miercuri, 16 noiembrie 2016

Ce se va întâmpla în Europa ?






PREDICȚII !?

 
  1.Cineva în U.K. ştie ce se va întâmpla  în Europa, ceva ce  noi nu ştim şi s-a pus la
  adăpost (prin Brexit).
 
  2.,,Marile  capitaluri din lume migrează către S.U.A., la  adăpost."
 
  La inceputul acestui an intr-un alt moment de  luciditate si detasare mi-am scris in agenda ca voi cumpara o casa in afara Romaniei si ca voi obtine  rezidenta pentru mine si familia mea (chiar daca nu ne mutam  neaparat) daca se vor intampla doua scenarii legate de doua evenimente internationale majore.
 
  Le-am scris pe foaie fara sa cred atunci ca e  posibil sa se intample dar atunci ca si acum le consider  cele mai importante semnale de alarma cu privire la viitor.

 
  Cele doua scenarii sunt: 
 
  1.Brexitul. Am luat ca reper acest eveniment  pentru ca spune totul despre directia in care se indreapta  UE. Pentru noi romanii o uniune slaba este un dezastru si  iesirea UK din uniune este un semnal cum nu se poate mai  prost ca lucrurile nu vor mai fi   la fel.

 Este foarte probabil sa urmeze si alte state sau ca  UE sa capete o alta forma in fata pericolului rusesc.
 
  De ce este  atat de grava iesirea UK ? Pentru ca a declansat cel mai  negru scenariu si anume  negocieri pe sub masa intre tarile super  dezvoltate din UE pentru crearea unei uniuni restranse cu  zone tampon. Adica  Franta-Germania-Italia- Benelux ( atentie – fara Spania si Austria)   discuta pe sub masa pentru a fonda o uniune mai mica.
 
  Ghiciti cine va fi zona tampon in fata Rusiei si  imigrantilor. Si uite asa Romania risca iar sa ajunga in  zona gri a istoriei. In urma cu cinci ani nimeni nu discuta  aceste lucruri. 

Acum pur si simplu se intampla si pe noi nu  ne intreaba nimeni. 
 
  Daca peste alti cinci ani libertatea de miscare in  interiorul UE va fi ingradita?
 
  Daca un posibil razboi cu Rusia se va intampla in  ograda noastra si/sau a polonezilor pentru ca regula spune  sa nu porti razboaie   acasa ?
 
  Nimeni nu poate raspunde acum si ceea ce pare o prostie in  iulie 2016 poate deveni o realitate crunta in scurta vreme  la viteza cu care evolueaza lucrurile. Indiferent cum
  rasucim problema Brexitului, eu cred sincer ca britanicii au  vazut in viitorul impreuna
   cu UE un bau-bau mult mai mare decat riscul de a ramane pe  cont propriu.
 
  Am acel sentiment indefinit ca cineva in UK stie  ceva despre ce se va intampla in Europa, ceva ce  noi  nu stim si se pune la adapost.
 
  2.Trump  presedintele S.U.A. Se   pare ca Trump conduce in acest moment in sondaje si ceea ce  parea o simpla piesa de teatru cu final asteptat iata ca se  intampla. Este o veste extrem de proasta pentru noi pentru ca Trump a declarat de nenumarate ori ca nu sustine NATO sub forma actuala si ca va regandi politica externa americana.
 
  Si acum imi rasuna in urechi vorbele ambasadorului  american care a spus de sapte ori intr-o convorbire privata  la care am participat, inainte sa fie investit, ca “Security isn’t for free” si “ security isn’t free of charges”.
 
  Problema este relatia de amicitie intre Trump si Putin. Se stie clar caTrump este sustinut de Putin. Ori NATO fara SUA este zero, o simpla alianta pe hartie. Intr-un fel este  justificata atitudinea lui Trump pentru ca tarile UE nu au  facut nimic in toti acesti   ani pentru a-si asigura securitatea, nu au alocat nici  macar bugetul minim conform intelegerilor si s-au bazat  toate pe SUA. Nu analizam acum acest lucru si duplicitatea batranei UE insa in mod cert pentru noi, romanii, victoria lui Trump poate fi un dezastru   si putem cadea victima directa a noii politici externe a  SUA.
 
  Cu un Trump prieten cu Putin, cu niste tari europene  dezvoltate cu agenda ascunsa si cu toate mutarile strategice  de pe plan regional, exista riscul ca noi sa ramanem fiii  ploii aici. Daca pana acum acest scenariu parea departe,  iata ca ziua de ieri mi-a dat   un dus rece odata cu ultimele sondaje. Se spune ca  SUA nu a avut nici un presedinte care sa nu fie omul  baietilor destepti mondiali ( acei minunati bildebergi, rockefelleri, illuminati  etc ) iar daca l-au avut l-au asasinat. Am amici  americani foarte inteligenti cu care discut si ei simt ca au de ales intre un fel de Iliescu ( Hillary) si Vadim (Trump) adica doua optiuni horror.
 
  Tot de la ei stiu ca Hillary Clinton este omul  smecherilor mondiali. In mod logic daca Trump nu  este omul baietilor destepti atunci lansez doua ipoteze:
 
  – Trump va fi ucis sau va interveni ceva, un eveniment  care nu ii va permite sa castige. SUA sunt  o miza mult prea mare si nimeni nu glumeste cu asta. Nici  una din optiuni nu este buna pentru Romania. 
 
  Sunt doua scenarii care vrem nu vrem vor misca Romania in  directii necunoscute in urmatorii ani. Si iata-ma azi  analizand aceste lucruri si intrebandu-ma serios ce dracu’ fac daca toata acestea se vor intampla pana la capat.
 
  Nu trebuie sa fii vreun strateg militar pentru a  intelege ca Turcia s-a prabusit odata cu tentativa de  lovitura de stat si odata cu ea si arhitectura de securitate  din flancul estic european. Nimic nu va mai fi la  fel in Turcia si nu este exclus   ca in curand sa vedem o tara sfasiata  intre occident si orient, poate cu conflicte intre turcii care sustin  statul secular al lui Kemal Ataturk si turcii care sustin  fundamentalismul religios si islamul. Cu fiecare zi  care trece lucrurile se schimba in jurul nostru si flancul estic al NATO si UE slabeste in fata noului bloc de putere ruso-chinez. S-a terminat cu gluma  dragii mei cititori.
 
  UK a iesit din UE, Turcia a capitulat in doar 2  saptamani, UE este atacata hybrid cu atentate care au devenit aproape zilnice iar la portile Europei asteapta 4 milioane de islamisti gata sa o ia cu asalt.
 
  Nimic nu va  mai fi la fel din acest moment.
 
  Si pentru ca lucrurile sa fie si mai serioase, azi, cand ma  holbam prin conturi si pe indicii bursieri, mi-a sarit ceva  in ochi.
 
  Marile capitaluri din lume migreaza catre SUA.
 
  Miscarea  este mai mult decat evidenta in ultimele luni si incep sa ma  intreb daca nu cumva baietii destepti mondiali stiu ceva ce  noi vom afla.
 
   Din pacate eu cred ca miliardarii americani se pun la  adapost de ceva ce va urma chiar cu riscul de a pierde  temporar niste bani.
 
  Intrebarea este ce anume i-a speriat? Ce anume urmeaza sa se intample pentru ca o asemenea migrare a capitalurilor nu am mai vazut cel putin de cand urmaresc eu bursele ? 
 
  In mod cert ceva se intampla si azi am vandut ce mai aveam pe bursa din precautie.
 
  Nu va ascund ca acum cand scriu acest articol si in  surdina imi canta la pick-up Sinatra…My way… ma incearca  o urma de tristete gandindu-ma cat de nepregatiti suntem noi romanii pentru tot acest viitor cu politicienii nostri marunti, cu o tara macinata de coruptie si indiferenta, cu o populatie indobitocita si saracita si cu un PSD potential castigator cu un scor zdrobitor in alegerile in toamna.
 
  Se anunta o toamna grea dragii  mei… 



Sursa: Prof. Valentina Lupu






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu