marți, 1 septembrie 2020

Gheorghe Funar - ZIUA LIMBII ROMÂNE




ZIUA LIMBII ROMÂNE


         Azi, 31 august 2020, este Ziua Limbii Române, urmașă a Limbii Primordiale a Poporului Get, strămoșul real al Poporului Român! Limba pe care o vorbește Poporul Român este Limba Getă. Poporul Get a avut cea mai veche scriere din lume, cu 6.000 î.Hr., confirmată de Tăblițele de la Tărtăria. Poporul Get și-a scris Istoria milenară pe plăci de aur (dovadă sunt cele 514 plăci de aur din Tezaurul de la Sinaia). Alfabetul Getic a fost primul din lume și a stat la baza alfabetelor antice, inclusiv a acelui grecesc care a fost folosit în timpul Imperiului Roman. Limba latină cultă a apărut la Roma ca o limbă artificială în secolul al IV-lea d.Hr. Ea nu a fost limba oficială în Imperiul Roman nici la începutul și nici la sfârșitul acestuia. Alfabetul latin a fost adus în Ardeal după anul 1700, iar în Țara Românească și în Moldova a fost introdusă prin lege începând cu anul 1870. Până la aceștia ani, în Geția și ulterior în România s-a vorbit Limba Getă și în scriere s-a folosit Alfabetul Get.
Aceste Adevăruri demolează teza falsă a latinității Limbii Române susținută de mincinoșii științifici oficiali din Academia Română și de discipolii lor. Latinizarea Limbii Primordiale a Geților și romanizarea Poporului Primordial al Geților au fost imposibile!
În perioada 900 î.Hr.-400 d.Hr. populația etruscă din Peninsula Italică nu a fost latinizată. Nimeni nu crede că în perioada 106-258 d.Hr. a fost latinizată Limba Primordială Getă și a fost romanizat Poporul Primordial Get din întreaga Geție, cu toate că Imperiul Roman a ocupat numai 14-17% din Geția și a format provincia Dacia Romană! De reținut că, în acea perioadă nu a existat limba latină, nici în Peninsula Italică! În Imperiul Roman se vorbea limba koină, greacă și aramaică. La Roma și în Imperiul Roman a fost utilizată ca limbă oficială limba greacă. Cultura Imperiului Roman s-a transmis în limba greacă. Imperiul cu capitala la Roma nu s-a numit latin ci roman pentru că nu a existat limba latină. În istoria lumii, niciunui imperiu nu i-a fost dat denumirea de la capitala statului care l-a înființat prin cuceriri teritoriale, cu excepția Imperiului Roman care a fost condus de 41 de împărați de origine Getă. Împărații Galeriu cel Bătrân și Galeriu cel tânăr, în perioada 292-311 d.Hr., au schimbat denumirea Imperiului Roman în Imperiu Dac cu capitala la Roma.
De la Poporul Get au învățat romanii: Limba, Scrierea, Cifrele și Civilizația!
Mulți împărați de la Roma (Cezar, Claudius, Traian, Hadrian, Nerva, Marc Aureliu, Constantin cel Mare ș.a.) și-au scris cărțile în limba greacă pentru că în secolele I î.Hr.-III d.Hr. nu a existat limba latină!
Majoritatea scriitorilor, istoricilor și geografilor din Roma antică și-au scris cărțile în limba greacă, pentru că nu a existat limba latină. Dintre aceștia îi exemplific pe: Pomponius Mela, Diodor din Sicilia, Dio Cassius Coccianus, Apollodor din Damasc, Dion Chrysistomos, Criton, Josephus Flavius, Appian, Asinius Quadratus, Ammianus, Marcellinus, Cornelius Tacitus.
Sfântul Apostul Pavel a scris la Roma (în anii 57-58 d.Hr.) „Epistola către romani” în limba greacă, pentru că nu a existat limba latină în secolul I d.Hr.
La solicitarea Papei de la Roma, în perioada 390-404 d.Hr., călugărul Get Ieronim a tradus Vechiul și Noul Testament din limba greacă în limba latină.  
Monumentul „Lupa Capitolina” nu este un simbol al latinității. El este un monument etrusc și confirmă că strămoșii etruscilor au fost Geții, care au avut ca simbol Lupul Getic. Adevărul istoric este că poporul etrusc a fost strămoșul real al poporului italian.  
Concluzia este evidentă: limba latină se trage din Limba Primordială a Poporului Get, actuala Limbă Română, care păstrează peste 90% dintre cuvintele moștenite din Limba Getă! Limba Română este urmașa Limbii Primordiale Gete! În secol al XVIII-lea și al XIX-lea a fost înlocuit Alfabetul Primordial Get și Scrierea Primordială Getică (în mod greșit numită scrierea slavonă) cu alfabetul latin și scrierea latină. În această schimbare a fost implicat Vaticanul și Academia Română care a fost înființată și condusă de alogenii ce s-au ocupat și perseverează în falsificarea Istoriei Poporului Român și a Limbii Române, precum și a Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX).
Poporul Primordial Get a avut și Poporul Român are: o Limbă unitară, cea mai veche, cea mai frumoasă și cea mai bogată din lume; Cifrele Primordiale (cele din sistemul zecimal, folosite cu 6.000 î Hr.); Alfabetul Primordial; Scrierea Primordială; Civilizația Primordială; Cultura Primordială; Religia Primordială monoteistă și Religia Crucii (cu 6.000 de ani î.Hr., confirmată de statuia Gânditorului de la Hamangia și a soției sale).
În sfârșit, a venit vremea ca Poporul Român să afle Adevărul despre Istoria sa Primordială din Grădina Maicii Domnului și Limba sa Primordială  vorbită pe acest Sfânt teritoriu.


Dr. Gheorghe Funar
Președintele Partidului România Noastră

Cluj-Napoca,

31 august 2020




COMENTARII:

Scolarime romaneasca
Ia aminte: poarta masca !
Adevarul gol-golut:
Ne-aruncam din lac in put...
Guvernantii sa traiasca
- Noi ne dam duhul prin masca ! Marian Ilie

---
VL.
---
Multe mulțumiri,
 Este minunat că  acest număr din ,,Arena literară” . apărut în perioada festivă: ,,Ziua Limbii Române”, eu zic Zilele Nemuritoare ale Limbii Române,
 Salutăm din nou prezentarea cărții ,,Descântece de mellactonie”, autor Marian Ilie.
 Cu stimă,
 Melania Rusu Caragioiu








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu