luni, 26 martie 2018

O noua carte ”Generative Fortresses”
~*~

Această copertă este coperta IV-a de la cartea ”Generative Fortresses”,
in imagini
Mihaela Cristescu și Luminița Șerbănescu
Sursa: Ioan Miclau

DIN NOU O ZI FERICITĂ!
Dăruiri de cărți la Biblioteca ”Mihai Eminescu”-Cringila, N.S.W
18.03.2018

Asistent Universitar Corina Ionescu este o bună prietenă a familiei noastre, și întotdeauna se bucură să mai revadă biblioteca familiei mele, atunci când vine pe la noi.
    De data aceasta prietena noastră ne aduce un DAR din Sydney, precum și o Invitație, care întradevăr mi-a făcut ziua fericită!
Cred că este bine, îmi zic în gândul meu, să redau cititorului și această veste bună a Invitației:

You are invited
To the fifth Romanian-Australian
Book launch Event
State Library of  N.S.W
24th March 2018
Metcalee-Auditorium
11:30 am – 1:30 pm

Alături de Invitație, era cartea de vizită a doamnei Mihaela Cristescu, autoarea celor 3 cărți de poezii bilingve, aduse drept dăruire bibliotecii.
Cărțile au fost publicate la Editura: Sfântul Ierarh Nicolae, Brăila-România. Au Descrierea CIP a Bibliotecii Naționale a României.
Așadar, prietena noastră Corina ne aducea acum acest valoros dar, cărți pe care luându-le în mâini le-am simțit ca pe niște adevărate comori. Prima carte ”Generative Fortresses”, carte de versuri, (bilingvă), a autoarei Mihaela Cristescu, personalitate de seamă în viața comunității românești-australiene. Cu o copertă plăcută realizată de pictor Luminița Șerbănescu, iar pe ultimele file, aprecieri de la personalități valoroase: Loredana Tudor Tomescu, Sue Crawford, Cristina Bîrsan, Patricia Weerakoon, Daniela Andronache, Adrian Pora.     Cartea se publică așa cum spuneam mai sus, la Editura-Sfântul  Ierarh Nicolae, Brăila, 2014.  La coperta a 4-a, găsim și o fotografie a autoarei, precum și cea a Luminiței Șerbănescu,  așezate de scriitoarea Loredana Tudor Tomescu.


    Cartea a doua: ”Pounding the Pavement”- Anthology of contemporary Poetry and Prose- (bilingvă) with 22 writers from România and Australia- Editori Mihaela Cristescu & Se Crawford, ilustrații de Luminița Șerbănescu. Apare la
Editura –Sfântul Ierarh Nicolae, Brăila, 2016. Pe primele pagini ale cărții vom
găsi mulțumirile autoarei Mihaela Cristescu către toți cei ce au susținut prin
sprijinul lor literar și îndrumător la apariția acestei cărți. Aprecieri deosebit de
frumoase din partea doamnei  Se Crawford și Luminița Șerbănescu.


   Cartea a treia: ”On the Wallaby Track”- a journey across memories-Anthology of contemporary Poetry and Prose – 28 writers from România and Australia.
Editori Mihaela Cristescu & Se Crawford, carte bilingvă, cu o grafică mișcătoare- ”fântâna cu roată” într-un câmp cu flori pe coperta cărții, realizată de pictor Luminița Șerbănescu. Apare la Editura-Sfântul Ierarh Nicolae, Brăila, 2017. Pe prima pagină citim despre bucuria editoarei Mihaela Cristescu, prin această reușită carte la care și-au adus contrubuția scriitori români și australieni. Aprecieri deosebite notează doamna SE Crawford,  Co-Editor la această antologie, desigur în Limba Engleză, la fel  Luminița Șerbănescu  realizatoarea graficei atât de expresivă și simbollică; în mod special pentru acea fântână cu roată, tradițională în satele românești,  devenită metaforă în lumea artelor.
  Mulțumim din suflet și conștiință doamnelor, Mihaela Cristescu, Se Crawford,
Luminița Șerbănescu, Loredana Tudor Tomescu, pentru această binevenită dăruire, precum și bunei noastre vecine Corina Ionescu, pentru bunătatea de a ne aduce această frumoasă dăruire din Sydney, celor din  Cringila! După vorba veche: ”Omul sfințește locul”.
   Cu mult respect- Cărțile au fost înregistrate la biblioteca ”Mihai Eminescu”-
Cringila, N.S.W, așteptând cititorii români-australieni.

Ioan Miclău-Gepianul
21.03.2018


A mai aparut in:


http://www.logossiagape.ro/2018/03/28/ioan-miclau-gepianul-din-nou-o-zi-fericita/

http://www.marianagurza.ro/blog/2018/03/28/ioan-miclau-gepianul-din-nou-o-zi-fericita/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu