luni, 22 aprilie 2024

POT LOGARU - moneda + ( A apărut moneda BRICS de Dan Diaconu )

 Moneda

 

 

~*~

 

Eu, precum știți, merg pe BRICS

Deci n-o să mă doară-n pix

Când pensia voi primi-o

În UNIT . Vă zic adio

Și-un praz, mai zic, unul verde

Că nu voi avea ce pierde...

Dar voi, măi, euratlanții

Veți tot aștepta talanții

Că-s Euro sau dolar

N-or să intre-n buzunar

Și riscați să faceți foame

Cu parale-n telefoane

Imposibil de-accesat

De, cumva, ați fluierat

În măreața catedrală

Neocomunist-globală

Unde-ați dat buluc cu frații

Necrezând în conspirații

Că v-au stors de rațiune

Cu acea narațiune

Ce spunea că bine nu-i

S-aibă omu-averea lui

C-avuția-n viitor

Tre' să fie-a tuturor

Păstrată însă de ei

Oastea de luciferei

Voi doar vă veți bucura

Că au ei grijă de ea

Veți trăi, cu-acest program

Ca în sânul lui Avraam

Cu un click sau doar cu cipul

Vă vor recunoaște chipul

Și vor achita îndată

Notele voastre de plată

Cu-o condiție, copii

Să nu fi facut prostii

Luând bunuri sau servicii

Pentru care mucenicii

Trup și suflet își dădură

După cum zice-n Scriptură

Să fiți - vă zic mai direct

Politically correct

Altfel, contul vi se-nchide

Și-o să dați ca nora-n blide

Fuga-n lumea resetată

Unde-un surd a dus o roată

Și-a-ntâlnit, ca un făcut

O iapă dusă de-un mut...

 

~*~

POT LOGARU

 

 

sâmbătă, 20 aprilie 2024

A apărut moneda BRICS

 

 

Cred că vă iau pe nepregătite. De fapt chiar și eu am fost luat ca din oală. Dar asta nu înseamnă că lucrurile nu se mișcă. Se pare că moneda BRICS a apărut! Da, pare șocant ca așa ceva să apară peste noapte și, mai ales, fără ca membrii BRICS să fi discutat ceva despre implementarea noii paradigme. Și, cu toate acestea a apărut.

Denumirea monedei este UNIT și, dincolo de monedă, se creionează un întreg ecosistem menit a înlocui actualul framework monetar printr-un sistem nemanipulabil, apolitic, absolut independent s.a.m.d. Ceea ce-l face interesant este capabilitatea acestui sistem de a fi utilizat în combinație cu orice sistem de plăți sau clearing.

 

UNIT este unitatea monetară a unui ecosistem nou propus a înlocui dolarul și întreg sistemul din jurul acestuia. Nu este ceva fizic, ci un token electronic. Cu toate acestea nu este nici o criptomonedă și nici un așa-numit stablecoin(adică o monedă electronică legată la o monedă fizică). Însă are valoare intrinsecă deoarece este legat la un coș conținând aur în proporție de minim 40% și o sumă de monede locale. Este o provocare excepțională la adresa pierderii încrederii în actualul sistem dolaro-centric și în monedele centralizate. Prin stabilirea unui sistem absolut independent și distribuit se obține acea neutralitate mult dorită a banului.

 

Echipa inițială a proiectului este formată din doi investitori: un rus-Alexey Subbotin și un chinez, Ji Luo. Întregul concept se bazează pe idei ale unor personalități de primă mână precum Zoltan Pozsar, Sergei Glaziev sau Chen Yuan. De asemenea, din descrierea proiectulu,i rezultă că acesta se bazează pe un parteneriat cu International Research Institute for Advanced System și cu Everscale, un proiect al unui ecosistem crypto dezvoltat în jurul unui blockchain ultra-scalabil.

 

La prima vedere totul pare cam învăluit într-un mister ciudat. Alexey Subbotin este director al Agenției Internaționale pentru Dezvoltare Suverană, o organizație apropiată de Rusia care investește masiv fonduri în dezvoltarea independentă, preponderent în Africa. Subbotin se află pe lista persoanelor sancționate internațional de SUA. Chinezul Ji Luo este un investitor internațional puțin cunoscut și aceasta deoarece își conduce independent investițiile familiei. Are ca bază investițională un fond cu sediul în Singapore, dar este prezent în numeroase consilii de administrație din China continentală și Hong Kong. Investițiile sale au ramificații în SUA, Canada și Europa, dar acționează inclusiv în țările mai puțin dezvoltate din  Africa.

 

În ciuda CV-urilor, cele două persoane par a fi menite doar scopului de a da a o față proiectului. Părerea mea este că în spate se află un întreg arsenal aparținând statelor BRICS, care însă nu au decis că e necesar din punct de vedere strategic să iasă la lumină. Cu alte cuvinte, se dorește ca inițial proiectul să se dezvolte independent, similar(dacă vreți) Bitcoin-ului. Însă, părerea mea e că avem de-a face cel puțin cu un întreg complex ruso-chinez.

 

E interesant și designul noului framework. Acesta este dezvoltat inspirându-se din lumea fractalilor unde fiecare fragment reproduce în sine complexitatea întregului. La baza sistemului stă un set de reguli care mențin sistemul deschis și care permit adăugare de noi noduri într-o manieră scalabilă. Integritatea rețelei fractale este asigurată prin intermediul unui blockchain având principiile, cel mai probabil, în paradigma dezvoltată de Everscale.

 

Informația despre UNIT a apărut deocamdată într-un cerc restrâns de persoane extrem de influente din mediul BRICS, fapt care mă face să cred că în spatele proiectului stau entități statale. Pe moment nu putem spune mare lucru, dar aștept cu nerăbdare să văd constituindu-se așa-numitul „Board of Advisors” și personalitățile care se vor afla acolo. Abia după ce vom vedea cine se va afla la vârful organizației ne vom da seama de perspectiva UNIT. Până atunci luați articolul de față ca pe un semnal și-atât.

 

De asemenea, vă rog să rețineți că NU RECOMAND nimănui să achiziționeze vreo criptomonedă/token sau altă formă de valoare volatilă. Precizarea este necesară deoarece mă confrunt pe Telegram cu un furt de identitate instrumentat de o persoană sau organizație care au lansat mai multe conturi false „Dan Diaconu” prin intermediul cărora oferă sfaturi de investiții în domeniul monedelor virtuale. În realitate sunt escrocherii menite a-i păcăli pe fraieri.

 

Dan Diaconu

https://trenduri.blogspot.com/2024/04/a-aparut-moneda-brics.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu