duminică, 17 aprilie 2022

Olimpia Olari-Stan - Da-ți-i în continuare cu „Slava Ukrainîi!”

 




Da-ți-i în continuare cu „Slava Ukrainîi!”

Olimpia Olari-Stan 

17 Aprilie 2022

 

1956 - Cruci pe zgârie-norii newyorkezi

 

Azi, în anul 2022, pare ceva de domeniul fantasticului. În plin război împotriva creștinătății, skyscraper-ele americane nici nu mai visează să fie iluminate cu simboluri religioase, ci cu opusul acestora, cu semnele păcatului și-ale depravării, cum este curcubeul legebetist. Sau, ocazional, în culorile diverselor țări care contează pe plan geopolitic, Franța după in incidentul „Charlie Hebdo” sau „Incendiul de la Notre Dame” sau recent, în „albastru și galben” ca sprijin moral pentru Ucraina. N-am auzit de Empire State Building colorat în drapelul Siriei sau în culorile palestiniene. Asta e, populații și cauze care contează, altele care nu reprezintă nimic pentru „farul libertății” și al „democrației”.

 

Ministrul de externe rus acuză Israelul că se folosește de Ucraina pentru a distrage atenția de la situația Palestinei. Rusia a condamnat remarcile „anti-rusești” ale ministrului afacerilor externe Yair Lapid, care a apărat decizia țării sale de a vota pentru suspendarea Rusiei din Consiliul U.N. al Drepturilor Omului. Moscova de asemenea condamnă Israelul pentru ocuparea Cisiordaniei și blocada asupra Fâșiei Gaza, menționând câ este cea mai lungă ocupație din istoria de după cele două războaie mondiale și este întreținută cu acordul tacit al națiunilor vestice și al Statelor Unite.

 

Israelul continua proiectul colonialist în Teritoriile Palestiniene Ocupate, construind cartiere evreiești, evacuând palestinienii, demolând case, împușcând oameni

 

 Impecabil. Bravo Rusia. Ministrul rus are perfectă dreptate. Israelul face ce știe să facă dintotdeauna, să profite de orice ocazie pentru a deturna atenția de la crimele sale, asupra altor chestiuni. Câtă vreme lumea vestică și presa mainstream sunt ocupate cu Ucraina, Israelul poate continua liniștit proiectul său colonialist în Teritoriile Palestiniene Ocupate, construind mai multe cartiere evreiești în locul celor locuite de palestinieni, evacuând palestinienii cu forța, demolând case, împușcând persoane al căror comportament i se pare suspect, efectuând razii în moscheea Al Aqsa, restricționând accesul creștinilor în locurile sfinte cu ocazia sărbătorilor de Paște. Să mai zică cineva că rușii sunt niște psihopați cu un comportament de neînțeles. Argumentația ministrului rus de externe este un exemplu al clarității mentale al politicienilor ruși. Ceea ce e foarte greu de spus despre unul ca Biden, de exemplu.

 

De ce mi se pare amuzant că sunt trecută în tabăra băieților răi atunci când nu susțin acțiunile lui Zelensky și ideologia din spatele lor. Să fie clar, urăsc acest război și aș fi vrut să nu fi avut loc. Dar realitatea este că el se întâmplă. Și nu pot să mă raportez decât la realitate, nu la iluzii întreținute de fumul canabisului. Toată lumea bună, toate elitele, toți intelectualii îl înjură pe Putin, dar Zelensky e cel puțin la fel de rău, dacă nu mai rău.

 

Ucraina, Un stat care frizează apartheidul

 

 

 

Știți care este visul evreului de la Kiev? O Ucraină ca un Israel mai mare -  Cuvintele lui, nu ale mele (am să vă ofer și niște linkuri în comentarii). Aceeași politică de de-islamizare a Teritoriilor Palestiniene Ocupate o urmărește Zelensky în Ucraina: o de-rusificare a țării. Visul său este o țară ultra-militarizată, unde armata este formată chiar din cetățenii săi (în Israel dacă mergeți veți vedea cum oameni, inclusiv femei, poartă cu lejeritate mitraliere pe umăr în timp ce se plimbă pe stradă sau mall - văzut cu ochii mei), unde cetățenii să intre cu arme în supermarketuri, la cinema, peste tot.

 

Idealul lui Zelensky nu este Elveția, nu este o țară liberală, europeană, ci un stat ce practică un colonialism de tip settler. Căci de aceea este forțat Israelul să fie atât de militarizat, deoarece politicile sale sunt de asemenea natură încât nu are alternativă. Când înlături cu forța populația nativă a unui teritoriu, așa cum a făcut Israelul cu palestinienii și o înlocuiești cu propria-ți populație (practică condamnată de a Patra Convenție de la Geneva, dar știm că Israelul nu dă doi bani pe legea internațională), n-ai altă soluție decât să tratezi nativii care încă au mai rămas în teritoriu (palestinienii în cazul Israelului, rușii în cazul Ucrainei) ca pe un dușman care trebuie tratat în permanență cu ostilitate și din partea căruia, da, să te aștepți la ostilitate, dacă tu îl tratezi ca pe un element ce trebuie să dispară. Lucru pe care Ucraina deja îl face, nu e un secret felul mizerabil în care își tratează minoritățile, inclusiv etnicii ruși.

 

Israelul îi privește (cum bine remarca Jonathan Cook) pe palestinieni (și pe cei ce trăiesc în Israel și pe cei aflați în Cisiordania sub ocupație militară) ca pe o a cincea coloană, al cărei scop este distrugerea Israelului din interior, atât din partea celor câtorva milioane de palestinieni, cât și din partea întregii lume arabe. Această viziune ultra-naționalistă a transformat Israelul într-o fortăreață ale cărei ziduri îi sufocă tot mai tare pe palestinienii rămași înăuntru, cu scopul de a-i alunga din țară. În ciuda visului său de a fi un soi de stat de tip european în mijlocul unui Orient „sălbatic”, Israelul este cum nu se poate mai departe de modelul european, democratic, ci un soi de ghettou care trăiește după regulile sale și nu recunoaște alte legi.

 

Acesta este, așadar, idealul de țară pentru „supermanul” Zelensky. Un stat etno-naționalist, care frizează apartheidul. Înțelegeți de ce nu pot să înghit vrăjeala edulcorată pe care propaganda vestică și elitele încearcă să mi-o bage pe gât? Așa că și presupunând că Zelensky e în stare să alunge armata rusă de pe teritoriul Ucrainei, nu doar că lucrurile nu vor reveni la starea inițială, un soi de „pace” falsă presărată cu violențe și sânge, dar lucrurile vor merge din rău în mai rău.

 

Iar pe final, așa ca fapt, pentru a întregi portretul eroului planetar, în 2020 Zelensky a retras Ucraina dintr-un comitet al Națiunilor Unite stabilit în 1975 având ca scop permiterea poporului palestinian de a-și exercita dreptul la auto-determinare, dreptul la independență națională și suveranitate și dreptul de reîntoarcere la casele și proprietățile lor refugiaților palestinieni alungați de război și epurare etnică.

 

Hm, cum stăm? Eu zic că bine, da-ți-i în continuare cu Slava Ukrainîi.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu