marți, 29 noiembrie 2016

Icoana Maicii Domnului
 
Una dintre icoanele făcătoare de minuni din  Bucureşti,  este

Icoana Maicii Domnuluide la Mănăstirea Mihai Vodă. Ctitorie a  Marelui Voievod Mihai Viteazul, mănăstirea fostridicată la sfârşitul  secolului al XVI-lea în urma unei făgăduinţe facută Sfântului  Nicolae.

 Din  consemnările cronicarului muntean Radu Popescu şi ale cronicarului maghiar Szamosközy  Istvan aflăm  că, pe vremea când Mihai era Ban al Craiovei, fiind condamnat la moarte de către Alexandru Vodă cel Rău, în drum spre locul  execuţiei, a cerut voie gărzilor să intre să se  închine în   Biserica Albă-Postăvari (demolata in timpul regimului comunist).   Aici s-a rugat în faţa icoanei Sfântului Nicolae căruia i-a făgăduit că-i va înălţa o mănăstire în apropiere, dacă îl scapă de la moarte. Rugăciunea  i-a fost ascultată şi, ajuns la locul execuţiei, călăul, speriat de chipul  măreţ al Banului Craiovei, a aruncat securea spunând ca nu poate  sa-l omoare pe acest  om. Scăpând de la moarte,  Mihai şi-a ţinut  făgăduiala şi a ridicat  Mănăstirea cu hramul Sfântului   Nicolae, cunoscută sub numele de Mănăstirea Mihai Vodă, bijuterie  arhitectonica, in prezent monument  UNESCO.

În timpul regimului comunist, biserica a scăpat miraculos de buldozere. Se spune  că în preziua demolarii, Ceauşescu ar fi avut un vis cumplit, ce l-a  determinat să renunţe la demolare şi să accepte soluţia  translatării.  Astfel, biserica a fost  translatată 289 m din Dealul Spirii (Dealul Uranus) în spatele clădirilor ce  mărginesc Splaiul Independenţei, pe strada Sapienţei, după care a fost  închisă şi nu s-a mai slujit în ea până în anul 1994. Pe placa din curtea bisericii sunt înscrise următoarele cuvinte:  "Acest  străvechi lăcaş ce strălucea  odinioară pe Dealul Uranus, fiind cea mai frumoasă cetate medievală,  a scăpat  de vitregiile vremurilor din urmă fiind strămutată în anul 1985 în strada Sapienţei. Din mila lui Dumnezeu, Biserica  a fost redeschisă în  anii de arhipăstorire a P.S. Teoctist Patriarh al BOR, sfinţită şi predată cultului la 17 aprilie 1994 de către P.S. Teodosie Snagoveanul şi  încredinţată P.S. Preot Adrian Beldianu".

Din relatările părintelui paroh Adrian Beldianu  aflăm că a doua zi după sfinţirea bisericii, doamnele venite pentru curăţenie au constatat că Icoana Maicii Domnului pictată pe un fond albastru deschis, crăpata pe mijloc şi deteriorată,
este fierbinte si nu poate fi scoasa din lada in care se afla. Iniţial, parintele a crezut că Icoana s-a înfierbântat din cauza unor  posibile lumânări aprinse în faţa ei, dar în biserică nu ardeau  lumănari şi atunci părintele, cu bucurie amestecată cu teama sfânta, a  constatat că este vorba de o minune. Văzând  starea Icoanei, s-a gândit că Maica Domnului îl îndeamnă pe această cale să  o restaureze.  În timpul  lucrării de restaurare, realizată de una dintre cele mai cunoscute restauratoare, specialistă în icoane cantacuzine, Irina  Predescu, a ieşit la iveală inscripţia cu numele Icoanei, Odighitria, însemnul donaţiei facute de monahul Ioan din Rusicon (Muntele Sfânt), anul 1666 şi semnătura acestuia.  Odighitria (Hodighitria) înseamna "cea care te  povaţuieşte şi care te întampina", "te previne înainte de necazuri".   Icoana era un dar pentru Mihai Viteazul, insa a  ajuns la Bucuresti la mult timp dupa moartea voievodului. Părintele paroh, dându-şi seama nu numai de valoarea istorica a Icoanei, cât şi de valoarea duhovnicească, a apelat la studenţii din Salonic  cu rugamintea de a-i căuta istoricul şi Slujba Icoanei. 

 
Până să primească răspuns, atât părintele, cât şi  credincioşii au constatat cum Icoana începe să li se descopere în mod miraculos, la praznicile Sfinţiei Sale, îşi schimbă faţă, se  îmbujorează, adunând sau desfăcând sfânta gură.


În momentele de cumpană din timpul lucrărilor de restaurare a Bisericii Mihai Vodă, Icoana se întrista sau se lumina.

A urmat apoi cea mai mare minune traită de o  credincioasă, care din cauza unei intervenţii chirurgicale a fost anunţată de doctori că nu va avea copii. Zdrobită de veste, s-a lăsat  convinsă de o prietena să vină la biserica. Părintele a sfătuit-o şi i-a dat canon să săvarşeasca neîntrerupt, timp de 40  de zile, Paraclisul Icoanei Maicii Domnului, iar la sfarşit  Acatistul Bunei Vestiri. Nu după mult timp, femeia l-a anunţat pe părinte ca  va avea un prunc. S-a născut o fetiţă sănătoasa şi frumoasă, primul copil închinat Maicii Domnului Odighitria. Au urmat şi alte asemenea  minuni, tineri care  s-au casatorit, bolnavi care primeau alinare şi  vindecare.

Mai tarziu, părintele paroh a primit Slujba şi istoricul Icoanei Maicii  Domnului  Odighitria din Mănăstirea Xenofon din Sfântul  Munte Athos.  Citind istoricul, părintele a constatat că toate minunile săvârşite în  biserica Mănăstirii Mihai Vodă sunt aceleaşi cu cele ale Icoanei surori. A mai aflat un lucru nou,  că Icoana are şi darul izbăvirii de  cancer. Părintele mai spune în "Cuvant înainte" la "Paraclisul Icoanei Preasfintei Născătoare de Dumnezeu",  tiparită cu   binecuvântarea PS  Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei si  Teleormanului:  "Apoi am desluşit ceea ce eu duhovniceşte intuisem deja, că Paraclisul Icoanei se citeşte  întotdeauna urmat de Acatistul Bunei Vestiri;
Maica Domnului m-a luminat.Maica Domnului să ne binecuvinteze şi să ne  învrednicească să fim  neobosiţi închinatori şi slujitori ai acestei Sfinte Icoane Povăţuitoare, ce se prăznuieşte cu sărbatoare în fiecare an, la 21 ianuarie (stil nou)."PUTEREA UNEI RUGACIUNI:
  
Când veți primi acest mesaj, să spuneți o rugăciune... Doar atât trebuie să faceți.
Opriți-vă chiar acum și spuneți o  rugăciune de mulțumire pentru tot ajutorul pe care l-ați primit în viață de la Bunul  Dumnezeu.
 Apoi,  vă rog să trimiteți acest mesaj către toți prietenii și rudele voastre. Cred că dacă trimiteți această mărturisire cu o  rugăciune cu credință, veți primi tot ce aveți nevoie ca Domnul  să aducă în viața voastră și a familiei voastre.  Așadar, dragă inimă, încrede-te în Dumnezeu pentru a-i vindeca pe cei bolnavi, pentru a-i hrăni pe cei înfometați, pentru a le da haine și adăpost celor ce nu au ceea ce avem noi.

Amin.


Rugăciunea este cel mai bun dar pe care-l putem primi gratis. Nu e cu nicio plată, dar aduce o mare răsplată.

În momentele dificile,  caută-L pe Dumnezeu !

În momentele de liniște,  adoră-L pe  Dumnezeu !

În momentele dureroase,  ai încredere în Dumnezeu ! 

În toate momentele, mulțumește-I lui Dumnezeu !

Cu multă dragoste, pentru tine.

  
Pe cât de repede a venit, pe atât de repede trebuie să se duca. Fecioara care ia problemele.

Când  ajunge la tine, trebuie(este bine) să și plece mai  departe.
EȘTI UN PRIETEN CARE MERITĂ
VIATĂ LUNGĂ ,CU SĂNATATE ȘI VOIE BUNĂ !

Am cerut un înger pentru a veghea asupra ta noaptea trecută dar, a venit înapoi. L-am întrebat  "De ce?" Îngerul a spus: "Îngerii nu veghează asupra îngerilor!!" Există 20 de îngeri în lumea ta. 10 dintre ei au dormit, 9 s-au jucat si 1 citeste mesajul. Te rog să citesti. Nu e gluma. Îngerii au observat că te lupti cu ceva. Ei spun ca a trecut. Vei primi o binecuvântare.


Dacă, crezi în îngeri, trimite acest mesaj, te rog să nu-l ignori, vei vedea.

Există două lucruri care se vor rezolva.

Maine va fi cea mai bună zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu