marți, 12 noiembrie 2019

VACCINARI OBLIGATORII CU PUTEREA URSULUI




V A C C I N
Binefacerile vinului fiert


Dupa o zi obositoare la serviciu ori o plimbare mai lunga prin frig, vant si ninsoare, odata ajuns acasa, o cana de vin fiert, aromat cu mirodenii, de preferat piper si scortisoara, e tot ce poate fi mai bun pentru sanatate.

Nu se stie cand si cine a fiert vin pentru prima data, dar se presupune ca a facut-o ca sa vina in sprijinul persoanelor care munceau afara. Cu timpul, vinului fiert i s-a adaugat miere, apoi zahar, dupa care s-au folosit si mirodenii, pentru gust si aroma.

Vinul fiert - se prefera cel rosu - este antiseptic, incalzeste, incurajeaza transpiratia, scade febra si grabeste vindecarea in caz raceala, gripa si pneumonie.




Bun in caz de epuizare fizica sau psihica

In plus, reduce inflamatiile, este nutritiv si revigorant, creste pofta de mancare, fiind ideal in anemii si epuizare fizica sau psihica. Toate aceste calitati se datoreaza zaharurilor, acizilor organici, glicerolului, compusilor fenolici, aminoacizilor, vitaminelor, precum A, B1, B2, PP, si mineralelor.

La tara, bunicile si mamele dadeau, la masa, cate un paharut de vin copiilor slabi, palizi, anemici, lipsiti de pofta de mancare. Dar vinul trebuie sa fie natural.

Strugurii rosii si negri, ca si vinul rosu, contin resveratrol, un antioxidant puternic, capapil sa fluidifice vasele de sange si sa previna deteriorarea lor, diminuand astfel trombozele.

Vinul rosu, consumat regulat, cu deosebire in anotimpul rece, va tine departe de infarct si previne bolile de inima. Studii recente au relevant faptul ca resveratrolul, o minune de antioxidant, inhiba raspandirea celulelor canceroase.

Baut in cantitati rezonabile, ca medicament, vinul rosu creste valoarea colesterolului bun si previne formarea celui rau, fiind totodata excellent pentru o digestie normala.




Fierbeti vinul ca la carte!

Daca va place sa va rasfatati cu o cana de vin fiert, privind pe geam la iarna zgribulita de afara, iata cum trebuie fiert vinul ca sa-si pastreze toate calitatile:

Se pune vinul (1L) la foc mic impreuna cu zaharul, dupa preferinta, o bucata mica de 1-2 cm de coaja de portocala, 2 cuisoare si 10-20 boabe de piper negru, scortisoara, dar... nu se da in clocot!
Se inchide focul inainte ca lichidul din ibric sa atinga punctul de fierbere si spuma care se formeaza deasupra nu se indeparteaza.
Dupa ce s-a mai racit putin se poate adauga miere in loc de zahar, (fierband mierea ii distrugem calitatile medicinale).

Daca ati racit, nu va indreptati spre dulapiorul cu aspirina si paracetamol. Incalziti niste vin rosu, beti-l cat se poate de fierbinte si apoi bagati-va sub plapuma.
Veti adormi indata si va va fi mult mai bine cand va veti trezi.

Sanatate!

Sursa: MELANIA RUSU







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu