miercuri, 20 februarie 2019

TVR trimite la „Eurovision 2019” concurenta decisă de activiștii L.G.B.T.Q.
TVR trimite la „Eurovision 2019” concurenta decisă de activiștii L.G.B.T.Q.
Mirela Florescu 20 Februarie 2019

Laura Bretan TVR 2019

Vă amintiţi de Conchita Wurst, cântăreţul travestit care a câştigat concursul Eurovision în 2014 ? Istoria se repetă. Trecând peste jocurilor abjecte ale agresiunii anormalului împotriva normalităţii, Laura Bretan, favorita majorităţii publicului în finala „Eurovision România 2019” şi a Selecţiei Naţionale, a transmis un mesaj românilor: „M-am simţit atât de iubită şi adorată. Vă mulţumesc că m-aţi făcut să mă simt ca o prinţesă. Te iubesc, România, din tot sufletul”. Oare care este dimensiunea dezamăgirii din sufletul ei de copil în faţa marii nedreptăţi comise în văzul întregii lumi ? Credem că mesajul adresat românilor poate fi socotit o palmă pe obrazul de toval al TVR. În doar câteva ore, peste 5.000 de români au semnat o petiție[1] prin care cer Televiziunii Române să „reconsidere” câștigătorul ediției de anul acesta a Selecției Naționale Eurovision România. Cetăţenii își exprimă dorința ca publicul să fie recunoscut ca cel care trimite concurentul de anul acesta în competiția de la Tel Aviv. „În urma voturilor exprimate de public, 12 puncte au fost alocate concurentei Laura Bretan, 10 puncte pentru Trooper și 8 puncte pentru Bella Santiago. Ester Peony a primit 3 puncte din partea publicului. « Prin aceasta dorim să fim recunoscuți ca poporul care a schimbat votul și regulile. Cerem de la TVR și de la Eurovision România să reconsidere câștigătorul concursului E.S.C. România 2019 câștigătorul televotului. Să le arătăm juraților că nu suntem nesemnificativi, că decizia noastră este cea care contează […].»”. Cele ce urmează sunt destinate celor care cred că L.G.B.T. nu are treabă cu restul lumii, dar se miră că au eliminat-o pe Laura Bretan de la Eurovision. (Redacţia ART-EMIS).

Mantra pe care susținătorii L.G.B.T. care nu sunt ei înșiși L.G.B.T. o aruncă în fața apărătorilor căsătoriei bărbat-femeie este: „Ce aveți cu ei, lăsați-i să facă ce vor, că nu ne afectează”. Vă mai aduceți aminte de la Referendum, da? Ei, iată că afectează! Și va afecta mereu, căci ideologia L.G.B.T. nu este despre comportamentul intim al unor persoane, ci despre cucerirea spațiului public. Reprezentanta României la Eurovision 2019 nu a fost decisă de publicul român, așa cum ar fi fost normal, ci de doi „specialiști” gay din juriul alcătuit de TVR. Laura Bretan, care a câștigat în 2016 concursul „Românii au talent” și a ajuns apoi în finala „Americanii au talent”, era considerată favorită să reprezinte România la Eurovision 2019, care se va desfășura la Tel Aviv.

Din cauza modului în care TVR a stabilit sistemul de punctaj, opinia românilor nu a avut decât 1/7 din pondere în rezultatul final, votul publicului echivalând cu opinia unui singur membru din juriu (6 jurați + publicul). Dorința românilor a fost clară, Laura Bretan obținând numărul maxim de puncte (12) din partea publicului, în timp ce câștigătoarea Ester Peony, favorita „specialiștilor” din juriu, a primit doar 3 puncte. Laura Bretan conducea detașat în preferințele publicului român, iar în declarațiile anterioare, membri din juriu, printre care și Deban Aderemi şi William Lee Adams, se declarau încântați de piesa și interpretarea adolescentei. Surprinzător, însă, cei doi și-au schimbat radical poziția la vot, fiind membrii juriului care i-au acordat Laurei Bretan cele mai mici note, respectiv 4 și 6 puncte (din 12 posibile), ceea ce a situat-o pe favorita publicului din România pe locul 3, la 14 puncte de ocupanta locului întâi, Ester Peony. Aderemi și Lee Adams i-au acordat 12 puncte lui Ester Peony, votul lor fiind decisiv pentru ca Laura Bretan să piardă calificarea.

Ce a determinat schimbarea opiniei lui Aderemi și Lee Adams? Răspunsul este reacția unui anume Eric Kruger, militant pentru drepturile L.G.B.T.Q., fan al Eurovision, care pe 10 februarie a postat un clip în care tânăra în vărstă de 16 ani, Laura Bretan, își arăta susținerea pentru valorile familiei tradiționale, în contextul recentului referendum din România, și îi îndemna pe români „Să spunem un Da hotărât, oriunde și oricând pentru familiile noastre, așa cum le-a lăsat Dumnezeu. Vă mulțumesc!”.

Laura Bretan, favorita televotului românesc şi clasată în top 3 de aproape toate juriile internaţionale, a fost marcată cu cele mai mici scoruri (4 şi 6 puncte) de William Lee Adams şi Deban, doi frumoşi bărbaţi gay din Marea Britanie care au făcut parte din juriul internaţional al finale din România, în numele wiwibloggs.com. Voturile lor au făcut într-adevăr o diferenţă, având în vedere că între Ester şi Laura a existat o diferenţă de doar 5 puncte. Cu o lună în urmă, Laura a fost favorita lui William şi Deban, dar acum au pedepsit-o cu note mici iar motivul este că ei, ca homosexuali, au simţit că nu este corect să permiţi unui „homofob” să intre în concursul Eurovision. Eurovision este despre muzică, da, dar este şi despre răspândirea unui mesaj de promovare şi susţinere a unor valori precum toleranţă, deschidere şi incluziune pentru toţi, indiferent de rasă, gen şi orientare sexuală.

„Am reuşit, băieţi! A fost o luptă strânsă, puţini s-au aşteptat, dar homosexualii au câştigat din nou! Suntem puternici şi, aşa cum a spus Conchita în discursul ei, suntem de neoprit! Şi pentru Laura Bretan, vă rog să vă gândiţi la acest lucru: Când aruncaţi cu ură în ceilalţi, aşteptaţi-vă să primiţi acelaşi lucru de la ei! Se numeşte karma! Pace tuturor! Succes lui Ester la Tel Aviv! Ea merită victoria!”[2], a postat Kruger pe YouTube după încheierea votului.

Nu cred că mai trebuie adăugate alte comentarii pentru a înțelege motivele pentru care Aderemi și Lee Adams, doi homosexuali declarați, activiști ai drepturilor LGBTQ, care publică pe Wiwibloggs, canal al YouTube, platformă dedicată fenomenului Eurovision, un concurs care, de asemenea, susține drepturile L.G.B.T.Q., au decis să o saboteze pe Laura Bretan, pentru susținerea valorilor familiei tradiționale. Astfel, TVR, finanțată din banii românilor, prin modul în care a înțeles să organizeze sistemul de jurizare și a selectat membrii juriului, va trimite la Eurovision 2019 concurenta decisă de activiștii L.G.B.T.Q., în detrimentul celei preferate de majoritatea românilor.

Grafica - I.M.

--------------------------------------------

[1] Aceasta petitie este impotriva sistemului de votare, nu împotriva concurenţilor, a cantecelor lor sau a caştigatorului - https://www.dcnews.ro/eurovision--petitie-online-semnata-de-mii-de-oameni_637881.html


[2] https://stiripentruviata.ro/celor-care-cred-ca-lgbt-nu-are-treaba-cu-restul-lumii-dar-se-mira-ca-au-eliminat-o-pe-laura-bretan-de-la-eurovision/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu