vineri, 31 decembrie 2021

VALENTINA LUPU - SCUMP, DOMNULE ... DAR FACE ..

 



SCUMP, DOMNULE ... DAR FACE ..

 

Trenul de dormit de lux, Shiki-Shima, proiectat de renumitul designer Ken Kiyoyuki Okuyama, a fost inaugurat în 1 mai 2017. Trenul îmbină stilul modern cu cel tradițion

Materiale folosite sunt exclusiv japoneze. Pereții sunt din hârtie washi ori din chiparos, căzile de baie și covoarele sunt fastuoase. Cele mai spectaculoase vagoane sunt cele tip seră, care permit panoramarea peisajului.

 

Aceste vagoane sunt amplasate la ambele capete ale trenului, și orice pasager poate să admire frumusețea peisajului. Trenul nu se remarcă prin viteză sau rentabilitate (capacitatea lui este de 34 de persoane), ci prin confort.

 

Prima călătorie a parcurs traseul Tokyo–Hokkaido (aproximativ 1200 km) la 1 mai 2017. Până în martie 2018, toate biletele au fost vândute.

 

Trenul are șaptesprezece camere, două apartamente și cincisprezece camere mai mici. Ferestrele uriașe ale apartamentului de lux acoperă două etaje, permițând oaspeților priveliști panoramice și o baie parfumată în cada dreptunghiulară.

 

Chiar dacă biletul costă 8500 de dolari, există cca 80 de cereri în așteptare. Shiki-Shima pleacă din gara Tokyo Ueno spre nord-estul Japoniei. Traseul abundă de peisaje frumoase.

 

Sursa: Prof. VALENTINA LUPU













































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu