joi, 16 decembrie 2021

Un erou la batranete : ION COJA ! Chemati salvarea ! Niciodata nu e tarziu!

 



S.O.S !!!!!

 

 Puteam incepe asa:

“Calcatul pe bec al maestrului Coja”

 Deci eu continui operatia codificata  “Coliva pe gratis” referitoare la ingroparea , deocamdata la figurat ,al Comisiei Wiesel. Scriind : CU CALUTUL DE LEMN PRIN LAGARUL MORTII ! Opera mea fundamentala. Felicitat de multi colegi de facultate , printre care marele actor Florin Zamfirescu. Bagat in seama de Academia Daco Romana .

Coja refuza sa o publice. Dece? Doua motive : Invidia si Umezirea !

Umezirea din cauza fricii sau cauzata de largirea prostatei.

In fond toate acestea par minore .

Ma gandesc sa anunt salvarea !!! Desii e complicat sa o chem de la New York.

Totusi am publicat un comentariu pe blogul profesorului. De pomina.

El se refera la doua genii care au revolutionat fizica moderna….intru eternitate. Ion Coja si Mihai Eminescu, cel cu luceafarul. Nu e de gluma!

 

S.O.S ! S.O.S  !

Profesorul de limbi (scuzati limbajul deochiat ) darama pe Arhimede , iar Mihai Eminescu darama pe Einstein care era evreu, descoperind Teoria Relativitatii ,inaintea acestuia.

Daca deschideti Blogul Ion Coja veti vedea ca e cazul sa chemati Spitalul de urgenta. De urgenta !

Robert Horvath . Cineast

PS Chemati salvarea ! Salvati un om!

 

Robert Horvath Cineast si om de stinta NY 15 decembrie 2021 la 12:04 pm - Raspunde

 

CVADRATURA CERCULUI BINE ÎNCOLŢIT

 

Ion Coja versus Arhimede

 

Fostul senator agrarian şi lider în Vatra Românească, cunoscut ca om de litere şi profesor de lingvistică generală, într-un amplu eseu intitulat Cvadratura cercului sau Cercul bine încolţit propune o formulă nouă de calcul a suprafeţei cercului, formulă capabilă să funcţioneze cu acelaşi succes ca şi formula clasică, a lui Arhimede, πR². Am verificat şi ne-am convins…

Deci dela Coja, Eminescu drumul spre Eistein!

Totul devine Relativ in spatiul mioritic!

 

CHEMATI SALVAREA !!!!!!!!!!!!!!

 

CU CALUTUL DE LEMN IN LAGARUL MORTII !

 

S.O.S  Romania a inebunit !

La Spitalul de nebuni cu ea ! Chemati Salvarea !

Uniunea Scritorilor Romani, tradatori de tara, fara de misto, propune pe seriose, pentru Premiul Nobel, doi scriitori de limba idis si un armean. Norman Manea, Andrei Codrescu si Varujan Vosganian.

Desi sunt, sute de scriitori netaiati imprejur, mai talentati.

Poate mii.

Sau poate chiar mai multi. Mult mai multi!

Nu demult cel mai netalentat dintre ei, un supravietuitor al unui Holocaust imaginar, Norman Manea a numit Centrul Anti Cultural Anti Romanesc ( ICR New York ) cu numele lui, de imprumut.

Mare e gradina lui dumnezeu si plina de atasati culturali, acoperiti.

Un impostor talentat Elie Wiesel a primit Premiul Nobel pentru pace. Desi trebuia sa primeasca Premiul Nobel pentru literatura. La pastele cailor.

Acest Manea, un impostor netalentat, avea 4 sau trei anisori, cand a fost deportat in Transnistria, intr-un lagar de concentrare, tipic romanesc. Unde o servitoare “ aducea la doua saptamani, dela rudele din Regat, haine de iarna si de ale gurii. Pentru mine….jucarii …. Odata a venit cu un calut de lemn “

Acest calut apare pe coperta Intoarcerea Huliganului ….bineinteles de la Holocaust.

Pe controlate. Autentic.

    De aici, din lagarul mortii, familia lui bolsevica, a fugit, la poporul frate sovietic. Unde tatal lui s-a inrolat in Armata Rosie, luptand cu arma in mina impotriva Romaniei. Fiul Manea, face acest lucru in zilele noastre….cu stiloul!

De unde stiu toate acestea? De la el.

Intr-un interviu, el “scapa pasarica” taiata si ea imprejur. Saraca.

“Limba mea materna, in care gandesc a fost si este idis. In lagar in jurul meu, erau toti evrei.

Ucrainiana si romana am invatat-o dela copii cu care ….ma jucam in lagar

(Si atentie dragi romanasi. Stati pe scaune in echilibru.)

Limba rusa am invatat-o la scoala !!!

Vorba aia. Cand un evreu e prost. E cel mai prost.

Dar ca sa fiu pe drept Manea merita pe drept o decoratie.

Jaful ICR ( bugetul din taxele romanilor) este in jur de 41 milioane Euro. Medalia de aur o detine, cel care se juca cu calutul de lemn, in timpul Holocaustului.

3 milioane Euro, pentru 30 de carti despre Holocaust, tiparite si traduse in toate limbile, turneie si sarbatoriri anuale.

Pe controlate. Trist dar adevarat….acest scriitoras nu a vandut nici o carte in viata lui! Nu glumesc caci nu e timp de gluma. Am incercat si eu sa citesc o carte scrisa, despre Holocaust, scrisa de copilasul Norman. Cel cu “ calitul de lemn.

Am renuntat dupa o pagina jumate.

Trimit romanilor furati si umiliti, fotografia cu calutul de lemn cu care Norman Manea se juca….in lagarul de exterminare. Lagar al mortii.

Robert Horvath Cineast NY

 

Sunt si imprejurari cand supararea dintre doi "grei", cum sunt Dl. Robert Horvath si Prof Ion Coja are consecinte benefice pentru cei ce-i cunosc pe amadoi. Este cazul si acum, cand nemultumirea D-lui Horvath ca nu ne e publicat pe blogul D-lui  Coja (un blog excelent, de altfel) ne ofera prilejul sa participam la o intalnire memorabila a lui Mihai Eminescu cu Albert Einstein pe Calea Lactee, la o dezbatere interesanta peste timp (33 min - link video) despre Teoria Relativitatii!

Tot de aici aflam si despre propunerile USR la premiul Nobel pentru literatura, intr-o relatare a D-lui Horvath care  pe mine ma invaluie iontr-o ceata densa; domnia sa enumera 4 scriitori (dur comentariul!), din cate inteleg, propusi pentru anul acesta - in contextul cand doi dintre ei fusesera propusi in urma cu 7 ani, eu nu am cunostinta de propunerile noastre pentru anul acesta, iar Premiul Nobel pentru literatura pe 2021 a fost deja acordat zanzibarezului Abdulrazak Gurnah. Nu exclud ca din cauza acestei cete Dl. Coja sa nu fi postat pe blog comentariul propus.

Sper sa se linisteasca apele intre cei doi "grei"

La Multi Ani!

Marian Ilie

 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu