marți, 19 februarie 2019

Teocraţia ortodoxă moldo-valahă 90
Teocraţia ortodoxă moldo-valahă 90

va clarifica independenta justitiei cu Comisia Europeana la Curtea de la Luxembourg, care poate dispunere de masuri pentru suspendarea privilegiilor baronilor moldo-valahi, care vor sa refaca in UE, devalmasia, legea stramoseasca, unitatea de nezdruncinat, neam, biserica, partid, parlament, guvern, justitie, in jurul conducerii superioare de partid si de stat. 
Asistam nolens, volens la un conflict religios, care dupa Tratatul de asociere a Romaniei la UE, Tratatul de la Lisabona, intr-o Europa secularizata nu exista. Dar, daca in occident nimeni nu-i deasupra Legii, statului de drept, la crestinii orientali, nimeni nu-i deasupra celui Ales, uns de Dumezeu, sau Ales "de subconstientul colectiv al maselor largi populare" (Ion Iliescu). 
Opinie anonima: Europa pune acuma presiune, cu ultimul MCV, asupra Bucurestiului, daca daca baronii ortodocsi moldo-valahi din 1946 la putere in PMR, PCR, FSN, PNL, PSD, rezista, undeva, ceva se rupe: ori se rup ei, cu Romania Mare la Centenar, ori Romania de UE, cu ajutor hibrid, fratesc de la rusi, ca la Revolutia de Craciu din anul de gratie 1989. 
https://www.amosnews.ro/viorel-roman-romania-e-europa-2017-03-01 
https://www.totpal.ro/ortodoxie-si-occident-2016-de-viorel-roman/ 
https://www.academia.edu/36279592/Revin_rusii 
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/14/reveni-rusii/ 
http://melidonium.ro/2014/03/04/viorel-roman-revin-rusii/ 
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=16136 
https://de.calameo.com/read/0055165185f18bebdd2bf 
https://www.academia.edu/37791300/Teocra%C5%A3ia_ortodox%C4%83_moldo-valah %C4%83_35

Teocraţia ortodoxă moldo-valahă
a gasit Alesul dreptcredinciosilor in personalitatea d-lui Liviu Dragnea, presedintele Partidului de guvernamanat, FSN, PNL, PSD, a Camerei Deputatilor, pentru ca a revenit la unitatea, popor, biserica, legislativ, executiv, justitie. El a exclus din Partid oponenţii, si-a impus prim-ministrul Dăncilă, si-a subordnat Curtea Constitiţională, avocatul poporului, a pus DNA-ul pe butuci, a blocat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preia controlul justiţiei, serviciile se
crete, mass media îi e aservita, Preşedinţia României la Consiliul UE e un bun prilej pentru a-şi negocia pozitia de lider, ca dupa aceasta victorioasa Reconquista ortodoxa, in final sa câştige alegerile prezidenţiale, puterea teocratica, absoluta. 
Pe urmele presedintelui Vladimir Putin, ne ridicam atunci cu totii din genunchi si ne recastigam demnitatea cu Proiectul National al presedintelui PSD: „Este timpul să decidem noi cum vrem să trăim în ţara noastră ... Ştim cu toţii că de ani de zile ni se spune că alţii ştiu mai bine cum trebuie să trăim, cum trebuie să acţionăm. A venit momentul să decidem noi ce ţară vrem să avem.“ 
Proiectul PSD-ului nu-i chiar o noutate, aflam de la Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate națională, pentru ca inca din: „... 2012 am renuntat la visul constructiei unei Romanii Europene si ne-am apucat de constructia unei Romanii Feudale. Am cistigat alegerile parlamentare, tara este a mea, sunt ministru eu sunt vataful, sunt numit manager de spital, spitalul este al meu, sunt presedinte de partid, este al meu, rector, tot a mea este universitatea. Traiasca Romania Feudala ... ei hotarasc cine trebuie sa se imbogateasca si cine nu, cine este promovat si cine nu, cine vorbeste si cine trebuie sa taca.“ 
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html 
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/11/regenerarea-neamului-romanesc.html 

Pana unde ajunge Justitia?
Cel mai influent saptamanal din lume, The Economist din Londra, observa ca granițele Sfantului Imperium Roman de Ntiune Germana dau inca tonul în politica si in România. Asta au constatat si studii sociologice aprofundate, ca si dupa un Centenar, increderea in drepturile omului, in administratie si justitie se opreste brusc si inexplicabil, pe Carpati. 
La Limesul dintre Imperium si Barbari, la est si sud de Carpati, in lumea moldo-valaha, acquis-ul comunitar, catolic, e incompatibil cu devalmasia valaha, ortodoxa, dupa cum descrie exemplar si penru realitatea zilelor noastre, poate intamplator, dar chiar situatia administrativ-juridica din Teleorman, Nicolae Filimon in Ciocoii vechi și noi, Ce naște din pisică șoareci mănâncă, Bucuresti 1863. Conceptia catolica, occidentala a socio-politicului, Legislativul, Executivul, Justitia, la care a aderat formal Romania in anul 2007, nu este de fapt nici intaleasca si ca urmare nici acceptata de baronii ortodocsi moldo-valahi alesi, unsi de Dumnezeu sau, pentru atei, de subconstientul masele largi populare (Ion Iliescu). 
Daca in vremea razboiul punic, senatorul roman Cato cel Batran repeta cu orice prilej, Carthago delenda est, Cartagina trebuie distrusa, in vremea tranzitiei de la devalmasia valaha greco-ortodoxa, la acquis-ul comunitar romano-catolic, incerc si eu sa atrag atentia, in acelasi fel, repetand cu orice ocazie imperativului refacerii unitatii de credinta cu Roma, conditio sine qua non a integrarii Dunari de Jos in civilizatia euro-atlantica. Aderarea de jure la UE, NATO a avut loc dupa vizita la Bucuresti a Ferictului papa Ioan Paul II in anul 1999, cea de facto, cea decisiva, poate avea loc in anul 2019, cand vine papa Francisc in Romania. 
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf 
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html 
https://www.academia.edu/36701634/Romania_s_Transformation 
https://de.calameo.com/read/00551651837ca2ec460a2 
https://www.academia.edu/37689035/Teocra%C5%A3ia_ortodox%C4%83_moldo-valah %C4%83

opinii
XY:Trebuie sa inteleg ca acquis-ul Imperial romano-catolic inseamna „dubla masura"? Dreptul ministrului german de justitie de a-l demite pe procurorul general care l-a contrazis si interzicerea pentru ministrul "moldo valah" de a face acelasi lucru? Dreptul guvernelor occidentale de a-si face politica lor si obligatia guvernului "moldo valah" de a face politica dictata de Bruxelles? Dreptul Parlamentelor occidentale de a legifera in tara lor si obligatia Parlamentului "moldo valah" de a legifera conform dictarii de la Bruxelles? In acquis-ul comunitar intra si protocoalele secrete ale "justitiei" cu serviciile secrete si sentinte judiciare in urma carora oameni nevinovati stau in inchisoare - sentinte furnizate pe biletel de catre SRI catre "campul tactic al justitiei“? De altfel justitia - camp tactic al serviciilor secrete - e tot acquis comunitar, al imperiului? - Valabil pentru "barbarii de la limes“? Si cum ramane cu catolicii italieni care resping acum acquis-ul comunitar? Dar catolicii portughezi care au respins austeritatea lui Schauble? Si protestantii englezi care au dat un sut mai jos de spate acquis-ului asta? Au devenit peste noapte limes si barbari si ei? 
VR: „Dubla masura“ in Europa e incompatibilitatea milenara dintre greci si latini, orient si occident, Imperiul Sf. Andrei si Imperiul Sf. Petru, greco-ortodoxie si romano-catolicism, comunism si capitalism, devalmasia moldo-valaha si acquis-ul comunitar, care va fi depasita numai prin refacerea unitatii de credinta cu Roma. 
De 150 de ani se incearca modernizarea fara occidentalizare, catolicizare. Biserca unita cu Roma a fost lichidara 1948 cu rezultatul: in afara de Forme fara fond si Zicem ca ei si facem ca noi, duplicitate balcanica duce si la un blocaj de comunicare. Pentru orientali, Bruxelles-ul e dictatorial si Romania o colonie. Occidentali vad altceva, ca salarul lor a crescut de la 100 la 500 euro, ca au libertate de miscare, ca dispun de 40 de miliarde de euro pentru infrastructura etc. 
In ce priveste Protocoalele cu serviciile secrete si nevinovati in inchisoare, este exact ce vrea acquis-ul sa faca imposibil intr-o tara in care sub regele terorist Carol II sunt impuscati cate 3 tineri legionari / judet, la intamplare, fara sentinta si cadavrele lor puse la vedere, la fel sub Ana Pauker, Gheorgiu-Dej si Ceausescu, teroarea regala si proletara nu respecta drepturile omului, dar ele sunt azi garantate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). 
In acest context nu cred ca refuzul acquis-ul e favorabil Greciei, Angliei, Portugaliei, Italiei. In cazul Romaniei refuzul manei de ajutor din vest, acquis-ului, o va catapulta direct in feudalismul teocratic oriental. Doamne ajuta si apara! 
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html

Iluzia ca in perioada interbelica,
Romania Mare ar fi un model statal modern, occidental demn de urmat este demontata de contemporanii Mircea Eliade si Nicu Porsenna. Germenii dezastrului dictaturii ortodoxo-comuniste şi democratiei capitalismului de cumetrie, sunt cam aceiasi, al teocraţiei euro-asiatice incompatibile cu democratia euro-atlantica. Est-Vest. 
“Intunecata epoca care a urmat unirii tuturor românilor“ e analizata de Mircea Eliade in articolul „Piloţii orbi”, 1937 (Viorel Roman; România 2030 : Prefaţa : un discurs incitant, care ignoră "corectitudinea politică" de Corneliu Vlad. ed. Artpress 2013): 
"Imoralitatea clasei conducãtoare româneşti, care deţine „puterea” politicã de la 1918 încoace, nu este cea mai gravã crimã a ei. Cã s-a furat ca în codru, cã s-a distrus burghezia naţionalã în folosul elementelor alogene, cã s-a nãpãstuit tãrãnimea, cã s-a introdus politicianismul în administraţie şi învãtãmânt, cã s-au desnationalizat profesiunile libere – toate aceste crime împotriva siguranţei statului şi toate aceste atentate contra fiinţei neamului nostru, ar putea – dupã marea victorie finalã – sã fie iertate. Memoria generaţiilor viitoare va pãstră, cum se cuvine, eforturile şi eroismul anilor cumpliţi 1916-1918 – lãsând sã se astearnã uitarea asupra întunecatei epoci care a urmat unirii tuturor românilor. Dar cred cã este o crimã care nu va mai putea fi niciodatã uitatã: aceşti aproape
douãzeci de ani care s-au scurs de la unire. Ani pe care nu numai cã i-am pierdut (şi când vom mai avea înaintea noastrã o epocã sigurã de pace atât de îndelungatã?!) – dar i-am folosit cu statornicã voluptate la surparea lentã a statului românesc modern. Clasa noastrã conducãtoare, care a avut frânele destinului românesc de la întregire încoace, s-a fãcut vinovatã de cea mai gravã trãdare care poate înfiera o elitã politicã în faţa contemporanilor şi în faţa istoriei: pierderea instinctului statal, totala incapacitate politicã. Nu e vorba de o simplã gãinãrie politicianistã, de un milion sau o sutã de milioane furate, de corupţie, bacşişuri, demagogie şi şantaje. Este ceva infinit mai grav, care poate primejdui însãşi existenţă istoricã a neamului românesc: oamenii care ne-au condus şi ne conduc nu mai vãd. Într-una din cele mai tragice, mai furtunoase şi mai primejdioase epoci pe care le-a cunoscut mult încercata Europã – luntrea statului nostru este condusã de nişte piloţi orbi." 
Din ''Regenerarea neamului romanesc“ de Nicu Porsenna, ed. Cugerarea, Bucuresti 1937: 
Corupţia-sistem: „Pe ruinele interesului obştesc creşte tare, ca mărăcinele, Interesse personal, egoismul omului întors la natura primitivă. E dispariţia dezinteresării eroice, e imoralitatea şi corupţia publică devenită sistem [...]. Am impresia că românii şi-au împlinit rolul istoric: după ce au apărat Europa de huni, de tătari şi de turci, de bolşevismul rusesc şi de megalomania maghiară, se retrag de pe scena lumii, nemaiputând crea oameni. Scriu aceste rânduri şi-mi pare că aştern rămasul bun al unui român de la poporul său, care nu va mai fi”. 
Slăbiciunea morală: „Regula în viaţa publică e resemnarea, slăbiciunea morală. Din această pasivitate, din iertarea pe toată linia, a rămas în psihologia românească pomana şi gratuitatea. [...] Iertarea de datorii şi nicio răspundere [...]. De aceea, spre deosebire de morala aspră şi neîndurătoare a Occidentului, mentalitatea românului este Protecţia şi Norocul; iar nu efortul, nu iniţiativa. «Românul se naşte bursier, trăieşte funcţionar şi moare pensionar» (cf. P.P. Carp)”. [...] Idealul rasei noastre a devenit câştigul fără muncă (M. Eminescu), superficialitatea, spoiala. Într-un cuvânt, lipsa de efort. Nu e de mirare că dacă îţi trebuie un lucrător care să-ţi strice instalaţiile, un secretar care să-ţi încurce treburile, un avocat care să-ţi piardă termenele proceselor, se impune să-l alegi român. Îl vrei serios şi capabil? E nevoie să-l iei străin [...]. În neamul nostru, în orice ramură de muncă, omul  stăruitor, corect, înzestrat cu conştiinţă profesională – este excepţia; leneşul înfumurat, deşteptul superficial – este regula”. 
Schimbare sau pieire: „Românul este complet lipsit de mândrie omenească, cetăţenească şi naţională. Polonezul şi maghiarul împing orgoliul până la trufie; bulgarul, sârbul şi grecul duc mâna la cuţit, fac revoluţii. Singur românul rabdă, rabdă ca o piatră să fie călcat în picioare, pălmuit, scuipat,
jefuit de oamenii politici, strivit de impozite, insultat în gândul şi simţirea lui. Şi toate acestea fără nicio tresărire de mânie mântuitoare. [...] Nu. Românul rămâne pururi cu fruntea în ţărână, el nu are îndrăzneala să ţină pieptul înainte şi capul sus. E un sclav! [...] În prima ţară din Europa, noi suntem ultimul popor din Europa! Concluzia se impune de la sine: dacă nu ne schimbăm, vom pieri!” 
* * *
Daca asa a fost in “întunecata epoca care a urmat unirii tuturor românilor“, lasand la o parte "epoca de aur" a dictaturii regale si proletariatului de trista amintire, care este situatia tarii si a poporului din zilele noastre, cand Romania devine, dupa vizita istorica a Fericitului papa Ioan Paul II la Bucuresti, membra a Uniunii Europene, Aliantei Nordatlantice si anul viitor vine papa Francisc? Se va realiza cu acest prilej unitatea de credinta cu Roma, fara de care se va perpetua Dublu masura, Formele fara fond si Zicem ca ei si facem ca noi? 
„Eu nu cred în democraţia românească. În România nu poate exista democraţie, structural, e aproape ca în Rusia... Schengen nu este o simplă chestiune politică, ci ţine de tradiţia istorică europeană. Există, din păcate, formula unor cetăţeni second-hand.” Acad. Răzvan Theodorescu 
„Într-un studiu realizat de Institutul pentru Calitatea Vieţii din cadrul Academiei Române s-a concluzionat, printre altele, că dezintegrarea socială a României este cea mai gravă criză generală politică... (20% din românii apţi de muncă nu mai muncesc în ţara lor natală, ci în occident. n.a.) Acest exod în masă al forţei de muncă este un fenomen recesiv fără precedent în istoria noastră... Cu toate acestea, presa românească nu este preocupată de acest dezastru... Acţiuni și fenomene nocive au produs însemnate prejudicii politice și social- economice, subminând considerabil progresul României... 
Principala răspundere revine guvernelor care s-au succedat de-a lungul întregii perioade postdecembriste, parlamentului și autorităţii judecătorești... S-au practicat, cu sau fără intenţie, conștient sau interesat, dezinformarea, dezbinarea, incitarea la activităţi dăunătoare de tot felul, compromiterea adevăratelor valori și promovarea în posturi importante a unor pseudo personalităţi, impostori sau chiar infractori de drept comun... 
Se anunţă vremuri grele și cu evoluţii imprevizibile ca timp, moment și amploare, care pot schimba harta lumii și structura relaţiilor internaţionale. Sântem pregătiţi ca ţară și popor să le facem faţă?” din Periscop 
http://www.academia.edu/27240809/Romania_2030 
https://ioncoja.ro/cele-sapte-pacate-ale-lui-viorel-roman/ 

Legarea de glie,
iobagia a fost desfiintata in est mult mai tarziu decat in vestul Europei, asta e o cauza a decalajului economic si al drepturilor omului, remarca ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici si cere in Parlamentul Romaniei „... trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, cu atât alta devine mai bogată, dar, undeva, lucrurile se rup. ... Nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul în afară. Deci, limitarea dreptului de a lucra (in vest). ... maxim 5 ani ...“ Apoi urmeaza... 3, 1, 0 ani, Cortina de Fier? Comisia Europeană a răspuns imediat că libera circulaţie a lucrătorilor este un drept fundamental si „potrivit studiilor este dreptul care se bucură de cea mai mare apreciere în rândurile europenilor“. 
Bucurestiul si Bruxelles au deptate, fiecare din alt punct de vedere, dar si cu acest prilej devine din ce in ce mai evident ca incompatibilitatea dintre devalmasia ortodoxa moldo-valaha si acquis-ul comunitar romano-catolic, Imperiul Sf. Andrei teocratic, unde sufletul si trupul apartin Stapanului si Imperiul Sf. Petru democratic, unde de suflet se ocupa papa si de trup imparatul, poate fi fi depasita la romani numai prin refacerea unitatii de credinta cu Roma. 
https://www.academia.edu/37507659/..._secrtetul_occidentului_..Coperta_Romania_2019.pdf 
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf

Teocraţia ortodoxă moldo-valahă … e învingătoare si după Marea Unire.
La 1 decembrie, 1918 Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a hotărât Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român. 
Dar, în loc ca regățenii "să se coacă“, sa revină la Roma, la civilizația occidentală, cum spera Școala Ardeleană, Regele cu noul Patriarhat subminează Unirea, Concordatul, perpetuează devălmășia valahă, paternalismul, nepotismul antioccidental și a "Patra Roma“ se prăbușește rapid, fără luptă. 
După “întunecata epocă care a urmat unirii tuturor românilor“ (Mircea Eliade), dictatura regală, proletară și țiganizarea țării, Sfântul papa Ioan Paul II, în vizită la București, deschide larg porțile Europei și românii adera in corpore la civilizația, cultura euro-atlantică. 
Dar, fără unirea cu Roma, revine confuzia, chiar revolta în rândul celor necopți din întunecatele epoci, sub turci și ruși. 
Puterea și Biserica, teocrația moldo-valahă din Palatul lui Nicolae și Elena Ceaușescu, întregit armonios, simbolic, azi de Catedrala Mântuirii Neamului, înclină mai degrabă către „lanțurile grele ale soborniciei și duhovniciei moscovite și constantinopolitane“ în care ține norodul de un mileniu, decât către unirea cu Roma, apartenenței de facto, nu numai de jure, la UE/NATO și emanciparea socială și națională a tuturor românilor în Europa Creștină. 
În anul 2019, Papa Francisc vine în România... https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf http://armoniiculturale.ro/2015/02/12/prof-dr-viorel-roman-revolta-ortodoxa-2015/ https://www.academia.edu/27240163/Tiganizarea_Romaniei_5 http://melidonium.ro/ 2016/12/12/viorel-roman-romania-2017/ http://www.academia.edu/27240809/Romania_2030  

Catedrala Mântuirii Neamului Românesc
a fost sfințită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I și de un sobor de 100 de preoți. Asta justifica reproducerea, în ciclului de meditații legate de tematica de mai sus, a unui articol din anul 2011, despre începerea construcției și semnificația religioasă, social-politică arhitecturală a Catedralei. Dacă la acea vreme speranța vizitei în România a papei Benedict XVII nu s-a împlinit, avem azi certitudinea că papa Francisc vine în 2019 și va vizita probabil și Catedrala, pentru care Sf. papa Ioan Paul II a făcut o donație, când a fost în vizită la București. 
Casa poporului și mântuirii neamului, Catedrala Mântuirii Neamului, se construiește, într-un timp record de trei ani, în grădina Casei Poporului, fostă a Despotului Ceaușescu. Impresionantul ansamblul arhitectural vrea să fie un model în piatră a pretenției ortodoxiei moldo-valahe de a fi model de urmat de toți românii. Asta presupune că între creștinismul greco-slav și cel occidental, între Moscova/Athos și Roma, românii vor opta și în viitor pentru Orient, și nu pentru Roma? 
Românii sunt în UE / NATO și câteva milioane de români și moldoveni și-au găsit un rost chiar în Occident. Numărul celor care se îndreaptă spre lumea greco-pravoslavnică este neglijabil. În mod paradoxal, moldo-valahii vor din punct de vedere material în lumea occidentală și, din punct de vedere spiritual, în cea orientală. 
Oferta Papei Ioan Paul II făcută la București în 1999, de a se reuni Biserica românilor cu Roma pe principiul unității în diversitate (creștinismul respiră cu doi plămâni), a fost folosit numai pentru aderarea la UE/NATO, după care s-a revenit la aversiunea mai mult sau mai puțin fățișă față de Occident, cunoscută încă din perioada regilor germani și din vremea Lagărului moscovit.
*
Dacă dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen și rușii nu aveau legitimitatea și nici interesul în emanciparea românilor prin depășirea izolării în care sunt ținuți de o mie de ani, președinții moldo- valahi Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu și Băsescu au avut și au toate șansele de a rupe lanțurile grele ale duhovniciei și soborniciei moscovite și constantinopolitane, după cum se exprimau înaintașii din perioada interbelică, când România Mare avea o mult mai mare deschidere spre Vest. 
Până la invazia sovietică, Biserica Unită cu Roma avea două milioane de fideli și 2000 de biserici, mai ales în Transilvania. La Colegiul Pio Romeno de la Roma erau pregătiți mii de preoți români occidentali. Apoi, sub regii germani, s-a creat o elită românească pro-occidentală, asta fără a aminti de milioanele de maghiari, evrei și germani, a căror orientare este pro-occidentală prin definiție. În perioada interbelică, o pătrime din populația României Mari era orientată spre Vest. 
Astăzi, Biserica Unită cu Roma, după ce a fost interzisă patru decenii, este periferizată, iar evreii și nemții au emigrat. Singură punte de legătură cu Vestul au rămas maghiarii. UDMR-ul urmărește însă interesul său și este folosit de elita moldo-valahă post-ortodoxo-comunistă, ca punte de legătura cu Vestul. Mimarea culturii din Vest și Masoneria, sunt doar un alibi care nu pot masca lipsa de comuniune. 
Casa Poporului și Mântuirii Neamului, însuflețite de un președinte autohton credibil și un Patriarh pe măsură, au acum posibilitatea reală de a depăși blocajul istoric din cele mai sărace țări din UE, România și Moldova. Vizita Papei Benedict XVII și unirea cu Roma a tuturor românilor ar putea fi singura cale care îi va de scoate din groapa greco-pravoslavnică și îi va emancipa, material și spiritual. 
Prof. Dr. Viorel ROMAN, Akademischer Rat a.D., Bremen la 11 august 2011 Casa poporului și mântuirii neamului, Catedrala Mântuirii Neamului, se construiește, într-un timp record de trei ani, în grădina Casei Poporului, fostă a Despotului Ceaușescu. Impresionantul ansamblul arhitectural vrea să fie un model în piatră a pretenției ortodoxiei moldo-valahe de a fi model de urmat de toți românii. Asta presupune că între creștinismul greco-slav și cel occidental, între Moscova/Athos și Roma, românii vor opta și în viitor pentru Orient, și nu pentru Roma? 
Românii sunt în UE / NATO și câteva milioane de români și moldoveni și-au găsit un rost chiar în Occident. Numărul celor care se îndreaptă spre lumea greco-pravoslavnică este neglijabil. În mod paradoxal, moldo-valahii vor din punct de vedere material în lumea occidentală și, din punct de vedere spiritual, în cea orientală. 
Oferta Papei Ioan Paul II făcută la București în 1999, de a se reuni Biserica românilor cu Roma pe principiul unității în diversitate (creștinismul respiră cu doi plămâni), a fost folosit numai pentru aderarea la UE/NATO, după care s-a revenit la aversiunea mai mult sau mai puțin fățișă față de Occident, cunoscută încă din perioada regilor germani și din vremea Lagărului moscovit. 
Dacă dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen și rușii nu aveau legitimitatea și nici interesul în emanciparea românilor prin depășirea izolării în care sunt ținuți de o mie de ani, președinții moldo- valahi Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu și Băsescu au avut și au toate șansele de a rupe lanțurile grele ale duhovniciei și soborniciei moscovite și constantinopolitane, după cum se exprimau înaintașii din perioada interbelică, când România Mare avea o mult mai mare deschidere spre Vest. 
Până la invazia sovietică, Biserica Unită cu Roma avea două milioane de fideli și 2000 de biserici, mai ales în Transilvania. La Colegiul Pio Romeno de la Roma erau pregătiți mii de preoți români occidentali. Apoi, sub regii germani, s-a creat o elită românească pro-occidentală, asta fără a aminti de milioanele de maghiari, evrei și germani, a căror orientare este pro-occidentală prin definiție. În perioada interbelică, o pătrime din populația României Mari era orientată spre Vest. 
Astăzi, Biserica Unită cu Roma, după ce a fost interzisă patru decenii, este periferizată, iar evreii și nemții au emigrat. Singură punte de legătură cu Vestul au rămas maghiarii. UDMR-ul urmărește însă interesul său și este folosit de elita moldo-valahă post-ortodoxo-comunistă, ca punte de legătura cu Vestul. Mimarea culturii din Vest și Masoneria, sunt doar un alibi care nu pot masca lipsa de comuniune. 
Casa Poporului și Mântuirii Neamului, însuflețite de un președinte autohton credibil și un Patriarh pe măsură, au acum posibilitatea reală de a depăși blocajul istoric din cele mai sărace țări din UE, România și Moldova. Vizita Papei Benedict XVII și unirea cu Roma a tuturor românilor ar putea fi singura cale care îi va de scoate din groapa greco-pravoslavnică și îi va emancipa, material și spiritual. 
http://www.ziarulnatiunea.ro/2011/08/19/casa-poporului-si-a-mantuirii-neamului/ 
https://www.totpal.ro/casa-poporului-si-mantuirii-neamului/ https://www.academia.edu/27240914/ Romania_2015 

Catedrala Mântuirii Neamului Românesc
Critici : Rolul Papalitatii in lumea de azi nu mai ca in vremea lui Mihai Viteazul ... din sec. 19, Masoneria, curentele cultural ii ajuta pe ortodocsii moldo-valahi sa comunice cu occidentul ... chiar in articolul, pe de o parte "unirea cu Roma a tuturor romanilor e singura cale, care îi va de scoate din groapa greco-pravoslavnică şi emancipa, material şi spiritual.“ ... pe de alta parte NATIUNEA din Bucuresti, relativizeaza "reprezintă poate singura cale ... “ ... ceea ce ma mira la romani e cum de nu-si dau seama ca ei pot face cum le taie capul (nimeni nu-i opreste din alegere) dar nu fara sa sufere consecintele; ori te aliniezi cu vestul pentru ca-ti place avantajul material (ceea ce-i un efect al structurarilor de tot soiul de acolo), ori ramai in continuare cu sufletul in estul contemplativ pentru avantajele spirituale (in care, in mod trist, nici nu crezi, nu le intelegi si nici prea comod cu ele nu esti). To to eat your cake and have it as well, e din pacate imposibil. Totusi ai nostri incearca desi sfarsec mereu cu acelasi rezultate. Intrebare: Ce fel de destepti sunt aceia care-si fura mereu caciula, isi taie craca de sub fund, sar mereu prea putin ori prea mult peste cal, si se lovesc de fiecare destul de grav, dar nu renunta sa incerce iar si iar in acelasi fel? Spune si tu. 
VR: Unificarea lui Mihai Viteazul a Valahiei, Moldovei, Transilvaniei si integrarea lor in Sfantul Imperiu prin refacrea unitatii de credinta cu Roma esuiaza, dar un secol mai tarziu, Biserica Unita cu Roma, Greco-Catolica din Ardeal continua lupta de emancipare a natiunii romane. Scoala Ardeleana. Adunarea Națională de la Blaj, 1848, e preludiu Marii Adunari Naționale de la Alba Iulia, 1918. Dar unirea cu Roma esuiaza din nou, asa ca masoneria, evreii, curentele culturale fac, de bine de rau, legatura cu occidentul pana cand, dupa doua decenii, dispare Romania Mare. Dar daca cronicarii s-au luminat la Cracovia catolica, unitii la Roma eterna, valahii n-au avut nici o sansa in acest sens, ei sunt inca in intunericul greco-pravoslavnic, cauta, cred in paleative, oculte mai ales, in curentele culturale, Masonerie, UDMR, consilieri evreii, etc., in acelasi timp isi fura mereu caciula, isi taie craca de sub fund, sar mereu prea putin ori prea mult peste cal. 
Catolicismul a evoluat de la papa Clement al VIII-lea si Mihai Voda. Dupa Conciliul Vatican II, pentru Sf. papa Ioan Paul II, la Bucuresti in 1999, "crestinismul respira cu doi plamani", ortodox si catolic, iar papa Francisc merge mai departe, e pentru "refacerea unitatii de credinta fara conditii“. 
https://www.academia.edu/27248172/Mihai_Viteazul 
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015

Mihai ViteazuL ...era deasupra spiritului vremii în care a trăit.
Sfânta Ligă condusă de Papa Clemens VIII l-a primit pe Mihai Vodă, la cererea lui, cu brațele deschise și l-au îndemnat să părăsească teocrația, ierarhia duhovnicească și sobornicească greco- pravoslavnică străină de neam și să revină în tabăra latină. Roma și Constantinopolul erau incompatibile, Patriarhul grec și Papa de la Roma se anatemizau reciproc de la Marea Schismă până la Conciliul Vatican II. 
Unificarea Transilvaniei cu Tara Românească și Moldova sub auspiciile Ligii Creștine n-a durat pentru ca Mihai Voda a tărăgănat oferta Romei, dar mai ales duplicitatea i-a fost fatală. În alianță cu Roma, Mihai Voda e ucis pentru că trata și cu Constantinopolul, care îl voiau Împărat al Bizanțului, și cu Moscova. Apoi moldo-valahi recad în servitudinea orientală, dezmembrați, dependenți de marile imperii, fără protecția Papei, de care se bucurau ardelenii după unirea cu Roma. Școala Ardeleană face Programul de emancipare națională. 
Din aceleași considerente și după aproape același scenariu duplicitar, la Porțile Orientului, acest destin l-au avut după Mihai Vodă, Tudor Vladimirescu, Ion Antonescu și Nicolae și Elena Ceaușescu, chiar dacă ucigașii au fost, pentru primul, grecii și, pentru ultimii, rușii. 
Aspirația românilor de a reveni la civilizația latină, de care au fost izolați de Sultan și Tar este contracarată mereu de "a Doua Roma“, Constantinopol și de “a Treia Roma”, Moscova. 
Reintegrarea în structurile euro-atlantice, în civilizația catolică, nu se deosebesc azi de eforturile lui Mihai Viteazul și Școlii Ardelene, chiar dacă limbajul este mai sofisticat și mijloacele propagandei secularizate răspândesc o ceață politic corectă mai densă peste un adevăr elementar. Dilema ortodocșilor moldo-valahilor este simpla și mereu aceeași - Moscova sau Roma? Spre Est sau Vest? Încercările de a trage de timp, de a folosi intermediari dubioși, ținte false, duplicitatea balcanică, bizantină, pentru a eluda opțiunea fundamentală, duc cu necesitate spre dezastre naționale și moartea conducătorilor. 
În condițiile în care România este membră a UE/NATO, urmașele Sfântului Imperiu Roman/Sfintei Ligi, soarta președintelui PMR, PCR, FSN, PSD, Liviu Dragnea, obligat de baronii ortodocși moldo-valahi să oscileze între State Paralele ilegitime, între Est și Vest, ca iluștrii săi predecesori, este încă incertă, dar nu va fi la fel de dramatică. 
http://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/ 
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf https://www.academia.edu/27248172/Mihai_Viteazul 

OPINII
MH: Pe ce argumente vă bazați când pretindeți că Mihai Viteazu ar fi vrut să facă unirea Principatelor prin catolicizarea valahilor din Principate? 
VR: Cererea, optiunea lui Mihai Voda de a adera, a se integra in Liga Crestina, initiata si condusa de papa Clement VIII, era pe linia egalitatii si unitatii de credinta a greco-ortodocsilor cu romano- catolicii, pecetluita la Conciliul de la Florenta, 1439. Unirea lui Mihai Voda nu era un atentat la ortodoxia Principatelor, ci din contra, tot asa cum Unirea ardelenilor cu Roma, 1698, n-a fost un atentat la credinta lor, ci un indem la emancipare, deschidere spre universaltate, catolicism a tuturor romanilor. De la Conciliul florentin nu se mai pune problema catolicizarii ortodocsilor. Dupa Sf. papa Ioan Paul II, "crestinismul respira cu doi plamani", ortodox si catolic, iar papa Francisc e pentru "refacerea unitatii de credinta fara conditii“. Sunt mai catolici moldo-valahi ortodocsi decat papa de la Roma? 
MH: Ce rol a avut cardinalul Iuliu Hossu în Unirea de la 1918, dar catolicii? 
VR: Unirea lui Mihai Voda n-a durat doi ani, Romania Mare nici doua decenii, pentru ca refacerea unitatii crestine pe linia Conciliului florentin, garantia unei uniri, emancipari durabile, e subminata si azi de cei interesati sa-i tina pe moldo-valahi subalterni, „in lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane“. Esecurile din 1600 si 1918 se comemoreaza la statuia lui Mihai Voda, Catedrala Ortodoxa a Reîntregirii si deloc la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail, unde e cavoul lui Ioan de Hunedoara, toate trei, una langa alta, in interiorul cetatii din Alba Iulia. Episcopul (viitor cardinal) Iuliu Hossu a citit la 1 dec. 1918 din însărcinarea Marelui Sfat Național Român, mulțimilor adunate la Marea Adunare Naționale de la Alba Iulia, proclamația de unire a Transilvaniei cu Regatul României. Ulterior acesta s-a îmbrățișat cu episcopul ortodox Miron Cristea (viitor patriarh). Fara Unirea cu Roma, 1698, n-ar fi existat "natiunea romana“, Scoala Ardeleana, iar fara acestea, nici Adunarea Națională de la Blaj, 1848, care e preludiu Marii Adunari, 1918. Regatenii au Fapta Unirii, Ideea e a unitilor din Transilvania cu Roma. Pretentia regatenilor de a avea si Fapta si Ideea Unirii, de a fi unicul model de viata pentru totii romanii, e intolerabila si impracticabila. Modelul tuturor romanilor nu poate fi decat al egalitatii depline intre ortodocsi si catolici, practicat de Biserica Unita cu Roma, Greco-Catolica. 
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf 
https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sau- 
vest/comment-page-1/

Teocraţia ortodoxă moldo-valahă
concepe aderarea si integrarea in Uniunea Europeana, Alianta nord-atlantica in asa fel ca devalmasia valaha, stramoseasca, paternalismul, nepotismul, coruptia, spaga, bacsisul sa ramana nealterate. “Zicem ca ei si facem ca noi“. „Forme fara fond". Pe de alta parte Occidentul nu accepta decat ce ii convine la Portile Orientului: "... francezii cer stat de drept dar neexecutarea unor hotarari judecatoresti (vezi Dacia), germanii impun sa se construiasca drumurile si podurile in jurul hypermarketurilor lor, austriecii cer dreptul de a taia jumatate din padurile noastre fara respectarea legii sau modifica abuziv clauzele contractului Petrom, englezii cer sa ii facem cadou indianului de la Gala“i trei miliarde USD. ... cu totii au reusit performanta de a transforma o tara bogata in resurse intr-o pata cenusie pe harta UE. Faptul ca Finlanda s-a oferit sa ne ia de pe umerii firavi greaua sarcina a presedintiei UE nu reprezinta decat bomboana de pe coliva: de ani multi noi nu facem decat sa devenim irelevanti si sa ne pierdem prestigiul si stima de sine.“ Petrisor Peiu: Prostia ca program de guvernare, ziare.com. Din totdeauna Voda si boierii, baronii locali moldo-valahi depind de sultanul turc, tarul rusi si metropolele occidentale. Teoretic noul acquis comunitar UE inlocuieste din 2007 cutumele feudale dambovitene, turco-pravoslavnice, dar realitatea e cu totul alta, altfel nu s-ar bajeni cinci milioane spre vest si teocratia de la Bucuresti n-ar incerca limitarea dreptului de miscare si exprimare, revenirea la Cortina de Fier. 
https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/ 
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/article-coruptia-la-romani-115576371.html

Teocraţia ortodoxă moldo-valahă …
duce țara, în drum spre Europa, într-un șanț sau într-o parcare cu coji de pepeni, cu semințe pe jos, cu hârtii și PET-uri aruncate, undeva la periferia duhovniciei, soborniciei moscovite și constantinopolitane, a Imperiului Sf. Andrei. 
În asemenea condiții, vor Transilvania, Banatul, Bihorul, Maramureșul în Imperiul Sf. Petru, Sfântul Imperiu Roman, azi Uniunea Europeană, și Liga Creștină, „azi Alianța Nord-Atlantică, lăsându-i de izbeliște pe frații de partea cealaltă a Carpaților? Întrebarea și-o pun nu numai ministrul Ilie Șerbănescu și publicistul C.T. Popescu. 
E un păcat de neiertat al uniților cu Roma ardeleni că n-au trecut Carpații să-i fi ajutat și pe moldo- valahi să iasă la lumină din groapa milenară în care sunt ținuți de greco-pravoslavnici, tot așa cum lichidarea Bisericii Unite cu Roma, Greco-Catolică, a Școlii Ardelene, e o tragedie încă a tot prezenta. 
După dezmembrarea de după cel de al doilea război mondial, încă o dezmembrare nu poate fi decât in interesul maghiarilor, sârbilor, grecilor, bulgarilor, ucrainenilor, rușilor și ai altor dușmani ai romanității. 
De aceea, după vizita istorică la București a Sf. Papă Ioan Paul II, 1999, care a deschis larg porțile Europei, "creștinismul respiră cu doi plămâni, ortodox și catolic“, venirea Papei Francisc, 2019, este 
un minunat prilej de a tăia nodul gordian și de a-i elibera pe ortodocșii moldo-valahi din sclavia orientală și de a "reface unitatea de credință fără condiții“, cum subliniază Papa de la Roma. Asta e conditio sine qua non a emancipării sociale și naționale a României și a Republicii Moldova în Europa occidentală. 
Cealaltă parte a medaliei, negativă, o văd din Bucuresti foarte bine domnii Șerbănescu și Popescu. 
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf 

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf http://www.academia.edu/ 27240809/Romania_2030 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu