vineri, 16 februarie 2018

Festivalul „Umor Fără Frontiere în Țara de Sus”






Festivalul „Umor Fără Frontiere în Țara de Sus” ediția a VII-a 2018

Primele noutăți


Din motive pe care ne este jenă să le mai pomenim, dar care sunt ușor de intuit, acest festival, adică ediția A. D. 2018, va avea loc pe parcursul unei singure zile : 25 august, va începe la ora 11,00 și va dura atât cât va permite timpul pe care i-l pot acorda participanții.
   Cu tot regretul, dar „cu cărțile pe față”: nu vom putea deconta cheltuielile de transport și cazare.
   Concursul literar va avea două secțiuni, poezie cu tema „Dragoste” și epigramă cu tema „Gelozie”. Creațiile se vor trimite prin email, la mugurel_sasu@yahoo.com, ca atașamente separate, fiecare având precizată denumirea secțiunii, semnate și cu datele personale ale autorului (nume, nr. de telefon, adresă). Primitorul va forma un document în care singura posibilitate de identificare va fi un număr curent, desigur tot pe secțiuni, documentul va fi pus la dispoziția celor care participă, pentru jurizare. Jurizarea va consta în notarea cu câte un punct a cinci creații, exceptând pe cele proprii, aceste puncte vor fi la baza premierii. Pentru a nu exista dubii, tabelul cu votarea va fi ulterior publicat, fiecare putând să verifice corectitudinea cu care i s-a luat în calcul votul.
  Așteptăm creațiile domniilor voastre între 1 mai și 15 iunie 2018.
   Premiile, mențiunile și alte forme de respect pentru calitatea lucrărilor expediate, se vor materializa în diplome, acestea vor fi expediate prin poștă celor care din diferite motive nu vor putea fi prezenți la festivitatea de premiere.
   La secțiunea poezie se vor trimite două creații, iar la secțiunea epigramă vor fi trimise trei. În ambele cazuri vor fi documente Word atașate la mail, se poate participa la una sau la amândouă secțiunile.
   Programul va avea moment de începere ora 11,00, la Căminul Cultural Vama, se vor adresa cuvinte de bun venit participanților de către organizatori și oficialități, va avea loc un program artistic. Vor urma surprize pe care ne rezervăm dreptul de a nu le detalia deocamdată, dar asupra unora vom face unele precizări la timpul potrivit.
La acest concurs poate participa oricine se consideră poet sau epigramist, condiția fiind ca să-și asume riscul de a ocupa o altă poziție în clasamentul final decât cea pe care o speră.
   Ne dorim parteneriatul Asociației „Universul Prieteniei” și sperăm să avem parte de colaborarea Primăriei și Consiliului Local Vama, Asociația Literară „Păstorel” Iași,  Societății Scriitorilor Bucovineni, Asociației Scriitorilor și Artiștilor din Țara Dornelor, revistei „Bucovina literară”, cotidianelor „Crai nou” și „Monitorul de Suceava”, a tuturor oamenilor de cultură care se simt cu sufletul alături de noi.

Organizatori: Cenaclul „Nectarie” Vama - Bucovina
                       Revista „Surâsul Bucovinei”

Pentru conformitate : ec. Ioan Mugurel Sasu











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu