea unitatii crestine acest proiect fara precedent are putine sanse de succes, totusi si greselile ne ajuta sa gasim, vedem adevarul.

Stefan Melinte, Liceul Tehnologic Valeni-Olt: Nu d-le profesor! Sunteţi un Antiortodox, care desfăşoară acţiuni anticonstituţionale şi profund antiromâneşti. Ceea ce dv-tră solicitaţi derivă din însăşi natura articolelor pe care le scrieţi. Orice argumentaţie este superfluă.

https://www.academia.edu/28173791/Coperta_Europa_Crestina_ok
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu