luni, 26 septembrie 2022

Nicolae Radu - „Un popor de oi naște un guvern de lupi”? Cât costă să cumperi o țară?

 
„Un popor de oi naște un guvern de lupi”? Cât costă să cumperi o țară?

Prof. univ. dr. Nicolae Radu

25 Septembrie 2022

 

Politica „ridicatului din umeri” nu mai ajută! Recentele masuri aplicate, potrivit directivelor pentru reducerea consumului de energie electrică, aduc aminte că nimic nu este întâmplător! România are toate șansele să se întoarcă la lampa de gaz! Cine stabilește cum trebuie să trăiască românii? Cine hotărăște ce mai este de vânzare? Cine face prețul?

 

Viitorul este tot mai sumbru! Fără să îndemnăm la atitudini neconforme cu respectul față de lege, va mai exista România peste 50 de ani?

 

Cum a ajuns România o țară cu o datorie de 120 miliarde USD (conf. BNR, la  nivelul lunii mai 2022, datoria externă era de 135 miliarde € - n.r.), în condițiile în care, în urmă cu 33 de ani, în 1989, datoria externă fusese plătită cu multe sacrificii, era „0” și cu creanțe de 9 miliarde USD  de recuperat?

 

Cum a ajuns România să fie condusă de semianalfabeți așa ziși „funcționali”?

 

Cum a ajuns România să vândă străinilor pământ arabil fără nicio restricție? Dar portul Constanța? Dar Termocentrala Mintia, dar… Va mai exista Transilvania pământ românesc? Nevoia de adevăr există!

 

Un demers pentru dreptate, susținut cu mult curaj de Marcel Bărbătei, român autentic și iubitor de țară, aduce aminte de satul Nadaș, dar și de complicitățile autorităților statului cu puterile străine!

 

Câți funcționari români se află în slujba intereselor străine? Fără să apreciem distructiv, cine își mai aduce aminte de „tehnocrații”, de specialiștii (CD – n.r.) care salvează România, dovediți mai târziu incompetenți și corupți, dar cu salarii plătite atât de statul român, cât și de instituțiile europene?

 

În mod cert, considerând nevoia de adevăr, Istoria românilor nu este de vânzare! În timp ce datoriile romanilor cresc de la o zi la alta, producția este aproape inexistentă! Locuri de muncă pentru tineri? NU! România trăiește numai din taxe și impozite? Cine câștigă din toate acestea? Cine a avut interesul să transforme România într-o țară cu mâna întinsă?

 

Se vorbește tot mai mult ca suntem deja sclavii Europei! Ce se mai poate face? Resursele strategice au fost vândute! Termocentralele se vând și ele bucată cu bucată, după ce au fost dezvoltate posibil și pe baza unor împrumuturi externe!

 

Dacă investiția în proprii cetățeni înseamnă lucrul cel mai important, așa cum amintea David Saranga, fostul Ambasador al Israel la București, pământul înseamnă existența și identitatea unei țări! Din nefericire pentru noi, pămâtul românesc a fost vândut și este vândut la „prețul unui kilogram de tărâțe!"

 

România normală? Bisericile au fost închise de un Covid-19 ascuns după ușă! Preoții și-au ținut slujbele în șoaptă! Părinții au fost înmormântați la ordin, în saci de plastic!

 

După 33 de ani de speranțe spulberate, într-o tăcere care ne transformă tot mai mult în complici, am ajuns să privim neputincioși la rescrierea propriei noastre istorii, cu fotografii fals colorate în loc de fapte, cu personaje îndoielnice în loc de întregitori de Neam și Țară!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu