miercuri, 22 decembrie 2021

Adrian Constantinescu - Protestul de ieri, de la Parlament

 



Protestul de ieri, de la Parlament

Adrian Constantinescu

23 Dec. 2021

 

"Dragi români, dragi prieteni, mi-am lăsat astăzi toate planurile deoparte pentru a-mi dedica timpul prezentării adevărului despre modul în care s-a desfășurat protestul de ieri, de la Parlament, unde am fost martor și participant. Eu nu sunt om politic și nu am dorit niciodată să intru în politică DE SCÂRBĂ, de scârba de a intra în contact cu reprezentanții acestei nișe profesionale care în loc să fie a elitelor care să conducă țara spre progres, e în cea mai mare parte o șerpărie și o cloacă murdară. Eu întotdeauna am dorit să-mi păstrez verticalitatea și integritatea pe toate planurile vieții, în carieră și în relațiile mele. De aceea, mi-a fost imposibil să intru pe aceeași lungime de undă cu politicienii ultimilor 32 de ani.

 

Nu m-am afiliat și nu sunt membru al niciunui partid. De aceea, vă scriu aceste rânduri din spațiul neutralității și al obiectivității. Eu nu am ieșit în stradă ca să susțin vreun partid sau imaginea vreunei persoane, ci propriul adevăr și propria voință. Dacă alte persoane decât domnul Simion sau doamna Șoșoacă ar fi contribuit la mobilizarea acestui meeting împotriva certificatului verde, aș fi venit oricum. Dacă l-ar fi organizat psd-iștii sau liberalii sau oricare alt partid, cu aceeași agendă, aș fi fost acolo. Oricine ar fi strigat, indiferent de coloratura politică, să ne adunăm ca să protestăm împotriva mizeriei de certificat verde, aș fi fost acolo.

 

În general nu îmi dedic timpul să scriu astfel de articole, întrucât nu sunt nici jurnalist, nici politician și preocupările mele sunt de cu totul altă natură. Mă interesează însă soarta țării și a românilor. De aceea, după evenimentele de ieri, mi-am rezervat timp să mă uit la televizor (ceea ce în ultimii 12 ani am făcut extrem de rar), fiind curios cum vor fi prezentate faptele la TV. Și nu am fost surprins să constat că multe posturi mizerabile au făcut apel la afirmații tendențioase, imagini rupte din context și cropuite, manipulând mințile oamenilor care nu au văzut la fața locului ceea ce s-a întîmplat, lăsând să se înțeleagă că manifestația a fost o mișcare a unor hoarde necivilizate care au pus în pericol securitatea instituțiilor statului. De aceea, aș vrea să va relatez modul în care lucrurile s-au petrecut de fapt, versus cum ele au fost interpretate de televiziuni și ce vor ele să lase să se înțeleagă.

 

În primul rând, forțarea porților de la Senat nu s-a făcut sub semnul violenței. Nu au existat schimburi de lovituri și acte viloente dinspre manifestanți spre jandarmi și nici invers. Am fost foarte aproape și nu am văzut așa ceva. Ceea ce am simțit însă, a fost presiunea unei mase imense de oameni asupra porților dinspre Senat. Deschiderea acestor porți s-a făcut datorită presiunii colective, exercitată de sute de oameni adunați în spatele lor. S-a creat un val căruia nici nu aveai cum să i te opui, reprezentând o voință colectivă uriașă. Așadar, televiziuni nemernice, să nu confundăm aspirația firească a românilor care vor să se descătușeze de lanțurile pe care vor să ni le pună străinii, cu actele de huliganism și vandalism. Precizez chiar că în mod tacit și la unison, atitudinea manifestanților față de jandarmi a fost una protectoare, ca nimeni din rândul acestora să nu fie lovit sau rănit, pentru că și ei, contrar vremurilor ingrate pe care le trăiesc, tot frații noștrii sunt. Fie ca bunul Dumnezeu să ne scoată la liman și să poată să-și practice și ei meseria așa cum au visat să o facă atunci cînd au jurat pe drapel!

 

Am participat la protestul din 10 august 2018 și nu am niciun motiv să îi simpatizez pe jandarmi pentru gazele lacrimogene pe care ni le-au aruncat în față. Dar nu vreau să las ca judecata sau simțul dreptății să îmi fie întunecate de resentimente. Pot spune cu mâna pe inimă, cel puțin din ceea ce eu am văzut că s-a petrecut în zona cea mai fierbinte a evenimentelor, că jandarmii au acționat exemplar atât din punct de vedere profesional cât și a discernământului de care au dat dovadă. Nu trebuie să fii un geniu ca să realizezi că sub presiunea unei mase de sute de oameni, porțile ar fi cedat oricum și o mână de 10-15 jandarmi nu ar fi avut în niciun caz cum să facă față. Ei chiar au opus atâtă forță cât au putut omenește să o facă până când porțile au cedat. Dacă ar fi să caracterizez acel moment, l-aș compara cu o grămadă de la jocul de rugby, unde două grupuri de oameni, de astă dată disproporționate ca număr, împingeau unul contra altuia, având porțile între ele. Nu se poate vorbi despre violență, așadar, nici de o parte nici de cealaltă și nici despre faptul că jandarmii și-ar fi abandonat posturile și ar fi lăsat populația să intre, cu bună știință. Chiar și după ce masa de oameni a erupt în curtea Parlamentului, este absurd să gândești că o mână de câțiva zeci de jandarmi, oricât de bine ar fi fost ei instruiți, ar fi putut să încercuiască, să fugărească sau să aresteze sutele de oameni care s-au împrăștiat în curte, altfel decât făcând uz de armamentul din dotare (ceea ce, slavă Domnului, nu s-a petrecut și în acest fel a fost bine pentru toată lumea). Deci, să-mi fie cu iertare, de această dată, orice încercări de a-i eticheta pe acești oameni ca fiind depășiți, sau din contră, complici ai manifestanților, sunt complet deplasate.

 

Toate aceste etichetări, fie la adresa manifestanților, fie la cea a jandarmilor, pe care televiziunile murdărite de banii occidentului și persoanele rău intenționate vor să le pună, abat de fapt atenția de la lucrurile esențiale care s-au petrecut. Abaterea atenției de la conflictele și problemele reale prin aducerea în prim planul opiniei publice a unor conflicte și probleme false se află printre specialitățile artei manipulării pe care aceste televiziuni le folosesc. Conflictul real despre care nu se spune nimic este cu totul altul. Și anume faptul că jandarmeria este pusă în prezent în situația de a apăra trădătorii de țară față de poporul căruia i-au jurat credință. Aceasta este adevărata anomalie, adevărata monstruozitate! De ce ai tu nevoie, ales al poporului, care ar trebui să fii iubit și îndrăgit de oamenii care te-au ales, să stai ascuns ca un șobolan în spatele unor ziduri și a forțelor de ordine? Nu cumva pentru că știi că ai furat, omorât și trădat și acum te temi de justiția poporului?

 

Cineva ar putea spune că jandarmeria apără ceea ce poporul a ales în mod democratic. Cine mai este încă atît de naiv să creadă că oricare dintre noi a ales pe cineva, vreodată, în mod democratic, în ultimii 32 de ani? Poate doar undeva, la vreo locală, prin vreo comună rătăcită...La toate alegerile ni s-au pus în față liste preconfecționate și persoane care numai interesele țării nu aveau de gând să le servească – o mână de cărți oricum pierzătoare pe care tu, alegătorule, le primeai și în care era jucată soarta țării cum se dorea din afară, dar nicidecum susținute interesele tale. Iar acum, o mână de patrioți care a început să se ridice, se luptă cu această hidră cu multe capete ce s-a cuibărit în țara noastră după ’89 și spurcă ceea ce strămoșii noștri au plătit cu sângele lor. Am auzit sintagma “Partidele au trădat!”. Nu, nu au trădat, ci au fost trădătoare de la bun început! Cea mai mare parte dintre politicienii țării au fost trădători din născare, încă dinainte de a se înscrie în partidele în care au intrat sau pe care le-au confecționat. S-a perpetuat acest microb al trădării de pe vremea FSN-ului de după ’89, Frontul Surpării Naționale. Toți frustrații însetați de putere s-au grăbit de atunci să ajungă la ciolan, vânzând țara pe câțiva gologani corporațiilor care își șterg cizmele de noroi pe grumazurile lor plecate. Dovada? Ceea ce au lăsat în urma lor - o Românie sărăcită, cu industria și agricultura distruse, îndatorată și disperată și din care vor să sugă acum tot ceea ce a mai rămas, până la ultima picătură.

 

Dar să rămân la faptele de acum. Nici în fața ușii Parlamentului nu au existat violențe. Câteva persoane, singulare, au încercat să o forțeze, dar au fost izolate atât de manifestanți, care s-au dezis de astfel de acțiuni, cât și de jandarmi, care le-au respins. Este singurul aspect despre care se poate spune că jandarmeria și protestatarii au colaborat – izolarea elementelor turbulente. Știm cu toții că astfel de persoane au existat mereu la manifestații, fie că sunt persoane depășite emoțional și cu nervii întinși la maxim, fie că sunt persoane infiltrate cu scopul vădit de a compromite scopul mișcării. În august 2018 astfel de grupuri diversioniste au existat și le-am văzut cu ochii mei în acțiune. Ei făceau parte dintr-un plan orchestrat destinat ca prin violență să atragă reacția jandarmilor și în acest fel să compromită întregul scop al manifestației. Din fericire, ieri nu au mai reușit astfel de stratageme. Se pare că, slavă Domnului, atât populația care protestează cât și jandarmii au învățat din experiențele trecutului.

 

Un alt aspect asupra căruia vreau să mă opresc este “vandalizarea” celor două mașini. Termenul vandalizare, folosit des în media, mi se pare absolut exagerat. Sunt cu totul împotriva unor astfel de acțiuni huliganice și reprobabile iar cei care au greșit trebuie să dea, fără doar și poate, socoteală și să plătească daunele. Termenul de vandalism mi se pare însă prea mult pentru niște mâzgăleli cu spray. Este, firește, o daună ce trebuie luată în seamă, însă când auzi termenul vandalism, în mod natural îți imaginezi lucruri mult mai grave, cum ar fi tamponări, spargeri, incendieri, etc. Deci, încă o dată, atenție la limbajul vădit tendențios și bombastic folosit de canalele media, menit să atragă antipatia poporului tocmai împotriva acelora care luptă pentru libertatea sa și abătând atenția de la adevărații dușmani ai țării. Mereu aceste televiziuni murdare au manipulat în mod josnic prin puterea cuvântului și prezentând fragmente de imagini defăimătoare, pentru a induce în eroare populația.

 

Un alt termen bombastic folosit este “baricadarea” diplomaților străini în interiorul clădirii. În mod contradictoriu (pentru că mai sunt și proști pe deasupra) ne-au prezentat și imagini din interior, în care se vedea cum acești diplomați așteptau în spatele ușilor închise. Din punctul meu de vedere, a sta în spatele unor uși închise pentru că partea din afară era ocupată de manifestanți, este cu totul altceva decât a fi baricadat. Pentru a vă demonstra reaua voință și tendențiozitatea unor astfel de exprimări, vă citez definiția din Dex a cuvântului baricadă: “întăritură amenajată dintr-o aglomerare de materiale diferite (vehicule, arbori, saci cu nisip, bolovani etc.) pentru întreruperea circulației sau pentru apărare, de obicei în timpul luptelor de stradă”. Din înseși aceste imagini de la interior, prezentate de televiziuni, rezultă clar că nu întâlnim niciun element care ar putea să justifice folosirea acestui cuvânt. Din nou, manipuilare!...Pe de altă parte, organizarea unei întâlniri diplomatice într-un context despre care te așteptai oricum să fie tensionat, mi se pare o stângăcie, dacă nu cumva a fost folosit intenționat acest moment pentru a transmite o imagine distorsionată a României în afară.

 

Ceea ce am văzut, simțit și înțeles și vă mărturisesc cu iubire de Dumnezeu, fiind în mijlocul patrioților care au manifestat, au fost următoarele: ceea ce s-a întâmplat a fost exprimarea nemulțumirilor unui popor căruia i-a ajuns cuțitul la os. Faptul că nu s-a recurs la violențe și acțiuni sângeroase, așa cum mulți ar fi vrut să lase de înțeles și cum s-au întâmplat în alte țări, se datorează tocmai caracterului blând, înțelept și conciliant al acestui popor. Din punctul meu de vedere, a fost doar un seism mic, un prim semn al unui uriaș adormit pe care l-ai iritat și l-ai rănit prea mult. Ne-am săturat să mai fim luați de proști! Sunt mulți nemernici care confundă bunătatea și spiritul pacifist cu prostia și lașitatea. Pe unii dintre ei îi întîlnești în viață, pe alții îi vezi la televizor, conducând România. Prin intensitatea moderată a protestului de la Parlament, românii au zgâlțâit delicat, doar ca un avertisment, porțile actualei puteri, făcând-o atentă la prezența și voința lor. De aceea, politicienii ar trebui să interpreteze corect acest eveniment și să ia aminte, măcar acum, în al 12-le ceas. Intenția celor ce am fost prezenți acolo nu fost să cucerim o clădire, niște ziduri, ci atenția celor care continuă să fie slugile străinilor și să ne trădeze în mod constant. Până acum și-au continuat acțiunile distrugătoare la adresa României și a poporului român pe principiul dictonului “câinii latră și caravana trece”. Acest lucru nu mai poate continua. Dictonul corect este “nu mor caii când vor câinii”.

 

Dacă ar fi fost vorba de o ajustare de buget, mai puțin semnificativă, cu consecințe mai puțin dramatice sau pe termen scurt, nu aș fi ieșit probabil în stradă. Însă acest perfid certificat verde este cea mai gravă încălcare a drepturilor omului și un antecedent extrem de periculos pentru vremurile ce vor urma. Trebuie să vă treziți și să realizați că acest certificat este doar prefațarea unor măsuri și mai ostile, și mai diabolice, mergând până la anihilarea totală a drepturilor cetățenești și a dreptului de proprietate. Iar dacă vei ajunge acolo, vei fi cu adevărat pierdut și nu va mai fi cale de întoarcere. Este un război de gherilă pe care structuri oculte îl duc de mult timp planificat, cu răbdare și perseverență, împotriva noastră și a libertății tuturor popoarelor. Iar strategia este de a cuceri pas cu pas, fără ca măcar să apuci să-ți dai seama ceea ce se întîmplă cu tine. Mecanismele acestui război, cu totul diferit decât orice a existat până acum pe Pământ, au fost atent studiate din punct de vedere al psihologiei maselor de către cei care l-au inițiat. Totul este regizat prin inducerea fricii, a panicii, prin crearea derutei, a dezinformării și prin abaterea atenției de la ce este esențial de văzut și de conștientizat.

 

Până când aceste planuri diabolice se vor duce la capăt se va prelungi și existența virusului. Pe virus se sprijină întregul castel din cărți de joc. Dacă pică virusul, pică totul. Virusul este pretext pentru vaccin, vaccinul este pretext pentru certificatul verde, iar certificatul este precursorul legalizării îngrădirii tuturor libertăților. De aceea, virusul (pretextul) este întreținut artificial și/sau din pix astfel încât întregul eșafodaj al minciunii să nu se prăbușească pentru cei care încă sunt orbiți. Dacă nu va fi tulpină africană, va fi omicron, dacă se va perima omicronul se va găsi o tulpină în Ciuciunghezia sau pe Marte. Cât de idioți cred unii că putem fi? Discernământul și capacitatea de a reacționa ne sunt testate zi de zi și dacă ceva ne îngroapă pas cu pas, este lipsa de atitudine concertată a oamenilor. Ieri am fost mii în stradă. După amploarea minciunii la care s-a ajuns și pericolul care ne paște, ar fi trebuit să fim tot poporul în stradă, cu excepția celor imobilizați la pat.

 

A ne abate atenția asupra luptelor intestine dintre susținătorii unui certificat verde bazat pe vaccin și unul care să includă și testul rapid mi se pare un alt joc de glezne menit să-ți ia ochii. Nu trebuie să acceptăm NICIUN FEL DE CERTIFICAT NAZIST, sub orice formă ar apărea el conceput. Orice punct pe un astfel de certificat și însăși existența lui este o lezare a drepturilor omului, o înrobire mârșavă a românilor, sub orice demnitate. Certificatul verde trebuie să existe DELOC, nu într-o formă, vezi Doamne, cosmetizată. Această cosmetizare este menită să îți mai distragă un pic atenția, să ți se mai adoarmă un pic vigilența și să crezi că mai iei o gură de oxigen până când înghiți hapul ăsta ca pe o nouă normalitate. Apoi vei fi într-o situație și mai dificilă și mai greu de recuperat când ți se vor lua următoarele drepturi. Făcând compromisuri vei rămâne treptat cu tot mai puțin și vei ajunge în locul despre care spunea Țepeș, când “prețul libertății va fi libertatea însăși” (cu alte cuvinte, cand vei fi un scav). Vei muri atunci ca broasca ținută în apă încălzită. Dacă încălzești apa treptat, broasca nu simte pericolul și când apa ajunge să fiarbă, ea deja nu mai este capabilă să sară afară și să se salveze. Nu vă imaginați că aceste experimente nu se aplică pe oameni la nivel psihologic de masă. Legile universale sunt aceleași peste tot. Este exact ceea ce se întîmplă acum în lume. Apa este ușor încălzită, pas cu pas și noi rămânem adormiți în capcana ucigașă.

 

Eu am sărit în ultimii 10 ani din vasul cu apă încălzită. Când am ieșit în ’89 în Piața Revoluției am fost orb. Încă și acum regret că am lăsat ca energia și intențiile mele curate de atunci să fie furate și deviate de o clică de ticăloși împotriva propriei țări. Atunci nu m-a informat și nu m-a avertizat nimeni. Eram și prea tânăr poate, prea credul și prea orb ca să bănuiesc măcar existența caracatiței sinistre din spatele loviturii de stat. Nu știam încă nimic despre inteligența emoțională, despre a trăi în inimă sau despre cum să îți cureți mintea. Pentru că astfel de lucruri nu s-au predat niciodată în școli (și din păcate nu se învață nici acum). Alături de bunici, ascultam Europa liberă ca un copil ce eram și speram că salvarea va veni de peste Atlantic. Mi-aș dori să am circumstanțe atenuante pentru că nimeni nu m-a învățat și nimeni nu mi-a deschis ochii. Totuși, mă simt responsabil. De atunci, ani de-a rândul m-am străduit să mă antrenez să nu mai fiu orb și să îî ajut și pe alții să vadă adevărul din spatele butaforiei uneori atât de grotesc și pueril confecționate de șarlatanii acestei lumi.

 

Mergând la protest (și voi face asta și de acum înainte, când va fi cazul) simt că îmi fac datoria față de propria integritate și față de cei care și-au dat viața pentru ca noi să fim astăzi liberi. Eu nu vreau să fiu sluga uniunii europene. Dacă pentru a fi în uniunea europeană trebuie să renunț la libertatea și drepturile mele prin naștere, eu nu am nevoie de o astfel de uniune și nici de o astfel de Europă. Cred într-o Europă unită bazată pe principii integre și sănătoase și dacă nu are de unde să înceapă o astfel de Europă, atunci să înceapă de aici, din România. Dacă statele uniunii europene vor să moară în ștreangul plandemiei nu înseamnă că trebuie să merg ca o oaie la tăiere de dragul unei solidarități prostești. Nu am nevoie nici de corporații, nici de baze NATO, nici de armate stăine în țară, care să ne atragă în războaie perdante și care să ne dezbine și să ne fărâmițeze și mai mult! Să și le ia cine le-a adus și să și le ducă peste mări și țări, acolo de unde au venit!

 

Simt că este o datorie sufletească și de onoare să vă împărtășesc modul în care văd realitatea zilelor noastre. Eu îmi văd de drumul și de menirea mea indiferent ce fac cei din jurul meu. Îmi fac partea mea. Și fiecare ar trebui să-și facă partea lui și să-și îngrijească propriul ogor. Știu și accept că reușita colectivă nu depinde doar de mine, sau de o persoană singulară, ci de toate conștiințele care se trezesc și de care avem nevoie pentru a crea o masă critică. Înspre scopul creării acestei mase critice se îndreaptă eforturile mele și nu ca să vă conving să aderați la persoane sau cauze politice. Aderați la bunul simț, la discernământ, integritate și curaj. Am trecut de timpurile imaginare în care credeam că cineva poate salva pe altcineva sau vreo eliberare ne-ar putea veni din afară. Nu suntem în filme cu super-eroi. Acum totul depinde de toți și de fiecare în parte. Peștele este împuțit la cap și este vremea să îl curățăm începând de la coadă, cu fiecare conștiință în parte. Când cei mai mulți oameni ai acestui neam se vor trezi, când vor înțelege ce este integritatea, curajul, credința, încredrea în forțele proprii și spiritul unității, atunci dușmanii acestui popor vor sări peste granițe ca lăcustele și nu vor mai putea sta între noi ca să ne infecteze aerul și mințile. Dumnezeu să fie cu noi și Crăciun vigilent!

Și distribuiți, ca să vadă și alții."


Sursa: RADU GABRIELA





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu