vineri, 9 septembrie 2022

Larry C. Johnson - CONTRIBUIE STATELE UNITE LA PROPRIA MOARTE?

 




CONTRIBUIE STATELE UNITE LA PROPRIA MOARTE?

Larry C. Johnson

 

După 8 ani de înarmare și pregătire a armatei și aviației ucrainene, timp în care a cheltuit miliarde de dolari ale contribuabililor, Statele Unite nu mai au o strategie viabilă de a învinge forțele ruse și de a-l obliga pe Vladimir Putin să accepte o înfrângere umilitoare.

Da, SUA și NATO vărsă o cantitate mare de HIMARS, sisteme de rachete ale armatei, tancuri, vehicule și avioane de luptă, dar acest lucru nu face decât să prelungească inevitabila capitulare a Ucrainei. Mai rău, ele zădărnicesc orice șansă de a restabili relațiile normale cu Rusia.

Cititorii cu vârsta sub cincizeci de ani au puține amintiri, sau deloc, despre Războiul Rece. În perioada de 45 de ani de după cel de-al Doilea Război Mondial (1945-1990), Statele Unite și Uniunea Sovietică s-au luptat între ele în războaie prin procură: Vietnam, Angola, Nicaragua și Afganistan au fost principalele câmpuri de luptă.

Cu toate acestea, în ciuda luptei și spionajului fiecărei părți în eforturile lor de a o submina pe cealaltă, Statele Unite și Uniunea Sovietică au păstrat canalele diplomatice deschise și au reușit să ajungă la tratate de dezarmare în ceea ce privește armele nucleare. Ambele părți și-au dat seama că un război nuclear ar fi un coșmar și nici nu ar supraviețui.

Când Uniunea Sovietică s-a prăbușit, Statele Unite au făcut turul victoriei. Dar, în loc să promoveze politici care să ajute la restabilirea economiei ruse, antreprenorii occidentali, cu ajutorul voluntar al oligarhilor ruși, au cedat lăcomiei și au căutat să jefuiască Rusia de importantele sale zăcăminte de petrol, gaze și minerale.

O serie de capitaliști și politicieni americani au făcut bani din asta. Rusia era încă o putere nucleară, dar liderii occidentali au considerat că ar putea agresa Moscova fără teama de represalii.

În perioada 1990-24 februarie 2022, în conducerea politică rusă au existat încă oameni care credeau că negocierile cu Statele Unite și Europa sunt o opțiune viabilă.

Acum nu mai este cazul. Indiferent dacă SUA și Europa vor să creadă asta, liderii și oamenii ruși cred acum că Occidentul reprezintă o amenințare existențială pentru ei și vor face tot ce este necesar pentru a se apăra și a supraviețui.

Sunt destul de mare pentru a-mi aminti o perioadă în care libertatea presei și libertatea de exprimare au distins Statele Unite ca un loc special. Cultura americană și priceperea economică au fost ceva pe care mulți din Rusia și din restul lumii l-au invidiat. Dar asta a fost cândva.

Când străinii iau în considerare acum Statele Unite ale Americii, ei văd ceva radical diferit. Libertatea presei și libertatea de exprimare au devenit subiectul unor atacuri regulate și prelungite îndreptate împotriva creștinilor și conservatorilor. Îmi amintesc când sovieticii i-au etichetat pe dizidenți drept teroriști. Acum, însuși Departamentul de Justiție al SUA face același lucru cu părinții care se opun teoriei critice a rasei și sunt revoltați că fiicele lor au fost rugate să facă un duș cu băieți care pretind că sunt fete.

Mulți cetățeni americani care au intrat în Capitoliu pe 6 ianuarie, la invitația poliției din SUA, au fost arestați și încarcerați fără a fi depuse acuzații. O încălcare clară a celui de al șaselea amendament la Constituția Statelor Unite.

În toate procedurile penale, învinuitul are dreptul la un proces rapid și public, de către un juriu imparțial din statul și districtul în care a fost săvârșită infracțiunea, circumscripția care trebuie stabilită în prealabil prin lege și să fie informat despre natura și cauza acuzației; confruntați cu martorii împotriva sa; dispune de un proces obligatoriu pentru obţinerea de martori în favoarea sa şi are asistenţa avocatului pentru apărarea sa.

Mulți dintre cei arestați sunt reținuți fără acces la un avocat de mai bine de un an. Nu este un proces rapid. Dar administrația Biden justifică acest lucru etichetând acești cetățeni drept „teroriști” și „insurecționiști”. După 9/11, publicul american a fost anesteziat pentru a se ignora Constituția în scopul pedepsirii teroriștilor.

Cultura americană este acum inundată de mizerie. Pornografia infantilă, pedofilia și transgenderismul sunt promovate ca fiind normalități. Oricine îndrăznește să conteste aceste lucruri ca fiind anormale este etichetat ca rasist și plin de ură.

Comedianți precum Dave Chappelle sunt atacați fizic și verbal pentru că au îndrăznit să ridiculizeze un bărbat plin de testosteron care insistă că este o femeie și care poate rămâne însărcinată și poate avea menstruație. Majoritatea oamenilor din lume, nu doar rușii, văd acest lucru și pot doar concluziona că Statele Unite sunt în plină psihoză în masă.

După ororile celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite au evitat să-și extermine inamicii, Germania și Japonia, și au ajutat la reconstruirea acelor societăți. Permiteți-mi să fac o ipoteză. Să presupunem că Ucraina, printr-un miracol, învinge Rusia și recâștigă tot teritoriul din Ucraina. Credeți că administrația Biden sau poporul Statelor Unite ar fi dispuși să trateze Rusia învinsă la fel ca pe Japonia? Eu nu cred acest lucru.

Și aceasta este ideea. Nici rușii nu cred așa ceva. Percepția anterioară despre America drept partener potențial binevoitor, a murit. Kaput. Când Rusia își va asigura victoria în Ucraina, indiferent de timpul și vărsarea de sânge necesare atingerii acestui obiectiv, se va strădui să construiască relații globale care să excludă Statele Unite. Epoca Statelor Unite ca putere militară și economică supremă a lumii a luat sfârșit.

Sunt un patriot american.

Iubesc această țară și ceea ce ar trebui să reprezinte ea. Dar acțiunile administrației Biden subminează dramatic economia și armata SUA.

Sistemele de arme care inundă Ucraina sunt distruse de Rusia sau vândute pe piața neagră de profitorii ucraineni. Mă tem că atunci când războiul din Ucraina se va încheia, Statele Unite vor fi ars toate podurile care ar fi putut duce la o reconciliere cu Rusia. Mi-aș dori să greșesc.

.

Larry C. Johnson este autor și fost analist la CIA (Agenția Centrală de Informații din SUA), expert în contra-terorism. Este coproprietar și CEO al BERG Associates, LLC (Business Exposure Reduction Group)."

Sursa: Prof. VALENTINA LUPU










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu