miercuri, 5 octombrie 2022

Ion Măldărescu - Unde este Tricolorul ?

 




Unde este Tricolorul ?

Ion Măldărescu 

05 Octombrie 2022

 

De prin Țara lu' Șase Case și a lu' Plagi  (Mă)Ciucă

 

Intr-un oraș din România. Merg pe stradă. Pe o terasă din fața unor magazine văd un fel de suport-pupitru. O tânără blondă (nu știu dacă era „naturală” sau nu - culoarea părului, nu ea ca individ), era înfășurată în steagul jumi-juma galben-albastru, zic unii că ar fi al țării unde românii nu au voie să învețe în limba lor, dar sunt trimiși pe front să apere clovnul senilului de la Casa Văruită.

 

Cam multe „coincidențe” circulă prin România având steagu' ăsta: mașinile Poliției române nu mai au tricolorul românesc pe ele, locul acestuia luându-l combinația galben-albastru… Presupun că și pe B.M.W.-urile cu scandal „înalt” cât dulapul vor tot acestea. PNL-eul, și el flutură aceeași combinație coloristică. Nici pe timp de criză energetică nu se face economie la iluminarea galben-albastră a unor clădiri oficiale… Cred, totuși că oficialii Coloniei Corporatiste sub Ocupație Militară Străină (C.C.O.M.S.) numită încă România au pierdut culoarea roșie. Ce ți-e și cu simțul artistic! Sau poate criza energetică o fi de vină?!

 

Din întâmplare, chiar familia Rothschild are albastru și galben pe blazon. Și apropo, o reprezentantă a familiei menționate și-a pripășit o progenitură la „Fondul Proprietatea” din România, o altfel de Ursula, dar de aceeași sămânță cu Mr. Gitenstein - fostul ambasador SUA la București… Zic fost pentru că în acest moment „partenerul strategic” are nasul atât de sus încât consideră – poate pe drept cuvânt – că o colonie nu mai are nevoie de ambasador, ci de gauleiter. Mr. Mark Gittenstein și a făcut veacu' opt ani la „Fondul Proprietatea”, unde nu a stat de pomană. Cine l-a fixat în pioneze acolo nu e greu de ghicit… și nici ale cui interese a servit. Oricum, ale românilor, sigur nu!

 

Din Comitetul Reprezentanţilor „Fondului Proprietatea”, fac parte: Illinca Von Derenthall, Ciprian Lădunca, Nick Paris, Omer Tetik, Martin Bernstein… români, unul și unul.  A tunat și i-a adunat… dar ce mai e românesc în România?!

 

Umblă vorba că pe malurile Dâmboviței și prin clădirile guvernamentale ale C.C.O.M.S. au năpădit militaurii Pentagonului, „legionarii” de la Direcţia Generală pentru Securitatea Externă (D.G.S.E.) ai lu' Macron și niscai căpetenii „de alte naționalități” N.A.T.O… Nu le mai ajunge nici Kogălniceanu, nici Deveselu, nici alte orașe ale C.C.O.M.S., vor la Capitală. Clădirea M.Ap.N. e plină de zdrențele de camuflaj străine, cărora nici (Mă)Ciucă nu le mai știe nici numărul… și nici de la cine primește ordine nu prea mai știe. „E tare mulți!”…

 

Revenind la „blonda” cu mantie galben-albastră, înconjurată de o gașcă de tineri „voluntari” dintr-un oraș al CCOMS, m-am apropiat de grup, dar calea mi-a fost aținută de o tânără foarte volubilă și cu trei cercei fixați la baza nasului. Derutat de bălăngănitul cerceilor - oare o fi și asta o metodă de distragerea atenției? - am întrebat politicos:

- Puteți să-mi spuneți, vă rog, cine sunteți, ce doriți de la trecători și pentru ce colega dvs. s-a înfășurat cu un drapel al unei țări străine?

- Suntem voluntari pentru Ucraina!

- Foarte frumos, văd drapelul acelei țări, dar tricolorul românesc unde este? Dacă nu cunoașteți, în România drapelul unei alte țări poate fi arborat numai în situații de vizite a unei personalități sau a unei delegații oficiale a acelei țări  și numai alături de Drapelul Național al României - Tricolorul. De ce nu respectați această lege?

- Aici suntem în România și n-avem nevoie de Tricolor.

Am dat o singură replică:

 

- Noi, românii avem întotdeauna nevoie de Tricolor. Să vă fie rușine!

 

Am plecat, am dat un telefon unei instituții oficiale și am rugat să fie trimis cineva la locul cu pricina, să-i întrebe pe „voluntari” dacă au autorizație pentru acțiunea lor și cine le-a dat-o… peste o jumătate de oră „voluntarii plecaseră”.

 

O fi fost ceva în neregulă?

 

Foto și aranjament grafic - I.M.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu