vineri, 15 aprilie 2022

INVITATIE la CENACLUL DESTINE LITERARE

 



INVITATIE la CENACLUL DESTINE LITERARE

 

               Dragi români de pretutindeni,

 

     Retrimitem Invitația la cel de-al 35-lea Cenaclu Destine Literare (de la începerea pandemiei), pentru orice eventualitate - au existat cazuri când nu s-a primit, deci folosim si aceasta adresa de email, pentru orice eventualitate. Spre usurinta, o trimitem si in format Word (in continuare si atasata).  Veti observa ca sunt si anumite adaugiri de ultima ora.

       Ca de obicei, informațiile de conectare pe Zoom vor fi trimise prin email cu numai cateva ore înainte de începerea intalnirii. Pentru verificarea conexiunii si pentru a exersa pe Zoom diferitele posibilitati ale sistemului, cine doreste, se poate conecta si cu aproximativ o ora inainte de incepere (18:00 in Romania si 11:00 la Montreal). Un coleg din echipa noastra o sa va stea la dispozitie. In plus, se vor putea discuta orice subiecte comune - vreme, sanatate, noutati etc, ca intr-un  „amfiteatru” , inainte de un spectacol..  Puteti sa ramaneti conectati pana la sfarsitul intalnirii (sau sa intrati si sa iesiti din „sala Zoom” cand doriti), dar cu microfonul oprit (mai ales daca sunt zgomote in locul unde va aflati) , pentru a nu se bruia înregistrarea evenimentului. Camera computerului, laptop-ului sau a celularului care va reda chipul dumneavoastra, poate sa stea inchisa (sau nu) - asa cum doriti. Va amintim ca nu a existat cenaclu care sa tina mai putin de 6 ore (dar am multe intalniri care au durat si 11 ore!).

     La intrarea la eveniment, va rugam sa folositi numele real, sau cum va convine (un pseudonim), dar in acest caz, sunteti rugati sa deschideti camera numai pentru cateva secunde, din motive de securitate (spammers ...etc - am avut cazuri). De asemenea, este util sa stim cu cine avem onoarea si cum sa ne adresam.

       Ne vom bucura daca veti invita la Intalnire si un bun prieten (sau mai multi!) , caz in care va rugam sa le forward-ati email-ul cu datele de conectare si eventual sa ne puneti in Cc, pentru a introduce adresa persoanei respective in lista noastra de email-uri.

       Va asteptam cu drag!

 

Alex. Cetateanu (din partea Colectivului de Organizare)

 

PS. Stiati ca,  daca sunteti in graba si aveti ceva important sa prezentati  participantilor, puteti sa ne comunicati pe Chat (in mod privat) si vom cauta sa va dam cuvantul, dupa ce se va termina subiectul in curs de prezentare?  Sau daca doriti sa comunicati privat numai cu o anumita persoana prezenta, este simplu:  Trebuie sa clicati pe „fereastra” persoanei respective cu butonul DREPT si sa alegeti CHAT, pe care puteti sa comunicati fara probleme.

 

PPS. Dacă acest email a ajuns la cineva din greșeală, sau nu este interesant de acest gen de activități literare, am fi recunoscatori daca ne va anunta. Chiar va rugam sa ne anuntati, pentru a elimina adresa respectiva de email din lista noastra.

C. O.

 

 

Dragi prieteni,

 

         Vă rugăm să primiţi cordiale salutări din Montreal și... Maroc, împreună cu invitația de a participa la dialogul internațional DESTINE LITERARE, care va avea loc sâmbătă, 16 aprilie 2022 începând cu ora 12:00 (Eastern Standard Time - EST), ora 19:00 în România. Aceasta va fi cea de-a 35-a  Întâlnire Literară Internațională de la începerea pandemiei!

 

 

 

DIN PROGRAM:

 

 

 

I. Comemorări

 

-120 de ani de la moartea publicistului transilvănean Nicolae Cristea - prezintă prof. univ. Anca Sîrghie.

 

- Herman Victorov – Omul și opera – vorbesc Elena Buică-Buni și Mihaela Ignat.

 

 

 

II.Prezentări/lansări de cărți:

 

Adina Cartianu - Maintenant que je t'aime...(Acum că te iubesc...)

 

Ana-Maria Surugiu – Șapte povesti de dragoste în vremea Holocaustului,  comunismului și azi - de Petru Clej

 

Smaranda (Mada) Cazan- Livescu - Viața în deriva timpurilor

Procesul memorandistului Nicolae Cristea, prezentatori- Sebastian Doreanu și  Dorin Nădrău (pentru D.N. va citi Simona Sirghie).

 

 

 

III. Dezbatere

 

 UCRAINA VERSUS RUSIA- între adevăr și fals istoric -  cu Nicolae Dima, Corvin Lupu ( prof.univ.  la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu), Miron Manega, Sebastian Doreanu și cine se înscrie din public cu impresii directe

 

 

 

IV. Impresii de călătorie

 

Alexandru Cetățeanu – Cu celularul prin Maroc

 

Toți participanții care vor avea diferite subiecte de prezentat (poezie, proză, cărți noi sau...vechi etc.), sunt rugați să ne comunice și vom fi încântați să îi vedem și să îi ascultăm. Ca de obicei, vom avea și participanți surpriză!

 

Și-au anunțat participarea (sau se așteaptă să participe) prieteni si personalități ale culturii române, precum: Serena Adler, Mihaela Albu, Clara Aruștei, Veronica Balaj, Cristina Balaj, Evelina Băeșu, Lucreția Berzintu, Elena Buică-Buni, Smaranda Cazan-Livescu, Rony Căciularu, Gheorghe Cărbunescu, Larisa Chiriac, Ileana Costea, Daniel Corbu, Ion Cosmuță, Ion Corbu, Ion Cristofor, Nicholas Dima, Irina Domnica, Sebastian Doreanu, Carmen Doreal, Ion Dur, Vasile Gaidarji, Lidia Grosu, Ion Haineș, Mihaela Ignat, Daniel Ioniță, Smaranda Kafka, Simina Lazăr, Oana Leonte, Constantin Lupeanu, Miron Manega, Lilia Manole, Dumitru V. Marin, Galina Martea, Vasile Mic, Cristina Mihai, Ganea Mihai, Valeriu Moldoveanu, Vasile Moiș, Teodor Morar, Gabriel Moțoc, Dorina Măgărin, Milena Munteanu, Dorin Nădrău, Violeta Necula, Mary Palcu, Virginia Paraschiv, Octavian Păun, Liviu Pendefunda, Sorin Penta, Michiela și Vasile Poenaru, Doru Motoc, Andrei Pogany, Mircea Popa, Sorin Negrea, Ion Longhin Popescu, Gabriela Popescu, Vavila Popovici, Dumitru Răchițan, Adrian Sahlean, Simona Sîrghie, Răzvan Sîrghie, Iuliana Semen, Florentin Smarandache, Ion Soare, Cătălin Stoichita, Florentin Streche, Ada Stuparu,  Ana-Maria Surugiu, Mircea Ștefan, Cerasela Tofan, Sanda Tulics, Al Florin Țene, Nando Mario Varga,  Radu Vida, Marin Voican,  Claudia Voiculescu, Mariana Zavati Gardner, Corneliu Zeană și... lista este deschisă.

 

 

           Vă așteptăm cu drag!

 

 

Colectivul de Organizare : Anca Sîrghie, Dana Opriță, Carmen Stănescu (secretară), Sergiu Cioiu, Valentin Luca (director tehnic), Mircea Ștefan, Marc Marinescu-Constantin, Alexandru Cetățeanu

 

                                                                                      13 aprilie, 2022






Sursa: MELANIA RUSU CARAGIOIU







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu