duminică, 19 decembrie 2021

Cristian Terheș - Am ales să trăiesc ca om liber și să mă lupt ca toți cei care doresc să poată fi liberi!

 



Am ales să trăiesc ca om liber și să mă lupt ca toți cei care doresc să poată fi liberi!

Cristian Terheș, Europarlamentar

19 Decembrie 2021

 

Prin intenția declarată de a avea o discuție la nivelul U.E. despre „necesitatea” vaccinarii obligatorii, Ursula von der Leyen „pune la îndoială [în discuție] drepturile fundamentale ale fiecărui cetățean, ale fiecărei ființe umane care trăiește în Uniunea Europeană” (Cristian Terhes, conferinta de presa din Parlamentul European pe care a avut-o cu înca patru europarlamentari la 8 decembrie 2021). Impunerea vaccinarii obligatorii încalcă Tratatul U.E. și „Carta drepturilor fundamentale din U.E.”. Cei cinci europarlamentari si-au manifestat cu toții opozitia la inițierea unei astfel de discuții, care, in fapt, priveste derobarea cetatenilor UE de drepturile lor fundamentale. Cristian Terhes, alături de ceilalti colegi, vor continua demersurile în Parlamentul European pentru apărarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor din U.E. (Biroul de presa al europarlamentarului Cristian Terheș).

 

Traducerea în limba română a conferinței de presa din Parlamentul European (8 decembrie 2021)

 

„Moartea unui om este o tragedie. Moartea a milioane de oameni este statistică”. Acesta este un citat atribuit lui Iosif Stalin. În timp ce citeam acest citat, al Ursulei von der Leyen, a ceea ce a spun la acea conferință de presă din 1 decembrie 2021 de la nivelul Comisiei Europene, unde a spus, și repet: „Sunt 150 de milioane de oameni în Europa care nu sunt vaccinați”, am fost complet șocat. [Noi] când privim la cetățenii Uniunii Europene, vedem nu 150 de milioane de oameni care nu sunt vaccinați și pe ceilalți ca posibili vaccinați. Vedem 400 de milioane de indivizi, persoane, cu drepturi fundamentale, care au dreptul și libertatea, sau cel puțin ar trebui să aibă, în actuala Uniune Europeană, pentru a decide dacă vor să-și administreze un tratament medical sau nu. Așa că, această conferință de presă a președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este un punct de cotitură pentru civilizația vestică în Uniunea Europeană.

 

Când vorbim despre civilizația vestică, nu vorbim despre un loc geografic. Vorbim, în schimb, despre un set de valori care au creat ceea ce numim astăzi Occident sau Lumea Vestică, la care se referă toată lumea. [Un loc în care] miliarde de oameni din întreaga lume încearcă să ajungă.

 

Acesta este și motivul pentru care avem problema imigrării ilegale pe care o întâmpinăm peste tot. Deoarece acesta este singurul loc din lume care a creat și continuă să creeze prosperitate pentru oameni, iar motivul pentru care face acest lucru este pentru că acceptă fiecare persoană și îi recunoaște aceste drepturi fundamentale pe care le avem cu toții.

 

Acesta este motivul pentru care oamenii nu încearcă să fugă în China sau Rusia, unde vedem dictaturi și tirani, ci oamenii de acolo încearcă să ajungă aici, deoarece caută libertate. Așadar, ceea ce am auzit pe 1 decembrie schimbă..., este un element ce schimbă totul legat de Uniunea Europeană.

 

Am văzut în ultimii doi ani și jumătate, de când actualul președinte al Comisiei conduce Uniunea Europeană, atacuri incredibile asupra suveranității statelor membre ale Uniunii Europene. Ceea ce vedem acum, însă, iar acest lucru este fără precedent, este că ea pune la îndoială - și aceasta este problema, și repet -, ea pune la îndoială [în discuție] drepturile fundamentale ale fiecărui cetățean, ale fiecărei ființe umane care trăiește în Uniunea Europeană.

 

Pentru că dacă ea pune în discuție tema „haideți să vorbim despre vaccinarea obligatorie, haideți să avem o discuție”, o discuție despre ce? [O discuție] despre forțarea oamenilor să facă ceva împotriva voinței lor? Sau să le fie acceptată libertatea de alegere? Și așa cum se procedează mereu în aceste instituții U.E., totul este un compromis.

 

Am luat cu toții parte la dezbaterile din Parlament. Tot ceea ce spun oamenii în aceste dezbateri și tot ce majoritatea dintre ei votează nu este despre alegerea dintre bine și greșit/rău. Nu, totul e despre „haideți să găsim un compromis”. Întrebarea pe care o adresez cetățenilor europeni este: unde trageți linie? Unde faceți acel compromis?

 

Cât de mult din această putere sunteți dispuși să o dați Comisiei Europene și birocraților nealeși să decidă, împotriva voinței voastre, cu ce să vă vaccinați ca să trăiți ca cetățeni liberi, dacă vă mai puteți numi astfel, cum a spus și Ivan.

 

Ceea ce [Ursula von der Leyen] face acum este un atac inclusiv la existența Uniunii Europene. Deoarece, dacă aruncați o privire în Tratatul Uniunii Europene, articolul 3 spune următoarele, și citez: „Uniunea oferă cetățenilor săi un spațiu de libertate, securitate și justiție”.

 

Libertatea nu este un concept abstract. Libertatea este individuală, este personală.Conf presa Cristian Terhes 4

 

Guvernul nu poate spune: „Da, aveți de ales între A și B.”. Nu! Eu vreau să fiu cel care face aceste alegeri. [Guvernul] trebuie să creeze un mediu în care eu îmi pot exercita dreptul de a alege. Nu sunteți voi cei care îmi dați opțiuni ci eu cel care imi aleg propriile opțiuni. Pentru noi, așadar, a fost uluitor să o auzim, chiar de la cea mai înaltă funcție din U.E., pe Ursula von der Layen ieșind public și spunând: „Haideți să avem o dezbatere despre acel lucru”. O dezbatere despre cum să răpim drepturile fundamentale ale tuturor oamenilor ce trăiesc în Uniunea Europeană.

 

Există un alt articol în Tratatul Uniunii Europene, articolul 6, care prevede următoarele, și citez: „Uniunea recunoaște drepturile, libertățile și principiile prevăzute în Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene”. Aceasta este prima pagină ale acestei Carte. Primul articol vorbește despre demnitatea umană. După cum vedeți, nu vorbește despre stat. Nu vorbește despre Comisie, Parlament sau Consiliu. Primul articol din Cartă subliniază rolul demnității umane și spune: „Demnitatea umană este inviolabilă. Ea trebuie respectată și protejată”.

 

Articolul 2 vorbește despre dreptul la viață. Articolul 3, însă, spune următoarele și citez: „Orice persoană are dreptul la integritate fizică și psihică. În domeniile medicinei și biologiei trebuie respectate în special: consimțământul liber și în cunoștință de cauză al persoanei interesate, în conformitate cu procedurile prevăzute de lege˝.

 

Repet, consimțământul liber și în cunoștință de cauză al persoanei.

 

Acestea sunt valorile de bază, valorile fundamentale, care sunt temelia Uniunii Europene. Acum, daca ea pune în dezbatere, în discuție, temelia acestei Uniuni, care nu a fost fondată pe instituții sau guverne, ci a fost fondată pentru a oferi, așa cum spune Tratatul, un spațiu pentru cetățenii săi de libertate, securitate și jutiție.  Cum mai poți avea justiție, cum mai poți avea securitate, dacă sunt violate drepturile fundamentale ale cetățenilor U.E.?

 

Am auzit și am văzut articole în media spunând: „Ei bine, câțiva oameni de dreapta contestă aceste lucruri”. Uitați-vă la noi! Eu sunt, să spunem, de dreapta în Parlament. Christine [Anderson] este de dreapta, Francesca [Donato] și Ivan [Sinčić], însă, fac parte dintre cei neafiliați. Stasys [Jakeliūnas], însă, este de stânga. Din grupul verzilor. Vedeți, aici nu este o chestiune de dreapta sau de stânga, ci de corect sau incorect/greșit. Și, în mod clar, ceea ce Ursula von der Leyen face acum, este incorect/greșit pentru Uniunea Europeană și este incorect/greșit față de oamenii ce trăiesc în Uniunea Europeană.

 

Motivul pentru care am dorit să avem această primă conferință de presă despre ceea ce a spus este pentru a scoate în evidență această problemă, dar vă putem garanta că nu va fi ultima pe acest subiect.

 

În încheiere, aș vrea să mai adaug câteva lucruri. Am fost prezent în această duminică [5 decembrie] la un protest foarte mare care a avut loc aici, în Bruxelles. Marșul pentru libertate. Peste 120.000 de oameni, după spusele oamenilor care s-au uitat, care au numărat persoanele, au fost prezente la această manifestație. Vreau să felicit și să mulțumesc fiecărei persoane care a participat la această manifestație.

Mulți oameni au venit de la o distanță mare din Belgia și chiar din afara Belgiei. Au venit aici, în Bruxelles, pentru a luat parte la marșul pentru libertate. Acești oameni au dorit să fie liberi. Vor să facă propriile alegeri. Am întâlnit în acest grup oameni care nu erau vaccinați. Dar am întâlnit și oameni care erau vaccinați, și pe care i-am întrebat:

- De ce protestați?

- Deoarece doresc să fiu liber. Vreau să-mi fac propriile alegeri. Nu vreau ca guvernul, Comisia, sau oricine altcineva, în special birocrații nealeși de popor, să mă forțeze, să mă constrângă să fac un lucru sau altul.

Nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc pompierilor care au condus mulțimea uriașă. Au făcut o treabă extraordinară, însă, din păcate, au fost întâmpinați cu tunuri cu apă în fața Comisiei Europene. Ce m-a șocat când am ajuns acolo a fost că, Comisia Europeană era înconjurată de sârmă ghimpată. Era Comisia Europeană, o linie de ofițeri de poliție echipați de război, un rând de sârmă ghimpată, și apoi oamenii. Nu am mai văzut asemenea imagini în Uniunea Europeană. Noi, cei din Estul Europei, am mai văzut aceste imagini în trecut, dar nu aici.

Cum aceasta va fi ultima conferință de presă din acest an, vreau să vă spun tuturor, nu vă temeți! Suntem aici să luptăm pentru voi!

 

 

Crăciun fericit și Dumnezeu să vă binecuvânteze!

 

Vă mulțumesc![1] (Parlamentul Ruropean, 8 decembrie 2021)

 

Pe data de 14 decembrie 2021, Președintele Parlamentului European, David Sassoli, m-a sancționat cu tăierea a 7 zile de diurnă pentru că nu am prezentat niciodată „Certificatul Verde” la intrarea în Parlament. Este cea mai mare sancțiune data europarlamentarilor care nu s-au supus acestei masuri abuzive. Am spus de la început că nu mă voi supune acestei decizii abuzive, care încalcă Tratatul U.E. și legislația U.E., nu am făcut-o și nici nu o voi face.

 

Exercitarea mandatului unui europarlamentar nu poate fi îngrădită de nici o măsură administrativă, ori condiționarea întrării unui europarlamentare în clădirea Parlamentului European de deținerea unui „Certificat Verde” tocmai acest lucru îl face. E alegerea fiecărui europarlamentar daca vrea să se supună unei astfel de decizii abuzive sau nu. Eu am ales să nu o fac. Evident, voi ataca aceasta sancțiune. Aveți în acest moment dovada evidenta a instaurării tiraniei în UE. Sunt europeni care și-au pierdut locurile de munca pentru că au refuzat să se supună acestei masuri abuzive. Pentru ei și pentru toți ceilalți care sunt discriminați voi face tot ce ține de mine pentru a aboli aceasta măsură tiranică, numită „Certificatul Verde”, prin care se condiționează exercitarea drepturilor fundamentale în U.E.

 

Biroul Parlamentului European, într-un mod netransparent și abuziv, a hotărât ca, începând cu data de 3 noiembrie 2021, în Parlamentul European să nu mai poate intra nimeni decât daca face dovada posesiei unui Certificat Verde valid. Aceasta condiționare, spun ei, se aplică și europarlamentarilor, ceea ce e aberant. Personal am spus că nu mă voi supune acestei masuri și nu am făcut-o. Când am intrat în Parlament, am făcut-o fară să arăt nimic. Fiecare intrare am înregistrat-o, iar într-un caz am și postat-o pe Facebook.

 

Pe data de 2 decembrie 2021 am fost notificat de către Președintele Sassoli că a demarat procedura de sancționare a mea și mi-a cerut un punct de vedere. Pe data de 9 decembrie 2021 i-am comunicat un punct de vedere, în care i-am spus de ce măsură este abuziva și i-am spus explicit că nu m-am supus ei și nici nu o voi face, indiferent de repercursiuni. Notificarea din data de 2 decembrie a fost în limba română. În punctul de vedere pe care i l-am transmis i-am spus să-mi comunice totul în engleză, ca să nu fie probleme de traducere atunci când istoria va judeca această perioadă.

 

Pe data de 14 decembrie 2021 mi s-a comunicat sancțiunea. Documentul este în limba engleză. În document se face referire și la punctul meu de vedere pe care i l-am comunicat. Istoria va arăta că nu toți europarlamentarii români au stat în genunchi în fața acestei tiranii! Libertatea este un dar pe care l-am primit gratuit de la Dumnezeu, dar pe care trebuie, însă, să-l apărăm, dacă statul vrea să ni-l ia!

 

Cine dorește să trăiască asemenea unui  un rob, e treaba sa. Eu am ales să fiu liber, să trăiesc ca om liber și să mă lupt ca toți cei care doresc să poată fi liberi!

 

---------------------------------------

[1] Parlamentul European - Conferință de presă https://www.facebook.com/CristianVTerhes/videos/639149174203380/ - 8 decembrie 2021






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu