sâmbătă, 27 aprilie 2024

Ben Todică - CALITĂȚI DE PĂRINTE

 
Distinse domnule Profesor Dumitru V. Marin,

distinsă audiență, distinși frați români,

 

Nu știu cum să vă spun ce onoare simt eu acum, vorbind aici, tocmai din Australia, cu ocazia serbării unui confrate, nu doar ziarist/scriitor/profesor și erou, dar și moldovean, frate al marelui Ștefan.

La 83 de ani, timpul devine foarte prețios și știu că domnul profesor doctor Dumitru V. Marin are multe noutăți încă de spus, de dăruit fiecăruia dintre noi. Acum, toată lumea vede că sunt și eu aproape de vârsta bunicilor noștri înțelepți, că domnul profesor are inima tânără, cu pasiune de viață, de a trăi tot mai intens emoțional aventurile creației.

Am observat trei aspecte pe care le afișează domnul profesor în trăirile sale: Zâmbește tot timpul, e Profund Analitic atunci când scrie și Țintește evenimente și realizări. Este mereu preocupat de neam și țară. Aceasta reiese din tot ce ne dăruiește prin lucrările sale. Și, un al treilea lucru, domnul profesor suferă și plânge atunci când doare, doare familia și țara. O vedem in articole, analize, ziare, cărți, televiziune etc. CALITĂȚI DE PĂRINTE.

Imaginați-vă să vă fericiți și împliniți prin râs, gândire și plâns în iubire de viață și semeni zilnic. Asta, da realizare! Să treci șapte zile din săptămână prin astfel de emoții, trebuie să fii un om special. Se vede prin tot ce realizează. Domnul profesor Dumitru V. Marin știe de unde vine, unde este și unde vrea sa ajungă. O demonstrează in Meridianul Cultural Românesc. Și nimeni și nimic nu-l poate opri. E determinat să sfredelească stânca. E complet ieșit din lumea cârcotașilor, care se împiedică de punct și virgulă. E un mare idealist, un mare visător cu destinație în reușită și succes. Un mare exemplu!

Acesta e secretul domniei sale: De unde vii? Unde ești? și Unde vrei să ajungi? Esența reușitei în viață. Asta fac in fiecare zi, pare să ne spună domnul profesor prin fiecare lucrare în care nu uită niciodată familia, credința și istoria țării. Este un intolerant al prostiei și trădării de neam – pentru că are principii.

Cum ajungi aici?

Trebuie să fii entuziast în viață. Trebuie să ai un vis, o țintă. Să știi pentru cine și ce lupți. DUMNEALUI LUPTĂ PENTRU NOI TOȚI CARE SUNTEM AZI PREZENȚI AICI pentru a-l sărbători.

Vă sfătuiesc pe toți să iubiți ceea ce faceți așa cum o face domnul profesor ca să ne bucurăm de ceea ce avem și dorim să obținem. Să ne petrecem fiecare zi în veselie cum numai moldovenii știu în Horă, gândire și iubire! Să înfruntăm fiecare zi cu entuziasm și bucurie de erou, de reușită și împlinire! Nimic nu se desăvârșește fără entuziasm și curaj.

Domnul Profesor Dumitru V. Marin, la 83 de ani, este animat de un entuziasm cronic și contagios care îl ține mereu tânăr, plin de visuri, secretul reușitei sale. Un exemplu pentru urmașii săi! Un om prezent pe tot întinsul Moldovei care ne încurajează să țintim.

Nu vă opriți din zâmbet și îmbrățișări frățești! Să vă ajutați aproapele și în fiecare an, de acum încolo, să-l sărbătorim în frăție și pace. La Mulți Ani, domnule profesor Dumitru V. Marin pentru tot ce ne-ați dăruit și continuați să faceți pentru noi și Neamul Românesc!

Vă mulțumesc!

Domnul să Binecuvânteze România!

Ben Todică
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu