miercuri, 21 septembrie 2022

Ben Todică - ÎNĂLȚARE SPRE ADÂNCURI

 




ÎNĂLȚARE SPRE ADÂNCURI

 

  


Pornind de la întrebarea colegului nostru, scriitorul și poetul Ioan Miclău-Gepianu: unde sunt Filozofii viitorului?, mă tot întreb și încerc să-mi răspund. Dacă am mai avea un vizibil viitor spre care să privim, am mai filozofa însă azi când granițele au dispărut precum pereții unei case și am rămas chiar și fără acoperiș? Dacă filozofia e cum zicea Noica - un instrument al gândirii, cum poți să încerci măcar să-ți împodobești o casă care a dispărut? Țara mea nu mai e. Unde și de ce a dispărut? S-au găsit niște indivizi care să ne întroducă într-o nouă formă de existență. O civilizație a mierii de stup, a mușuroiului, a fermei de găini sau al unui Auschwitz lagăr de concentrare. Ce asemănare infernală între unul ca Soros, Gates și alții ca ei cu fiarele SS-ului Ghestapoului german.

 

Privesc în istorie la cei care au suferit atrocitățile naziștilor că, odată intrați în politica de după, se comportă însuțiț mai fioroși decât urzupatorii lor. Dacă civilizația v-a oferit condiții pentru a vă realiza și îmbogăți, asta e datorită sacrificiilor generațiilor trecute care, și-au dat viața și sângele pentru ca voi să vă realizați. Deci, aveți datoria să întoarceți acest cadou noilor generații pentru a continua maturizarea speciei și înălțarea Conștiinței ei. Am ieșit din peșteră și acum dorim, ca o răzbunare împotriva făcătorului, să creăm o peșteră globală. Ei, obrăznicii se vor retrage în castelul lor în care vor continua să gândească și să înflorească pereții și spațiul în care vor locui, iar restul SUBIECȚILOR, precum turma vor fi aruncați dintr-un mal într-altul al uscatului. Ne vom devora unii pe alții devenind materie de consum pentru ei. Canibalismul va deveni o modă.

 

Toate victimile traumatizate de naziști cer despăgubiri, dar cine le plătește plătitorilor trauma plătirii păcatului din grădina Edenului? Și atunci, să concluzionăm că pedeapsa continuă, este un etern motor al existenței? Sau s-o pun religios: Suferința e hrana sufletului. Deci. Ea îi ține omului conștiința aprinsă?

 

Imperiul Roman recruta obligatoriu soldați pentru armata sa de la teritoriile cucerite. Imperiul Englez adună munca forțată a supușilor din coloniile lor. Americanii așteaptă recolta să crească și la cules o bombardează cu democrație. În concluzie, toate sunt forme de PARAZITISM o boală de care suferă specia umană.

 

Dacă nu ai locul tău, numit casă, nu ai cum să gândești și atunci mori. Să credem că Omul nu poate funcționa fără violență? Chiar în abundență și plinătate, el tot îți va da în cap așa din curiozitate pentru viitor. Dorința lui de a muri, de a se vedea mort. Platon și Descartes nu ar putea funcționa în civilizația viitorului. Poate Constantin Noica și Nae Ionescu în parteneriat ar veni în ÎNĂLȚAREA LUI.

 

 

 

Ben Todică











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu