sâmbătă, 23 aprilie 2022

Jianu Liviu-Florian - Ceilalti

 



Ceilalti

 

~*~

 

Tovarasul Robu a fost Robu tuturor.

 

A fost de partea celor umiliti. Obiditi.saraci.

 

i-a ajutat. S-a facut pres in fata lor.

 

A fost serviabil.

 

Cu un cuvant. Cu un citat de compatimire. Lung.

 

A fost alaturi de ei. Le-a ascultat plangerile. Necontenite. Neindreptarile lor. La care au fost supusi. Muncile lor indarjite. Pentru a scoate un cuvant mai bun. Mereu mai bun. Pentru a face fata vicisitudinilor vietii. Create de ceilalti...

 

Ceilalti...

 

Care le vor raul...

 

Care nu sunt ca tovarsul Robu. Nu le pasa. Sunt indiferenti. Sunt reci. Sunt nepasatori la durerile si suferintele, neincetate, si repetate, si indreptatile, ale tuturor tovarasilor nostri. Care nu se ridica cu robia pana la nivelul tovarasului Robu.  Care are si el greutati. Insurmontabile. Pierderi. Si totusi, le monteaza. Le surmonteaza. Cu mult succes. Cel mai mult succes. Fata de tovarasii nostri. Care si ei, au propriile lor greutati. Care lupta din greu. Umiliti si obiditi. De aceste autoritati. De aceste conduceri. De acea aceasta ordine mondiala. Profund daunatoare. Cauzei robiilor noastre. De aceste curente. Si idei. Malefice. De libertate. Si relaxare. Si distractie. Contrare statului robiei, si conducerii robiei noastre. Care vin din afara. Dintr-o parte. Mai ales dintr-o anume parte. Mai ales dintr-o singura parte.

 

Tovarasul Robu este unul dintre cei mai de seama. Daca nu cel mai de seama. Rob al nostru.

 

El slujeste tuturor. Cu totii, s-ar cadea sa-l dam de exemplu. Si sa-i urmam exemplu. Dintr-o robie, intr-o robie din ce in ce mai mare! Din care sa nu ne eliberam niciodata! Decat pana la moarte!

 

Caci il avem ca exemplu viu, pe tovarasul Robu. Care nu s-a eliberat niciodata! Care a gasit, a luat, ba a si dat, un cuvant bun, de la aceasta tribuna, ca un tribun, ca un tovaras demn, ca un tovaras incercat, in stadiul in care noi am fost si ramanem robii nostri devotati, in lupta pentru Robia Universala.

 

Condusa de iubitii nostri robi, dare ne inrobesc din ce in ce mai mult, cu atata drag.

 

Traisca Lupta de Eliberare de sub Jugul asupritorilor nostri, din cauza carora nu am ajuns de zeci si zeci de ani decat – spre slava si bucuria noastra – spre o Robie si mai mare!

 

Altfel,

 

Cum ne-am mai aduna?!

 

Ca sa aducem, si cu aceasta ocazie, si cu acest prilej, un omagiu, tovarasului Robu.

 

Indeplinindu-ne astfel sarcinile, intocmindu-ne procesele verbale si darile de seama, si adunandu-ne veniturile, sub robia tovarasului Robu.

 

Calauzitorul spre noi robii, compatimiri, si omagii, al destinelor noastre!

 

 

*

24 aprilie 2022

 

ps. ma tot gandesc daca aceasta bucata nu ar putea fi subintitulata Masochismul Robiei.

 

 

~*~

Cdr,

Jianu Liviu-Florian










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu