marți, 20 februarie 2018

BREMEN - Cum se prabusesc imperiile, statele, partidele …






Cum se prabusesc imperiile, statele, partidele …

O societate e condamnata, daca e decuplata de Dumnezeu, daca munca e decuplata de remunerare ei si sexualitatea de procreere.

O idee, papa Benedictus XVI

___________________________________________

Un profesor de economie de la un colegiu a declarat că nu a picat vreodată pe cineva la examen, dar a picat, la un moment dat, o grupă întreagă.

Acea clasă a insistat că socialismul este funcțional și că nimeni nu ar trebui să fie sărac și nimeni bogat, ci toată lumea EGALĂ! Profesorul le-a spus, „OK, vom face în grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Se va face media tuturor notelor și fiecare va primi aceeași notă, astfel încât niciunul nu va pica și niciunul nu va primi, evident, nota maximă.”

După primul test, notele au fost adunate și împărțite la numărul de studenți…și toți au primit un 8. Studenții care au studiat intens au fost supărați, dar cei care au învățat mai puțin au fost bucuroși peste măsură. Cum cel de-al doilea test se apropia, studenții care studiaseră puțin au învățat și mai puțin, iar cei care studiaseră mai intens și-au spus că și ei vor o „pomană”, așa încât și ei au studiat mai puțin. Media celui de-al doilea test a fost 6! Nimeni nu mai era fericit. Când a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4.

Notele nu au fost crescătoare deoarece au apărut certurile, acuzațiile, ura și nimeni nu a vrut să învețe pentru beneficiul altuia. Spre marea surpriză a studenților, toți au picat. Profesorul le-a spus că socialismul va eșua, în final, deoarece atunci când recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este, în mod firesc, mare. Dar când statul nu mai acordă acea recompensă, nimeni nu va încerca sau va dori să aibă succes.

Nu putea exista o explicație mai simplă. Iată sintetiza: Nu se poate legifera ca săracul să fie liber, iar bogatul în afara libertății. Ceea ce primește o persoană, fără a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la rândul ei, nu primește întreaga recompensă pentru ceea ce a muncit. Statul nu poate da cuiva ceva, fără să fi luat mai înainte de la altcineva. Când jumătate din populație vede că poate să nu muncească, pentru că cealaltă jumătate va avea grijă de ea și când jumătatea care a muncit realizează că nu are sens să mai muncească, pentru că alții sunt beneficiarii muncii lor, atunci, dragii mei, acesta este sfârșitul …

______________________________________________________

Prabusirea Imperiului Roman si destinul Uniunii Europene

In urma cu doua milenii si jumatate romani pun bazele libertatii garantate de statul de drept, grecii descopera ratiunea si profetii Israelului pe Dumnezeu. Papii de la Roma sacralizeaza in sec. XI-XIII, dreptul, ratiunea, morala iudeo-crestina in Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana Europei, apoi aceste norme devin standarde de civilizatie in Europa, Occident si in intreaga lume.

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
http://bentodica.blogspot.com/2017/08/viorel-roman-superioritatea.html

Prabusirea in sec. V a Imperiului Roman de Apus si in sec. VII a celui de Rasarit, invadate de barbarii germani si arabo-musulmani, e analizata exhausiv, pe cand sursa vitalitatii Romei, care cucereste lume, e trecuta cu vederea, ca si faptul ca Bizantul voia, dar nu mai era Imperiu Roman, ci un regat grecesc, care-i repudia ca straini pe romani / valahi.

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-romanii-sunt-urmasii-rome-119442853.html

Azi in a doua Roma, Constantinopolul, Istanbul, cinci mii de greci si 115 mil. de rusi in a treia Roma, viseaza la un Imperiu Roman si sunt impotriva occidentalizarii a 7,5 miliarde. Cand comunistii au renuntat la a treia Roma, grecul Iorga vedea Bucurestiul fanariot ca a patra Roma, Bizanz dupa Bizant, idee imbratisata de Ceausescu si materializata simbolic in Casa Poporului si Biserica Mantuirii Neamului si sub drapelul instelat al Uniunii Europene.

In mileniu de istorie a Imperiului Roman de Apus, jumate de mileniu a celui de Rasarit, in mileniul Sfantului Imperiu Roman si in cele sapte decenii ale URSS-ului vedem un sistem bazat pe libertate, dreptate, pace imperiala, care se degradeaza treptat intr-unl bazat pe exploatarea in folosul unei elite, care in afara de o fiscalitate asfixianta nu mai ofera nimic in schimb, asa ca totul se naruie ca un castel de nisip, ca la Revolutiile de catifea, 1989.

Quo vadis, Europa? D-na Merkel deschide granitele invita milioane de musulamani si idolatri afro-asiatici fara teologia muncii, apoi da cote obligatorii socialiste altora. Nu numai Ungaria, care a platit doua secole impozitul crestinilor rezervat parazitismului islamic, se indoieste de democratie. Degradarea valorilor morale, relativismul, hedonismul, materialismul, globalizarea, lipsa de incredere in tehnocratii etc. sunt similare cu criza in care a aparut primul imparat roman Augustus.

Cu toate astea dezmembrarea UE e numai in interesul Imperiului anglo-mozaic, ruso-asiatic, chinez, nu al statelor marunte, cu care imperiile acestea ar trata ca pisica cu soarecele, de aceea e necesara renuntarea la parazitismul socialist al impozarii excesive fara frontiere, la revenirea la libertate, la coeziunea crestin-europeana. Asta ar permite si romanilor sa iese die conul de umbra al Leviathan-ului, de care fug, s-au bajenit deja cinci milioane in occident.

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-romanii-sunt-urmasii-rome-119442853.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html
http://riscograma.ro/2426/de-ce-romania-e-un-stat-feudal/
viorel-roman-bremen.over-blog.de
www.viorel-roman.ro
Timisoara la 21 februarie 2018









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu