luni, 22 aprilie 2024

Palatul Copiilor Vaslui - “Ghiocelul de Argint - Arad, 2024

 



Formatia “Prietenia”, menţiune la Concursul Internaţional de Dans

 

“Ghiocelul de Argint - Arad, 2024

 

 

 

În perioada 19-21 aprilie 2024,  Aradul a găzduit cea de-a 29-a ediție a  #Concursului Internațional de dans ,,Ghiocelul de Argint”, concurs  înregistrat în CPEENI 2024, cu finanțare din partea Ministerului Educației, organizat de #Palatul Copiilor Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Primăria Municipiului Arad.

 

 Concursul s-a desfășurat  la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” si au participat peste 850 de concurenți din Croația, Republica Moldova, Slovacia, Ungaria și România.

 

 In compania unor formaţii coregrafice  foarte putenice, #formaţia “Prietenia” de la Palatul Copiilor Vaslui, la categoria  claselor IX-XII, a obţinut menţiune la dansul modern si premiul de participare la open.

 

Dar, între principalele obiective ale noastre se regaseste întotdeauna promovarea prieteniei -  antidot al violenţei, promovarea miscarii în randul copiilor pentru combaterea sedentarismului și obezitatii, promovarea valorilor morale și spirituale naţionale și europene.  

 

Pentru copiii nostri participarea la acest mare concurs de la Arad, a fost un foarte bun prilej de a-si face noi prieteni, de a-și îmbogăţi orizontul de cultură generală (exp.: vizita la  Complexul Muzeal Arad, Catedrala ortodoxă „Sfânta Treime” Arad, care adăpostește, o parte din moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur. Un loc aparte in această deplasare l-a ocupat vizita la Cetatea–simbol a Marii Uniri a românilor din  Alba Iulia, oraşul în care s-a realizat acest măreţ act istoric, orașul care reprezintă cel mai bine idealurile de unitate şi identitate ale românilor de-a lungul veacurilor).

 

Felicitări organizatorilor, sufletul concursului fiind inepuizabila și inegalabila doamnă director,  prof. #Ioana Teodora Lung, alături de care a fost  întregul colectiv de cadre didactice  al Palatului Copiilor Arad, părinţi, voluntari, în prima linie aflandu-se doamna  prof. Mirela Cosma și doamna prof. Andreea Boran.

 

Adâncă recunostinţă și mulţumiri #Primăriei Municipiului Vaslui, #Palatului Copiilor Vaslui, #Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui și  #părinţilor pentru  întreaga susţinere.

 

Avându-l ca model pe intemeietorul Jocurilor Olimpice Moderne, Pierre de Coubertin care spunea  " Ai câștigat continuă, ai pierdut continuă",  noi ne continuăm pregătirea pentru a fi mai buni la  următoarele mari concursuri care vor avea loc până la sfârșitul anului școlar 2023-2024.

 

 

 

Prof. Anusca-Doglan Elena

 

Coordonator al Cercului de Dans Modern și Contemporan –

Palatul Copiilor Vaslui






















































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu