duminică, 2 octombrie 2022

ART-EMIS - Sabotaj la Nord Stream

 




Sabotaj la Nord Stream

Redactia ART-EMIS

02 Octombrie 2022

 

Vă supunem atenției un comentariu al cunoscutului jurnalist Tucker Carlson de la „Fox News” apărut în cotidianul francez „FranceSoir”, lăsând la latitudinea fiecăruia să analizeze și să tragă concluziile (Redacția).

 

„Sabotaj la Nord Stream - Statele Unite ar putea fi vinovate”

 

Barbotarea la suprafața Mării Baltice de un kilometru în diametru semnalează scurgeri de gaz legate de sabotarea gazoductului „Nord Stream”. Patru găuri în total în mai puțin de o săptămână. În emisiunea sa „Tucker Carlson Tonight” de marți, 27 septembrie, celebrul jurnalist de la „Fox News”, Tucker Carlson, a subliniat probabila responsabilitate a Statelor Unite în acest „act de terorism industrial”. În mod sarcastic, Tucker Carlson a afirmat: „dacă ai fi în pielea lui Vladimir Putin, ar trebui să fii un prost sinucigaș pentru a-ți arunca în aer propriile conducte de energie […], este singurul act pe care l-ai putea face vreodată, de oare ce gazul, conductele sunt principala sursă a puterii și a bogăției tale, dar, mai presus de toate, pârghia ta de presiune asupra altor țări. […] dar acest argument nu înseamnă că alte țări nu i-ar lua în considerare. Ei i-ar lua în considerare și știm că l-au luat în considerare pentru că cel puțin unul dintre ei a spus-o în mod public”, a continuat el, înainte de a reda videoclipuri cu discursurile lui Joe Biden și oficialul Departamentului de Stat Victoria Nuland din februarie și, respectiv, ianuarie, în care acestea două figuri au amenințat să „termine” gazoductele „Nordstream” chiar înainte de izbucnirea războiului în Ucraina.

 

Tucker Carlson a mai susținut că fostul ministru de externe polonez și membru al Parlamentului European Radek Sikorski, de asemenea un prieten apropiat al lui Joe Biden, a scris în contul său după producerea acestui sabotaj: „Mulțumesc, Statele Unite”. În plus, jurnalistul semnalează „coincidența” anunțului, în aceeași zi, a creării unor noi gazoducte „care vor transporta petrol nerus într-o zonă aproape identică cu cea a «Nord Stream 1» și «Nord Stream 2»”, precum și reacția administrației Biden, care vede în spatele acestui eveniment o oportunitate de a accelera tranziția energetică[1].

 

Aranjament grafic - I.M.

 ------------------------

[1] Sabotages de Nord Stream - Fox News Tucker Carlson, les États-Unis possiblement coupables - https://www.francesoir.fr/politique-monde/nord-stream-sabotage-tucker-carlson-culpabilite-etats-unis - 1 octombrie 2022.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu