miercuri, 28 septembrie 2022

BibliotecaMetropolitanaBucuresti - „Vânătoarea de lectură în biblioteci”, Ediția I – Festivitatea de premiere

 










 

Comunicat de presă

„Vânătoarea de lectură în biblioteci”, Ediția I  – Festivitatea de premiere

 

 

Miercuri, 28 septembrie, ora 14:00, va avea loc festivitatea de premiere a câștigătorilor ConcursuluiVânătoarea de lectură în biblioteci”, ediția I, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, str. Tache Ionescu nr. 4, sector 1.

Proiectul, organizat de Casa Corpului Didactic a Municipiului București în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București (BMB), s-a adresat unităților școlare din Municipiul București și s-a derulat pe parcursul anului școlar 2021-2022  în trei etape: la nivelul unității școlare, pe sector și pe municipiu.

Pentru fiecare etapă, echipele participante au avut de ales un mesaj, postat pe site-ul organizatorului, în zona proiectului,  au citit o carte din biblioteca școlară/ dintr-o filială a  Bibliotecii Metropolitane București/ din sediul central al Bibliotecii Metropolitane București, au realizat o fișă de prezentare a echipei, respectiv a cărții și au realizat un produs digital în acord cu mesajul ales și cartea citită. Evaluarea produselor s-a realizat, de asemenea,  în echipe, fiind implicați atât profesori metodiști din Casa Corpului Didactic, cât și bibliotecari din Biblioteca Metropolitană București.

La etapa pe municipiu vor fi premiate 20 de echipe, cu un număr de 89 de elevi, din toate ciclurile de învățământ: primar, gimnazial și liceal, coordonați de 22 de profesori și de 20 de bibliotecari școlari.

Concursul a vizat dezvoltarea competențelor elevilor, promovarea lecturii, colaborarea cu bibliotecile publice din București și asigurarea egalității de șanse a elevilor proveniți din medii culturale, economice și sociale diferite prin facilitarea accesului la informație prin intermediul structurilor info-documentare (biblioteci școlare, centre de documentare și informare, biblioteci publice).

„Vânătoarea de lectură în biblioteci” a avut drept obiectiv dobândirea, dezvoltarea și demonstrarea competențelor de lectură și a competențelor digitale ale elevilor din unitățile de învățământ din municipiul București, utilizând eficient resursele structurilor info-documentare din propriile unități școlare și din filialele Bibliotecii Metropolitane București.

 

 

Mulțumim,

Serviciul Comunicare BMB

E-mail: comunicare@bibmet.ro

www.bibmet.ro

www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti/










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu