duminică, 21 aprilie 2024

Redactia ART-EMIS - România este grav bolnavă

 



România este grav bolnavă

Redactia ART-EMIS

21 Aprilie 2024

 

Am primit la redacție scrisoarea și fotografia pe care vi le prezentăm. Preocupați de „visul unei nopți de vară” pentru șefia N.A.T.O. și de ciolaniada 2024, Klauslacheii, Ciolacheii, Ciucălacheii și toată haita de ticăloși incompetenți marșează alături de HuuU.E. pentru distrugerea continuă a moștenirii strămoșilor prin vânzarea Țării, a bogățiilor ei și sclavizarea populației românești prin metisare Coudenhove-Kalergiană.

 

Toți conducătorii postdecembriști ai actualului teritoriu numit încă România, aflat sub ocupație militară străină (pentru care nici măcar statutul de colonie nu mai este valabil) ar trebui chemați în fața unui adevărat Tribunal al Poporului, judecați și condamnați după faptele comise dintre care „Trădarea de Țară” se impune ca prim cap de acuzare. După 1989, „România transformată într-o turmă de oi, condusă spre prăpastie de niște ciobani tâmpiți” (G-ral Gh. Văduva) a fost jefuită, violată și distusă „Pas cu pas”.

 

Ce-ați făcut din România suverană a anului 1989? Fotografia atașată răspunde la această întrebare „mai mult decât o mie de cuvinte”. Și da, autorul scrisorii are dreptate: Biserica Ortodoxă Română mai este a românilor? (Ion Măldărescu, ART-EMIS).  

 

 

9 aprilie 2024. „În plin centrul Bucureștiului, în fața Hanului Manuc din Piața Unirii am văzut azi această tânără româncă în zdrențe întinsă pe caldarâm după ora prânzului. Este cea mai simbolică dovadă a ceea ce înseamnă o «Românie normală» pentru guvernanții care ne-au distrus țara! Pe această fată firavă o cheamă Elena, are 20 de ani, este din Popești-Leordeni și are doar mamă.

 

Acum o săptămână dormea tot acolo întinsă pe asfalt, la fel și altă fată care zăcea în plin soare pe o căldură sufocantă de nu știai dacă e vie sau moartă... Elena avea lângă ea o sticlă de băutură tare pe jumătate plină. Am întrebat-o dacă se simte rău, a deschis ochii și a îngăimat că i-e sete. Apoi a spus «Mi-e foame!». I-am luat de la chioșcul de vizavi apă și un sandvisch și a început să înfulece pe nemestecate! Am întrebat-o dacă se droghează și mi-a răspuns... Țigări.

 

Doamna de la chioșcul de bilete de alături mi-a spus că a sunat odată la 112 și când a venit ambulanța i-au cerut datele și i s-a reproșat că au fost deranjați pentru aceste fete care sunt murdare și poate au SIDA sau alte boli contagioase după cum s-au exprimat. Una dintre ele avea o tăietură urâtă la picior.

 

18 aprilie 2024. „Ne umflăm în pene cu ortodoxia noastră dar unde sunt organizațiile bisericești, unde sunt surorile ortodoxe după modelul catolic ca să vadă și să se îngrijească de năpăstuiți ai sorții? Această fată româncă Elena stă întinsă pe caldarâm zi și noapte pe caniculă și acum în frig. Biserica Sfântul Anton - cea mai veche și cu har din oraș, este doar la câțiva pași. Sau cumva în astfel de cazuri ei văd pe «necuratu»? Unde sunt cei de la asistența socială? Azi am văzut-o lângă zidul farmaciei, tot în stația de la Hanul Manuc. Am recunoscut-o după încălțăminte... Era lungită pe ciment, complect acoperită cu mantaua ei murdară, cu spatele spre trecători. Am strigat-o, și mi-a spus cu aviditate că i-e sete. I-am dat două mere și a început așa culcată să mănânce dintr-unul fără să se miște, în amărăciunea ei... I-am cumpărat o sticlă cu apă. Când i-am adus-o, a întors fața și am rămas cutremurat - era deshidratată și cu ochii ieșiți din orbite, arăta mult mai rău decât acum câteva zile...

 

Nu se găsește un adăpost pentru copii ai Patriei aflați în așa situații tragice? Asta în timp ce ucrainenii cu mașini de lux sunt cazați în hoteluri! Românii și străinii care trec pe acolo zilnic în plin centru capitalei europene București nu sunt dintre cei mai săraci, dar nepăsători.

 

Este o rușine pentru noi că așteptăm Învierea Domnului în aceste condiții! Dacă nu este ajutată și consiliată de oameni cu suflet, fata asta poate muri! Nu are putere singură să se rupă din iadul în care a nimerit într-o societate bolnavă ca a noastră.

 

Nu avem nevoie doar de rugăciuni și să fim transportați spiritual de harurile prelaților și monahilor, e nevoie de fapte că altfel suntem niște farisei! Și ca pedeapsă nația noastră se va duce de râpă!”.

 

Scrisoare și foto - D.S.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu