luni, 19 septembrie 2022

NU-L LAS PE BĂTRÂN SĂ INTRE!

 



NU-L LAS PE BĂTRÂN SĂ INTRE!

 

    Acesta este răspunsul pe care admiratul actor Clint Eastwood i l-a dat cântărețului de muzică country Toby Keith, atunci când acesta l-a întrebat care este secretul său pentru a rămâne activ și strălucitor la vârsta sa.

    „Când mă trezesc în fiecare zi, nu-l las pe bătrân să intre. Secretul meu a fost același din 1959: să mă țin ocupat. Nu l-am lăsat niciodată pe bătrân să intre în casă. A trebuit să îl scot afară, pentru că tipul era deja instalat confortabil, îmi dădea mereu bătăi de cap și nu-mi lăsa loc decât pentru nostalgie. Trebuie să rămâi activ, viu, fericit, puternic, capabil. Este în noi, în inteligența, atitudinea și mentalitatea noastră. Suntem tineri, indiferent de cartea noastră de identitate. Trebuie să învățăm să luptăm pentru a nu-l lăsa pe „bătrân să intre".

    Acel bătrân care ne așteaptă, postat și obosit la marginea drumului pentru a ne descuraja.

    Nu las să intre în mine spiritul vechi, cel critic, ostil, invidios, acea ființă care ne cercetează trecutul pentru a ne înnoda cu plângeri și angoase îndepărtate, sau cu traume reînviate și valuri de durere.

    Trebuie să întoarcem spatele bătrânului mormăitor, plin de furie și de plângeri, de lipsă de curaj, care se neagă pe sine că bătrânețea poate fi creativă, hotărâtă, plină de lumină și de proiecție.

    Îmbătrânirea poate fi plăcută, chiar distractivă, dacă știi cum să-ți petreci timpul, dacă ești mulțumit de ceea ce ai realizat și dacă încă mai ai speranță, adaugă Clint Eastwood, o legendă care are în palmares zece nominalizări la Oscar, dintre care a câștigat patru. Toate după ce a trecut pragul de șaizeci de ani. Asta se numește „păstrarea bătrânului înăuntru".

    Aceste cuvinte l-au impresionat atât de mult pe cântărețul de muzică country Toby Keith, încât l-au inspirat să compună piesa „Don't Let the Old Man In", dedicată legendarului actor.

_________

    O puteți asculta la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=yc5AWImplfE - Toby Keith - „Don't Let the Old Man”

 

Sursa: ADRIAN GRAUENFELS









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu