duminică, 30 aprilie 2023

Ion Măldărescu - „La rabbia e l'orgoglio” - Trădarea și sinuciderea Europei

 




„La rabbia e l'orgoglio” - Trădarea și sinuciderea Europei

Ion Măldărescu

30 Aprilie 2023

 

În urmă cu 21 de ani, jurnalista italiană Oriana Fallaci publica un excepțional eseu cu titlul sugestiv „La rabia e l'orgoglio” (Furia și mândria)[1]. Un eseu  care a generat înfricoșare și temeri serioase. Chiar dacă astăzi trăim monstruozități de neconceput, apariția eseului a fost încă de pe atunci un strigăt de alertă, de trezire la realitate, un eseu vizionar, corespondent timpului prezent, cu privire la distrugerea civilizaţiei europene, chiar planetare, la care asistăm  neputincioși și impasibili.

 

Scriam cândva că extinderea Imperiului Roman, expansiunea lui Napoleon Buonaparte, Blitz-Krieg-ul alimentat generos de „aliați”, Uniunea Europeană și războaiele de agresiune americane împotriva Vietnamului, Irakului, Iugoslaviei, Libiei, Afganistanului… au urmărit/urmăresc același scop: dictatura și controlul general, suplimentate cu modalități criminale ale sceleraților doritori de putere absolută și control total. Să nu uităm: vechile „imperii” s-au prăbușit…

 

Astăzi, majoritatea europenilor viețuiesc în lagărul concentraționar înstelat - subordonat GloboCap via U.S.A. - lagărul care a provocat năvălirile barbare ale secolului al XXI-lea și incendierea Catedralei Notre-Dame din Paris, năvăliri concepute  pentru metisarea populației după canoanele Caudenhove-Kalergiene. „Scăparea” intenționată a Covidului-19 a folosit/folosește „multiculturalismului” neo-marxist în scopul distrugerii civilizației umane, decimarea populației în spirit Fauci-Bill Gates via Klauss Schwabb-Davos & Biden-Washington D.C., prin maladii criminale create de acești Frankensteini moderni și aruncate asupra oamenirii, prin arderea de vii a pacienților în spitale incendiate... prin „sparanghelizarea” lockdownurilor, prin barbarizarea educației școlare, prin confiscarea copiilor, prin controlul total al individului… Toate acestea nu fac parte din vreo „teorie a conspirației”, ci demonstrează că omul prezentului se află în doliu după decesul „Drepturilor omului”, care au sucombat odată cu lansarea Covid-19 și a vaccinului asasin, generator de „moarte subită”.

 

In cadrul celei de-a treia sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (O.N.U.), printr-un act istoric, Declarația Universală a Drepturilor Omului (D.U.D.O.) a fost adoptată în 1948 prin Rezoluția 217, dar D.U.D.O. nu este un tratat internațional ce ar implica unele consecințe juridice în cazul încălcării acesteia, fiind concepută ca un „ideal comun atins pentru toate popoarele și națiunile”. Printre drepturile garantate  de declarație se numărau: „drepturi civile: dreptul la viață, libertatea și securitatea persoanei, viață privată și de familie, inviolabilitatea locuinței, secretul corespondenței, onoare și demnitate; libera circulație, căsătorie și întemeierea familiei, întrunire pașnică; drepturi politice: dreptul la azil, cetățenie, alegeri; drepturi economice: dreptul la proprietate, retribuție egală pentru munca egală; drepturi procedurale: dreptul de a fi un subiect de drept, dreptul la recurs efectiv, la un proces echitabil; drepturi sociale: asigurări sociale, muncă, dreptul de a înființa sindicate; dreptul la odihnă și timp liber, la un nivel de trai decent și asigurare în caz de boală, șomaj, văduvie, bătrânețe; dreptul la educație”...

 

Jefuită postbelic de U.R.S.S., România și-a scuturat jugul și a marșat pe cont propriu pentru că a avut conducători patrioți. Ajunsese „prea sus”, așa că, susținută de adversarii sovietelor numai atât cât le-a convenit, Gorbaciov și Bush sr. au decis că „«maurul» își făcuse datoria”. Și «maurul» a trebuit să moară. După evenimentele din decembrie 1989, România a fost literalmente vandalizată cu ajutorul cozilor de topor autohtone, furată și distrusă de păsărea de pradă - depravata Uniune Europeană și instituțiile ei agresoare. Avusese dreptate Molotov în 1944, când a spus delegaților români la Moscova: „… să nu ne cereți lemn din pădurile Siberiei… aveți voi destule cozi de topor în țară!”.

 

Tare mult mi-aş fi dorit ca în clipele de cumpănă pe care le trăim să pot afirma asemenea Orianei Fallaci, când scria despre ţara ei, să pot striga și eu din răsputeri despre Ţara mea, România că este: „O Patrie curajoasă, demnă, serioasă, care nu se predă dușmanului, care nu se lasă intimidată de cel care deschide larg ușile agresorului, care nu se lasă șantajată sau prostită din nou de absurdul acelui «politicaly correct», care este mândră de identitatea sa, care salută drapelul în poziție de „drepți”, nu „ducând mâna la șezut”. Dar n-a fost să fie! Ce-a ajuns România în trei decenii? Cei trei „escu” și „aniss”, fiecare dintre ei erijându-se în „Il capo dei capi” ai hoardei mafiote postdecembriste, i-au subminat economia, au sărăcit-o. Trădătorii și piraţii-mercenari au molestat-o, au înlănțuit-o și a expus-o la tarabă pentru vânzare. Au transformat poporul românesc într-o cireadă, într-o „turmă de oi dusă spre prăpastie de nişte ciobani tâmpiţi”[2]! În folosul cui? Al aceleiași creații frankensteiniene – Uniunea Europeană.

 

La finele anului 2014, la şefia familiei mafiote dâmbovițene a fost instalat „Il capo dei capi” obedient GloboCap Davos via Bruxelles, via Berlin, via Viena, via… un anti-român dovedit, o slugă aservită intereselor corporaţiilor transnaţionale şi Noii Ordini Mondiale, care a reușit să declare public România - „stat eșuat”. Toate acestea dau greutate cuvintelor lui Alexandu Vlahuță din celebra sa poezie: „Minciuna stă cu regele la masă/ Doar asta-i cam de multișor poveste:/ De când sunt regi, de când minciuna este,/ Duc laolaltă cea mai buna casă…”. Așadar, putem afirma fără putință de tăgadă că de aproape 34 de ani, trădarea și minciuna stau cu «Cei trei «escu», cu «aniss» și guvernele lor la masă!

 

Atunci cum să nu-i dăm dreptate Orianei Fallaci pentru cuvintele sale: „…pentru mine, Europa înseamnă cultura căreia îi aparțin, civilizația de care sunt mândră. Și acest cinic club financiar care nu apără deloc cultura și civilizația, ci le vinde pentru a-și băga în buzunar jegoșii petrodolari, acest mizerabil loc unde se trăncănește cu bâlbâieli despre similitudini culturale cu Orientul Mijlociu, care pupă picioarele invadatorilor, îi cheamă, această Uniune Europeană care nu e bună de nimic… Este sinuciderea Europei”. […] Suprapatria voastră, suprastatul vostru, supranațiunea voastră, ținute laolaltă numai de ideologia banului, se va destrăma ca Uniunea Sovietică. Europa vorbește franceza, engleza, germana, spaniola, italiana, greaca, olandeza, malteza, suedeza, daneza, norvegiana, maghiara, portugheza, finlandeza, ceha, poloneza, slovaca, româna, bulgara, lituaniana, estona, letona, etc. Și fiecare dintre aceste limbi reprezintă o patrie. O natură, o istorie, un patrimoniu de idei, de obiceiuri și de sentimente, deci un tezaur de ocrotit.

 

Patria nu este o opinie. Sau un drapel, și atât. Patria este o legătură făcută din multe legături care sunt în carnea și în sufletul nostru, în memoria noastră genetică. Este o legătură care nu se poate rupe ca un fir de păr enervant […]”[2].

 

Notă - Oriana Fallaci (n. 29 iunie 1929, Florență, Italia - d. 15 septembrie 2006, Florența, Italia) - jurnalistă  și scriitoare italiană  cunoscută prin numeroasele interviuri cu marile personalități politice din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

 

Aranjament grafic - I.M.

 

-----------------------------------------------------

[1] General Br. (rtg) Gheorghe Văduva

[2] Citiți articolul Oriana Fallaci, La Rabbia e l'Orgoglio (Furia şi orgoliul), Editura BUR Biblioteca Univ Rizzoli - https://www.art-emis.ro/analize/acel-club-financiar-falit-numit-uniunea-europeana









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu