luni, 27 decembrie 2021

Corvin Lupu - Cartea lui Thilo Sarrazin! "Germania se desființează”

 Cartea lui Thilo Sarrazin! "Germania se desființează”

Sărbători Fericite, cu sănătate și bucurii !

Corvin Lupu

 

„Germania se desființează”

- O carte care a provocat un adevărat șoc printre germani

 

„Germania se desființează” a lui Thilo Sarrazin –

Cea mai scandaloasă carte, din 1945, încoace în Germania.

 

Lucrarea lui Thilo Sarrazin – „Germania se desființează” („Deutschland schafft sich ab” pt. cunoscatorii lb. germ. = cartea audio:  https://www.youtube.com/watch?v=g43v9Y7U2XQ), publicată în 2010, a provocat un adevărat șoc în Germania, mai ales că o astfel de abordare a problemei migrației și situației demografice venea din partea unui politician social-democrat.

După nouă ani de la apariția cărții, afirmațiile lui nu mai sunt atât de radicale, cu excepția unor aspecte disputabile.

Autorul abordează patru probleme esențiale: degradarea sistemului de învățământ, sisteme de protecție sociale, criză demografică și fenomenul migrației. Toate cele patru nu sunt privite separate, ci întrețesut.

fundament teoretic servește teoria darwin, care include, în același timp, un bun instrument argumentativ și, în același timp, punctul cel mai vulnerabil. Totuși, merită de menționat că, în pofida predominării unui determinism biologic, el recunoaște rolul major al religiei.

 

 

Proști, dar mulți…

 

Sarrazin folosește-a lungul pledoariei lui teza eredității nivelului intelectual atunci când încearcă nu să demonstreze că constă atât în numărul scăzut al nașterilor în toată societatea germană, câte a diminuării ratei natalității în rândul segmentului cultivat. Autorul este preocupat de faptul că toate calitățile intelectuale nu se mai transmit (din cauza refuzului celor cu educație înaltă de a mai face copii), în timp ce categorii sociale cu nivel de educație scăzut sunt mai fertile.

Cu alte cuvinte, incultura se multiplică biologic, în timp ce categorii care ar trebui să dea naștere unor cadru de calitate scad numeric. De altfel, eo teză abordată destul de nostim în comedia americană „Idiocracy” („Idiocrație” vezi aici  https://pefilme.net/idiocracy-idiocratie-2006/). Vă recomand să privilegiați acest film pentru a înțelege încotro bate Sarrazin.

Printre aceste categorii sunt incluse imigranții din lumea musulmană, care nu doar refuză să se integreze în societate, beneficiază de ajutoare sociale, dar și multiplică indivizi cu un IQ scăzut.

Odată ce pentru Sarrazin nivelul IQ este legat de moștenirea genetică, pentru imigrațiile musulmanii, din start, o categorie care este condamnată la alienare.

 

 


Degenerarea învățământului german

 

Mai mult decât atât, el observă că în măsura în care în unele regiuni predomină imigranții, scade calitatea învățământului. Sarrazin deplânge scăderea rezultatelor testelor la PISA și faptul că Germania nu este în stare, de ceva ani buni, să producă specialiști de înaltă calificare, fapt care se răsfrânge negativ asupra dezvoltării economice a țării.

  


Germania în perspectivă de lucru pierde capacitatea de a fi competitivă pe plan global și ar fi cauzat de modelul vicios al educației inclusive care nu stimulează dorința de formare, afirmare, de muncă, prefer-se scăderea nivelului de evaluare a cunoștințelor de dragul principiului. egalității.

 

 

Sistemul parazitismului social

 

Colac peste pupăză – ajutoarele sociale oferite de sistemul Hartz IV alimentează parazitismul social nu doar a celor cu un nivel scăzut de calificare a tinerilor germani, care aleg să trăiască fără muncă, dar și atrage o mulțime de imigranți care formează o societate paralelă, completând rândurile. acelor segmente care nu au nici o capacitate, nici voința de a contribui la prosperarea țărilor.

 


Sursa: Prof. VALENTINA LUPU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu