miercuri, 16 ianuarie 2019

2019, anul astral al romanilor
2019, anul astral al romanilor

„Cand ei au pierdut directia, greşit traseul, au dublat efortul.“ Mark Twain

“Românul este un maratonist/ care a luat-o la fugă/ acum două mii de ani,/ a greşit traseul/ şi continuă să alerge/ pentru că nu găseşte sosirea.” George Astaloş


Romanii

Imperiul Roman de Apus e lichidat de germani, cel de Apus de islamo-arabi. Asa ca din sec. VIII, grecii se retag intr-un „Regat greco-bizantin“, numai fatada era Imperiu Roman, interzic latina si romanii sunt vanati, asimilati, se refugiaza in munti, pe insulele Adriaticei sau la nord de Dunare unde in sec. IX bulgarii le inlocuiesc brutal liturghia si ierarhia latina cu cea greco-slava.

Din sec. XVIII Biserica unita cu Roman, Scola Ardelena revine la grafia si identitatea latina. Cuza merge pe aceiasi linie, dar Unirea cu Roma esuiaza la Bucuresti, unde e inlocuita de „ersatz”-uri (ca azi), dinastia, limbile si moda occidentala, masoneria, sportul, arta, muzica, literatura, cultura etc.

In vreme de razboi, invazia ortodoxo-comunista in mantia rosie, pagana, lichideaza, nationalizeaza Biserica unita cu Roma (doua milioane de fideli, 2.000 de biserici), Scoala Ardeleana, identitatea lor latina, si o reimpune pe cea greco-slava, la fel de brutal ca bulgari, grecii in urma cu un mileniu.


Razboiul Rece

e dezamorsat de Conciliul Vatican II si de renuntarea la anateme. Lagarul ortodoxo-comunist renunta apoi sub Mihail Gorbaciov la imperialismul, misionarismul pravoslavnic al Moscovei, tot asa cum Donald Trump renunta azi la imperialismul, mesianismul anglo-mozaic, neocons(ervator).

Dupa prabusirea ideologiilor secularizate ale ortodoxiei si protestantismului, ale Moscovei si Washingtonului, victorioase dupa razboiul mondial, speranta celor multi, saraci si obiditi de pe toate continentele, ramane universalitatea celor zece porunci. Revolutia papala. Occidentalizarea.


In vremea Imperiului Roman

existau inca sapte imperii, fiecare cu frontiere celeste si terestre clad definite. Toate se adapteaza azi Imperiului Roman, care le-a cucerit civilizator. vezi Egiptul, China, Persia, India etc.

Imperiul Roman, sau mai bine spus sinteza mostenirii civilizatorie a Romei, Atenei, Ierusalimului - sacralizarea persoanei si statului de drept, ratiunii si scolii, eticii si moralei -, Revolutiei papale din sec. XI-XIII, fundamentul culturii occidentului, se extinde inexoriabil si domina azi lume, care devine in era digitalizarii, un sat global. Global Village.


Imperul - Limes - Barbarii

categori civilizatorii, geopolitice ale Imperiului Roman sunt, fireste, valabile si astazi.

Imperiul Roman/ Lumea I, puternic dezvoltata, occidentala, responsabila de umanitate,

Limesul / Lumea II, in curs de dezvoltare, care inconjoara, protejeaza occidentul, de

Barbarii / Lumea III, dependenta de ajutoarele economice, financiare etc.

Lumilor I, II, III, care se vad la Natiunile Unite, Fondul Monetar International, Banca Mondiala, OECD, UNESCO, UNICEF, etc., le lipseste Sfanta Alianta, care sa le uneasca pe toate in spiritul Revolutiei papale, occidentale, satului global, a cele zece porunci, reformulate ca standarde de civilizatie universala, astfel ca sa nu lezeze sensibilitatea religioasa a nimanui.


Papa de la Roma,

urmasii Sf. Petru, sprijina efortul romanilor de emancipare. Prozelitismul e perimat de la Conciliul de la Florenta, Conciliul Vatican II. Sf. papa Ioan Paul II a spus-o cat se poate de clar in liturghia celebrata impreuna cu patriarhul Teoctist, in Parcul Izvor din Bucuresti:


„Crestinismul respira cu doi plamani, ortodox si catolic“.

Pe acest fundament generos, „refacerea unităţii creştine fără condiţii“, promovată acuma de Roma, deschide noi perspective, optimiste, conducatorilor Romaniei, Bisericii sale, cand se vor reintalnii cu Papa Francisc in acelasi Parcul Izor din Bucuresti, langa Palatul si Biserica Mantuirii Neamului.

In acest context merita sa ne reamintim ca dupa vizita Sf. papa Ioan Paul II, in mai 1999, au venit pe urmele sale conducatorii UE/NATO si romaniii adera la civilizatia euro-atlantica. Tot in luna mai, in cele sase luni de presedentie a CE de catre Romania, vine Papa Francisc si tuturor le este inca prezent indemnul: ”Nu vă fie frică!“


*

Anul 2019 este un an astral, de rascuruce, pentru ca vizita papei Francisc si presedentia CE consfiintesc o recunoasterie, inobilare internationala a urmasilor, descendentilor Imperiului Roman, Imperiului Roman de Rasarit, si in acelasi timp ofera conditii optime de refacerea unitatii de credinta cu Roma, a tuturor romanilor fara conditii, fara precedent in istorie.

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/
https://www.academia.edu/23211919/Papa_Francisc_in_Romania_Bremen_Bucuresti_2015
http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03
http://vorba.16mb.com/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc
https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/

http://www.clipa.com/a6208-STATUL-SI-BISERICA-2014-%E2%80%93-UN-DIALOG-CU-ION-OLTEANU-2.aspxNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu