joi, 13 aprilie 2023

ALIANTA FAMILIILOR - SA NE INTARIM CREDINTA IN ACEASTA SAPTAMINA A SFINTELOR PASTE

 



SA NE INTARIM CREDINTA IN ACEASTA SAPTAMINA A SFINTELOR PASTE

Aprilie 13, 2023

 

Să ne întărim credința în această Săptămână a Sfintelor Paște!

 

Sfintele Paște sunt un prilej potrivit să ne întărim credința. Dacă cei care zilnic umblau cu Hristos îl rugau să le mărească credința, cu atât mai mult noi, cei care trăim la 2000 de ani distanță. E frustrant, din nefericire, în preajma Paștelor, să sesizezi în Occident abundența articolelor care pun la îndoială Învierea Mântuitorului. National Geographic, Time, Newsweek, New York Times și alte publicații influente alocă spațiu larg materialelor privind istoricitatea Mântuitorului (pe care niciun om rațional nu o pune la îndoială), dar care pun la îndoială Învierea.

 

Într-un sens acest lucru e de așteptat. În prima zi a Învierii deja au apărut germenii îndoielii, semănați, la fel ca în ziua de astăzi, de elita intelectuală și politică din vremea apostolilor. Dar dovezile Învierii au fost abundente și, fără excepție, fiecare ființă umană care se încreștinează afirmă, cu sinceritate și convingere, existența unui moment în viață în care Divinitatea s-a făcut cunoscută fiecăruia dintre noi. Fiecare dintre noi am trecut prin astfel de momente.

 

Credința e fundamentală și protejarea ei egal de importantă. Fără credință este cu neputință să fim plăcuți lui Dumnezeu. Dar, în același timp, trebuie să și pricepem că credința este ținta primară a satanei. Nu e la întâmplare, de exemplu, ca în cuvântarea de dinainte de Patimi, în Marcu 13, Mântuitorul ne atenționează să ne păzim credința.

 

Compatibilitatea stiintei cu credinta

 

Surprinzator, însă, influenta publicație The Atlantic a publicat recent un articol cu un titlul la fel de surprinzător: The Surprizing Compatibility of Science and Faith / Surprinzătoarea compatibilitate între știință și credință. Îl puteți citi aici: https://www.theatlantic.com/.../the-surprising.../673611/

 

Autorul e un om de știință, expert în astronomie / astrophysics și fost cercetător NASA. În articolul lui își exprimă uimirea că încă se pretinde că știința și credința în divinitate sunt incompatibile. Printre altele, autorul explică de ce ultimele imagini și informații provenite din spațiul extraterestru dovedesc existența unui univers dincolo de capacitatea noastră de a-l înțelege și care se pliază perfect cu descrierea universului aflată în Psalmii lui David ori în pasaje din Cartea Iov. Autorul discută cu entuziasm pasaje din Psalmul 8 și Iov 38. [Link: https://www.vice.com/.../nasas-webb-telescope-reveals...]

 

Autorul remarcă, de asemenea, adevărul atât de evident, dar și puțin menționat, că ființa umană este singura ființă de pe planetă care încearcă să înțeleagă „cerurile” și universul și să fie uimită de frumusețea universului. Iar privind oamenii de știință pentru care știința e perfect compatibilă cu creaționismul, autorul relatează o experiență proprie. Pe când era angajat la NASA frecventa o biserică dintr-o suburbie a metropolei Houston (Clear Lake), unde 75% dintre cei care frecventau slujbele religioase erau oameni de știință de la NASA.

 

Uimitor! Încurajator!

 

Oamenii de stiinta cred in inviere! Atunci de ce neaga Invierea?

 

Ipocrizie ori incompetenta crasa? Ori ignoranta? Un numar in crestere de oameni de stiinta cred in invierea trupului uman mort si bogatii investesc miliarde de dolari (iar acum euro) in acest proiect. De fapt, intr-o idee.

 

E vremea Sfintelor Paste. E vremea cind scepticii si ateii sunt pe val si isi promoveaza neadevarurile. Din nefericire, chiar si unii lideri crestini sunt ambiguu privind Invierea. Citeam doar saptamina trecuta comentariul unui intelectual catolic irlandez, John Wilson, care lamenta ambiguitatea in afirmatii a liderilor Bisericii Anglicane privind Invierea. Wilson era contrariat. A fost crescut nu de parintii lui biologici ci intr-o familie de neo-protestanti unde autoritatea Scripturii nu era pusa la indoiala. Atit el ci si familia lui erau convinsi de Invierea Mintuitorului. In anii mai tirzii ai vietii Wilson s-a reorientat catre Catolicism dar si-a pastrat respectul fata de autoritatea Sfintelor Scripturi. [Link: https://www.firstthings.com/web-exclusives/2023/04/the-strangeness-of-the-resurrection]

 

Ironic, insa, daca un segment mic de lideri ai crestinismului au pozitii ambigue privind Invierea, un numar in crestere de oameni de stiiinta cred in abilitatea fiintei umane si a tehnologiei - adica a ratiunii fiiintei umane si a tehnologiei - de a invia mortii. Iata ce am citit recent intr-o publicatie stiintifica privind oamenii de stiinta din Germania. Redau materialul in traducerea romana (Google).

 

 

Germanii pretind sa invie mortii

 

***

 

Medicii germani încearcă să inverseze moartea și să învie oamenii. Lista de așteptare pentru Tomorrow Biostasis, un startup de crioconservare cu sediul în Germania, este de sute de persoane. Compania deja are 10 cadavre conservate într-un laborator care asteapta sa fie inviate.

 

Potrivit unui raport de la Tech.Eu, „ambulanța de rezervă” a companiei a fost deja ocupată, cofondatorul Emil Kendziorra lucrând la lansarea primei companii de criogenie din Europa (există deja o mână de astfel de companii în Statele Unite). Scopul lui Kendziorra: de îndată ce cineva moare, Tomorrow Biostasis răspunde imediat pentru a menține corpul și/sau creierul persoanei într-o stare de stază. Apoi, odată ce progresele viitoare se materializează, compania va trata și inversa cauza inițială a morții persoanei și o va aduce înapoi de la moarte pentru a se bucura de o prelungire a vieții.

 

Acesta este planul, oricum. Kendziorra spune că compania lui are „aproximativ 10 persoane” deja crioconservate în scopuri de instruire și alte sute pe lista de așteptare. Clientela tipică a companiei are în medie 36 de ani și tind să lucreze în tehnologie, care este poate cea mai puțin surprinzătoare. Câțiva dintre acești oameni își doresc doar creierul păstrat, gândindu-se că eul lor viitor ar putea prefera un nou corp imprimat 3D ... sau poate chiar deloc un corp.

 

Când cadavrele sunt transportate la Rafz, Elveția, pentru depozitare pe termen lung la Fundația Europeană pentru Biostază — procesul este considerat din punct de vedere tehnic o donație de corp științific, pentru a fi legal — ele se răcesc la -196 de grade Celsius și sunt plasate într-un rezervor izolat cu azot lichid pentru a bloca conservarea.

 

Desigur, așteptarea progresului medical până la punctul în care poate inversa ceea ce a cauzat moartea nu este singurul obstacol în întregul concept de crioconservare. Există încă mica problemă că nimeni nu știe cum să reînvie un om crioconservat mort. Sigur, poti îngheța creierul pentru a păstra celulele și țesuturile, dar readucerea la viață a unui creier mort anterior, cu funcții și amintiri regulate, nu este încă un lucru pentru lumea noastră.

 

Articolul original, in engleza, poate fi citit aici: https://www.popularmechanics.com/science/health/a42789703/german-doctors-attempting-reverse-death-resurrect-humans/

 

***

 

Ciudat! Daca unii oameni cred in abilitatea omului, prin termediul tehnologiei, sa invie trupurile moarte, de ce nu cred in capacitatea Divinitatii sa Invie mortii?

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu