miercuri, 30 ianuarie 2019

Viorel Roman - Teocratia ortodoxa moldo-valaha (79 - 82)

Teocratia ortodoxa moldo-valaha (82) / opinii

AT: Aoleu! Tot respectul pentru curajul tău, dragă Viorel! Nu e de colea să vii cu argumente care nu sunt pe linia "corectitudinii politice"! (dar, după cît te ştim nu eşti "la prima abatere“)

EM: O excelentă adunare de idei, la care aș adăuga doar că nu trebuie să uităm că Lumea Bizanțului nici măcar nu a cunoscut Renașterea, nu a trăit-o, nu a asimilat-o, drept care nici vreo reformă n-are șanse. Cam așa cred eu...

DG: Draga Viorel, ai dreptate in analiza ta lucida asupra societatii romane. Marea Unire a introdus in Transilvania si Banat, coruptia valaha de la Bucuresti, mitocanismul, smecheria si hotia. Incet, incet toate posturile importante din administratia noastra (inainte de tip german) au fost ocupate de "mititeii" de la Bucuresti, Craiova, etc.

Bine-nteles ca si in Ardeal/Banat a existat un potential de ciurucuri umane, vreo 10 -15% putori, betivani, smecheri si coruptibil de care s-a folosit Bucurestiul. Acum populatia romana, mai ales cea de la orase, influentata de o mass-medie ciudata si mai ales de TV care tot mai mult pare a fi un TV al tiganilor, incet se tiganizeste. Limba vorbita este acum ca a tiganilor de aici in anii 1950-60.

Nimic nu se va schimba in urmatorii 50 de ani. Nu exista material uman decent care este dispus sa lupte pentru democratie, natie, etc. Politicieni corupti, pusi pe japca se inconjoara si sunt sprijiniti de acelasi soi de oameni. Romanul, bun la suflet si ne-educat social-politic, iarta politicienilor orice abuz! Puscariasii deci conduc tara! Ce mai vrei?

Tragedia este ca o UE corupta si ea accepta starea de lucruri din Romania! Atata timp cat pot sa profite nemtii, francezii, austriecii, olandezii de resursele de aici, nu le pasa.Poate ca peste vreo 50 de ani, o noua "desteptare" si o noua ordine va fi posibila. Sansa ca Romania sa devina RRomania unde va fi sediul mondial al tiganilor (din India/Pakistan si pana in America Latina) este posibila.

https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdfTeocratia ortodoxa moldo-valaha (81)

… Biserica nationala, ritul, Statul, Partidul unic, glia … si Securitatea …

Securitatea-i de vină, bat-o vina! Eugen Matzota în dialog cu Viorel Roman (II.)

Eugen Matzota: Mă uit de fiecare dată la imaginile de atunci (de la Revolutia de Craciun 1989) și sunt șocat de cât de diferiți eram, naivi, aș zice, oricum mult mai puțin șmecheri decât azi, cinstiți în interior și, poate, și în societate.

Viorel Roman: Atunci era speranta refacerii unitatii crestine, a egalitatii ortodocsilor cu occidentalii. Nu a fost sa fie si acest serial ne ajuta sa intalegem de ce si cum a ajuns tara la mana șmecherilor, tiganilor romanes romi, ca jumatate din forta de munca activa sa refuga in occident.

http://www.gandaculdecolorado.com/tiganizarea-romanilor/
http://romaniamare.info/tiganizarea-romaniei/
http://www.logossiagape.ro/2019/02/01/dr-viorel-roman-teocratia-ortodoxa-moldo-valaha-80-81/

https://www.facebook.com/LOGOSsiAGAPE/
Teocratia ortodoxa moldo-valaha (80)

… Biserica nationala, ritul, Statul, Partidul, unic, glia … si Securitatea …
Securitatea-i de vină, bat-o vina! Eugen Matzota în dialog cu Viorel Roman
Am scris în editorialul din ultimul număr pe 2018 al revistei ALTculture despre influența pe care o are Securitatea lui Ceaușescu chiar și în zilele noastre asupra României, asupra vieții cotidiene, asupra culturii, că acesta ar fi domeniul care ne interesează pe noi aici.
Ideea de a scrie azi despre Securitate e ciudată, ”weird”, cum se spune, mai ales în domeniul culturii și, eventual, al educației. Pe vremea comunismului, da, avea un Dumnezeu, dar acum?
Mi s-a spus, discret, aluziv, doar, să-mi văd de treaba mea. Ei, s-a nimerit ca acela care era ușor mai insistent să fie unul dintre cei suficient de bine plasați încât să ia o fabrică pe datorie, plătind-o din vânzările pe o zi sau o săptămână, ce mai, pomană, ceva oripilant de mizerabil față de ceilalți români amărâți. Și, atunci, i-am zis că, așa cum nu toți apeviștii sunt proști, cum spune trupa, nici toți civilii nu sunt proștii lor. Plus c-am plecat, așa cum n-o face câinele de la abator, din Palatul Victoria datorită unora ca el, fără dragoste de țară, ci doar de banii lor. 
Dintr-un punct de vedere, al lor, desigur, ce rost ar avea să mai scoți de la naftalină ceva ce nici nu se dorește scos, nici nu e interesant, așa cum ar fi, de exemplu, o nuntă de țigani care îi calcă-n picioare pe cei ce muncesc în țara asta. Lumea are alte priorități spre care este silită a se îndrepta, tot felul de țoape devenite subiect de emisiuni TV, bucătari care parcă plutesc, ca niște Arsenie Boca ai bucătăriei, orice, doar să li se adoarmă creierașul din ce în ce mai mic și mai docil…
E clar că Securitatea nu mai trebuie și nici nu mai e în vogă. Azi, lumea nici nu știe ce e aia, acum, pentru că nu e nici ”cool”, nici ”trendy”, atunci, din prea mare aplecare sub jugul purtat ca românul, prin întoarcerea celui de-al doilea obraz, și iar de la-nceput, hai, stângul, dreptul… Redau mai jos câteva fragmente din acest text, urmat de comentariul pe care a binevoit Viorel Roman a-l face, privind dinspre Occident, care-mi spunea, la un moment dat, văzând ce tablou descriu eu de pe aceste meleaguri atât de mioritice: 
”N-am înțeles încă fobia antisecuristă. Ce-i rău să-ți  servești statul? Eu, care am trăit mai mult în Occident decât în țară, am cam pierdut sensibilitatea, ingeniozitatea, fantezia de la Porțile Orientului.”
Prietenul plecat de mult timp din România nu înțelegea de ce unii dintre noi mai văd norul Securității pe cerul aparent liber al Patriei. Desigur că Securitatea n-a dispărut că așa a ordonat Iulian Vlad. Spiritul ei, cu atât mai puțin.
Ceaușescu n-a luat cu el spiritul partidului unic. Nu i-a luat cu el în mormânt nici pe agitatori, pe atotputernicii activiști de partid, sau pe șmecherii lideri de sindicat, cei care o duc și azi la fel de bine ca pe atunci.
Românul nou, spălat din nou pe creieraș, prea ușor de îmbiat cu o pungă de mălai sau cu 10 lei la pensia plătită de cei care chiar muncesc, comunist sau nu, este prezent parcă mai rău azi decât pe vremea lui.
Unii se vor indigna că și acești votanți au muncit. Da, așa este, conform vechii vorbe de pe atunci: ”Noi ne facem că muncim, ei se fac că ne plătesc.”
În fine, să trecem la securiști și la cultura de azi, care, cum spunea Cațavencu ”e admirabilă, e sublimă putem zice, dar lipsește cu desăvârșire.”
Cei mai în putere în 1989 au trecut dintr-o parte într-alta, și-au schimbat blana, ca lupul, s-au dat la fund, punându-și odraslele la masa cu bucate, folosind vechiul Sistem. Copiii, educați de cine altcineva decât de părinții îndoctrinați de la locul de muncă, adică de la Securitate, au învățat cum să preia Puterea, la început cea economică.
Ca să păstreze această putere, ca să se legitimeze prin vot sau nu, aveau nevoie de manipularea maselor. Era nevoie de prostirea lor.
Cum se poate face asta mai bine decât prin distrugerea sistemului educațional? Ei, la asta se adaugă promovarea unor false valori, pentru ca omul să nu mai vrea să știe mai mult, ci să vrea să fie mai șmecher decât fraierii care cred în valorile străbunilor.  
Au mai adăugat la toate astea iertarea păcatelor, ale lor, desigur, că toți eram de vină pentru ceea ce făcea Securitatea împotriva poporului român, zic ei. Că ei toți ar fi lucrat pentru Patrie, nu contra oamenilor, ca să vezi... Că or fi fost și unii răi, dar doi-trei, acolo, restul niște floricele, nu alta! Chiar așa, ce-o fi rău la securiștii buni, la urma urmei?
Viorel Roman comentează de departe, de unde de multe ori se vede mai bine: 
„Nu Securitatea, ci Partidul unic în simfonie cu Biserica națională, e cuiul lui Prepelea. 
Mihai Seplecan, fost președinte al Consiliului Județean Cluj, demonstrează din interior, că devălmășia, teocrația ortodoxă moldo-valahă se bazează pe pile, cunoștințe, relații, P.C.R., și e în lanțurile grele ale duhovniciei și soborniciei moscovite și constantinopolitane. vezi Cătălin Augustin Stoica „România continuă. Schimbare și adaptare în comunism și postcomunism“;  Lucian Davidescu „De ce este România un stat feudal“; Marius Iosif „România feudală și România occidentală“, îl confirmă pe Seplecan sociologic, politologic, științific. 
Nu securiștii au fost sau sunt responsabili, ci conducerea superioară de Partid și de Stat, din 1938 la putere, in simfonie cu Biserica, care dupa 1989, cu președinții Iliescu, Năstase, Ponta, Dragnea se bucură de o largă adeziune a maselor largi populare, aceleasi care în trecut erau prea supuse Imperiului turc sau rus, dinastiei germane si nu in ultimul rand lui Ceausescu.
La Moscova, Putin, KGB-ul înlătură PCUS. La București, Iliescu, FSN, cu sprijinul Moscovei, sunt și azi la putere, iar securiștii sunt vinovați de mai toate relele. Nu bate la ochi? 
Președinte de trei ori, Iliescu îl condamnă pe gen.Vlad la 25 de ani de pușcărie si Securitatea e demonizată. O victorie în „munca de lămurire“ a Secției de Propagandă a PCR?
In 1991 am publicat „Securistii si intelectualii“, in: „Puterea Azi“, saptaminal al Frontului Salvarii Nationale, FSN, anul 2, Nr. 18, Bukarest, 1.-7.03.1991, in: „Capitalism ortodox“, ed. Augusta Timisoara 1999, S.150-161, apoi in saptaminalul „Romania Mare“, “Eu sunt de partea securistilor, militienilor pentru ca sunt copii de oameni saraci“, nu de partea aristocratiei kominterniste ca Brucan, Iliescu, Petre Roman, Adrian Severin, Vadimir Tismaneanu,
Chestiunea e poate mai clară, dacă trecem de la micro la macro, de la perspectiva broaștei, la orizontul berzei. Asta am încercat în articolul de mai jos“.


ISLAMUL ŞI ORTODOXIA ANTE PORTAS

Integrarea greco-ortodocșilor în UE/NATO și tratarea Rusiei ca o țară secularizată, quasi occidentală cu stat de drept, economie de piață și democrație de tip Westminster sunt acuma greșeli evidente pentru toată lumea, cu consecințe negative, mai ales după falimentul Greciei și războaiele hibride din Georgia și Ucraina. Crimeea la rusi si Patriarhatul ortodox autocefal al Ucrainei.
După 1964, războiul rece religios dintre ortodocși și occidentali a intrat într-o fază de destindere după ridicarea anatemei la Ierusalim, de către patriarhul ecumenic din Constantinopol, Athenagoras și Papa Paul VI, în vremea generosului Conciliu de la Vatican II. 
Un Sinod Panortodox, similar, n-a avut loc în același timp din cauza Lagărului marxist-leninist cu consecinte previzibile, disonanțe dintre Est și Vest, eșecul perioadei de tranziție spre vest a țărilor ortodox-comuniste sunt consecințele.
Oricum, dorința refacerii unității creștine era la fel de mare de ambele părți ale Cortinei de Fier. Primăvara de la Praga, Solidaritatea din Polonia și înțelepciunea șefului Statului și Bisericii ruse, Mihail Gorbaciov, au creat condițiile terminării pașnice (cu excepția României cu o mie de morti), într-o euforie generală, a războiul rece.
În Occident, teologia inclusivistă, la fel de utopică și euforică ca elanul din Răsăritul Europei, îi vede pe toți pământenii, creștini, pentru că Mântuitorul s-a jertfit pentru toată lumea și, oricum, necreștinii își îndreptau speranța, mai ales la acea vreme, spre o lumea creștină unitară de la Vancouver la Vladivostok.
Karl Rahner, SJ, era purtătorul de cuvânt al Inclusivismului, un fel de imperialism creștin după profesorul de teologie fundamentală Joseph Ratzinger (papa Benedict XVI), care atrăgea atenția asupra lipsei de respect pentru Celălalt și necesitatea unui dialog atât în vederea unirii creștinilor, cât și unul bazat pe egalitate și respect reciproc cu celelalte religii.
Islamul depășește iudaismul și creștinismul, de aceea mahomedanii nu numai că nu aspiră spre creștinism, ci sunt în stare să se arunce în aer pentru „ultima” religie, simplă și superioară celorlalte, care au elemente mistice și idolatrice. Ortodoxia are cam același sentiment de superioritate față de lumea occidentală în care individualitatea, scoala, rațiunea, contractul, statul de drept, sunt sanctificate, aparent în defavoarea Atotputernicului si a iubirii fraților.
Confruntarea ajunsă pe picior de război cu Islamul și Ortodoxia i-a pus în mare dificultate pe creștinii occidentali, care speră încă într-un inclusivism creștin sau modern, secularizat. Dificultatea încetării stării de război rece, a unei concordii cu Islamul este legată indisolubil mai ales de dihonia din lumea creștină, care va fi elementul crucial al Sfântului și Marele Sinod Panortodox – fixat pentru 2016.
Prof. Dr. Viorel ROMAN, Akademischer Rat a.D., Bremen la 3 martie 2015

https://www.cotidianul.ro/generalul-iulian-vlad-erou-sau-tradator/
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2017/09/iulian-vlad-confesiuni-pentru-istorie.html  
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf


Teocratia ortodoxa moldo-valaha (79)

… si reactii surprinzatoare la apropiata vizita a papei Francis.
De ce vine Papa? La un TV cu har „patriotic” s-a enunțat o explicație de succes: Occidentul este pe cale să se prăbușească „din cauza contradicțiilor interne”, iar pentru a-l salva, Papa vine să se roage la o statuie făcătoare de minuni a Maicii Domnului din „Grădina Maicii Domnului”. Moldo-valahi au salvat în trecut creștinătatea si sunt si astazi vigilenți. Imaginea unei icoane pe basilica.ro in care Papa este prezentat ca dusman al ortodoxiei a starnit reactii din partea Bisericii Catolice, care a declarat ca in ciuda faptului ca a trecut demult vremea inversunarii reciproce dintre diferite confesiuni, inca mai exista „talibani spirituali”, mai ales in online.
PSD si BISERICA se potrivesc de minune, nu inteleg ca si in RO trebuie sa se implementeze o conduita a UE. In consecinta, va veni ziua cand drapelul UE va fi retras din RO. Roexit.
Nu inteleg de ce insisti cu chestia asta? In afara de tine nu crede nimeni in asa ceva. Sau totusi, speri la o convertire in masa a ortodocsilor la catolicism ca orice colonie a Europei occidentale incepand cu secolul XV? S-au dus timpurile alea, mai ales ca Europa, Euro si a popularilor (catolici) plesneste pe la toate cusaturile!


Viorel Roman

Absurditatea „convertirii in masa a ortodocsilor“, prejudecatiilor antioccidentale e evidenta, daca ne reamintim ca Sf. papa Ioan Paul II spune in vizita la Bucuresti, „crestinismul respira cu doi plamani, oriental si occidental“, iar papa Francisc e pentru unitatea crestina „fara conditii“. In cazul nostru proverbul, „e mai catolic decat papa“, nu si-a pierdut actualitatea.


Antioccidentalismul

nu dispare peste noapte. Anatemizarea reciprocă, de la Marea Schismă, 1054, face ca ortodocşii sa se simta duhovniceşte superiori occidentalilor şi invers, vestul se uită cu condescendenţă la situaţia materială precare din est. 


Romanii sunt cei mai săraci europeni.

*
Cruciaţii dupa doua secole de lupta cu Islamul in Tara Sfanta, refac în forţă unitatea creştină după ocuparea Ierusalimului şi Constantinopolului. Dar în loc de bună înţelegere de atunci toţi grecoortodocsii au o aversiune atavică faţă de cruciaţii occidentali.  
Unirea de la Conciliul de la Florenţa e la fel, de scurtă durată. O schisma, discordie în vest facilitează căderea Constantinopolului şi astfel, greco-ortodocsii, nolens volens, devin antioccidentalii califului, sultanului turc, care trage o Cortină de Fier între creştini.   
Inchiziţia lupta cu succes împotriva avorturilor. S-a depăşit astfel pierderile din vremea ciumei. Devenind mai numeroşi, creştini occidentali răspândesc apoi Evanghelia pe toate continentele. Ortodocşii văd şi azi numai jumătatea goală a paharului.  
Înfrânţi la Viena, turcii pierd Transilvania şi ortodocşi români se unească cu Roma 1698. Înlăturarea statutului de toleraţi al ortodocşilor romani în Imperiu occidental (azi UE/NATO) nu convine maghiarilor şi greco-pravoslavnicilor, care-i vor pe romani jos.  
Conflictul dintre adepţii şi adversarii Unirii din Ardeal obliga Viena la trimiterea generalului Bukow cu misiunea de a face pace şi cu acest prilej desfiinţează mănăstirile contemplative, fara şcoli, spitale etc., adica fără o activitate utilă în Sfântul Imperiu Roman.  
Războaiele napoleoniene îi apropie si pe moldo-valahi de Europa. Prin cultură, masonerie, ei se reorientează spre vest. Cuza şi Carol I continua tendinţa, dar refacerea unităţii cu Roma e mereu boicotată de greco-pravoslavnici. În schimb antioccidentalismul promovat si in zilele noastre.
România Mare, opera atât a ideii uniţilor ardeleni, cât şi faptei moldo-valahilor, era o construcţie cu picioare de lut, pentru că s-a subminat unirea crestina si crearea unei mari dioceze romane la Dunărea de jos. Cine a trădat?  
În Războiul Rece dintre ortodoxo-comunisti şi occidentali, catolici, în spatele Cortinei de Fier antioccidentalismul devine politica de stat. În vest nu se făcea diferenţa între ortodox şi comunist şi pentru că toate prejudecăţile religioase de mai sus deveniseră în est canon laic, dictatorial.  
In vremea Conciliului Vatican II, in anul de gratie 1963-1965, a avut loc ridicarea anatemelor la Constantinopol şi Roma. Cruciadele, Inchiziţia, Unirea cu Roma, gen. Bukow, prăbuşirea României Mari şi trădarea vestului, ortodoxo-comunismul, sunt leitmotivele unei aversiuni reciproce greu de înţeles, mai ales după vizita Fericitului papa Iona Paul II la Bucureşti şi aderarea României la UE. Ortodoxul şi occidentalul văd paiul din ochiul celuilalt, dar nu văd bârna din ochiul său?
Razboiul Rece al prejudecatiilor continua, se va incheia dupa refacerea unitatii crestine

http://www.amosnews.ro/viorel-roman-un-nou-razboi-rece-2017-03-24
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdfNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu