vineri, 11 noiembrie 2016

Născut în România






Născut în România – Ion Lazu

Ion Lazu este geolog şi scriitor. S-a născut la Tighina în 6 ianuarie 1940. În martie 1944 familia scriitorului s-a refugiat din faţa frontului şi s-a stabilit în judeţul Olt. Urmează cursurile Facultăţii de Geologie Geografie a Universităţii din Bucureşti. Debutează în anii 1960 in literatura. În 1970 îi apare primul volum de poezie , „Ningea în ochii ei albaştri”. Scrie de atunci şi publică poezie, proză, eseu, memorialistică şi scenarii de film. Este pasionat de fotografie, a publicat cîteva albume, rocile au rămas şi ele o preocuoare constantă.

Între cărţile sale, cel mai important este pînă acum romanul „Veneticii”, care descrie drama refugiului basarabean, apărut în 2002 şi aflat acum la a treia ediţie, cu un remarcabil succes de critică.




Lidia Lazu, Ion Lazu si artistul plastic Jerry McDaniel

„Odiseea plăcilor memoriale”este jurnalul proiectului iniţiat  de Ion Lazu şi a acţiunii luate pe cont propriu de a fixa în Bucureşti plăci memoriale pentru un număr de peste 200 de scriitori dispăruţi. Volumul a apărut în 2012, iar din 2015 avem şi a doua ediţie, cea definitivă.

Astăzi, la „Născut ăn România” vă invit să ascultaţi odiseea plăcilor memoriale povestită de Ion Lazu, dar şi odiseea unui destin.

Realizator Georgeta Drăghici





radioromaniacultural.ro/azi-la-radio-romania-cultural-nascut-in-ro...
1.      
7 days ago - Ion Lazu este geolog şi scriitor. S-a născut la Tighina în 6 ianuarie 1940. În martie 1944 familia scriitorului s-a refugiat din faţa frontului şi s-a ...


Adwww.ideeaeuropeana.ro/‎
Susține Și Tu Ideea Europeană!


https://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Lazu
1.      
2.      
Părinții săi: Grigore și Vera (născută Ciobanu), au fost proprietari agricoli, mici negustori. ... Ion Lazu a debutat cu poezii în revista Ateneu în decembrie 1964 și a continuat să ... Cartea românească 1979, Capcana de piatră, roman 1987, ed.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu