sâmbătă, 4 mai 2019

Viorel Roman - Trump-Putin / La Sainte-Alliance
Trump-Putin / La Sainte-Alliance

USA si Rusia, Trump si Putin, reiau discutiile in legatura cu situatia din Ucraina (Chestiunea Orientala), Venezuela (Doctrina Monroe), Coreea de Nord (Bomba atomica) si sferele de influenta, dupa ce idolatrii au blocat doi ani, cu comisia Robert Mueller, dialogul dinte Mariile Puteri pentru o Sfanta Alianta crestina.
In preajma vizitei papei Francisc in Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania, la Bucuresti, Iasi, Blaj si Simleul-Ciuc, pentru toti romanii, dar mai ales pentru moldovalahi, care fac parte de secole din Chestiunea Orientala, Sfanta Alianta a Mariilor Puteri crestine, dialogul USA-Rusia, este de importanta vitala.

https://www.academia.edu/29967067/Papa_Francisc_in_Romania http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2019/04/frontiere-celeste-i-terestre.html https://ioncoja.ro/sfinta-alianta-dintre-rusia-si-sua-e-singura-solutie/


La Sainte-Alliance / Putin-Trump

Sfanta Alianta (Paris 1815-), din care Anglia si SUA n-au facut parte, e prima organizatie internationala a securitatii si pacii cu scopul de a asigura valorile și dragostei crestine in viata politica internationala. 
Dezideratele La Sainte-Alliance sunt promovate in timp, prin crearea pe rand a Société des Nations / Ligii, Societatea Națiunilor (Geneva 1919-) si a ONU, Organizatiei Natiunilor Unite / United Nations Organization (New York City 1945-).
In ciuda a doua secole de alianta politica crestina internationala, pe fundalul lipsei de unitate milenara dintre catolici si ortodocsi, civilizatia anglo-mozaica, maritima si comerciala, se deosebeste fundamental de cea continentala agro-industriala, germanoslava, de aceea nu-i surprinzator ca Marea Britanie paraseste Europa, Brexit, si ca in USA se saboteza feroce o Sfanta Alianta crestina.
Adeptii Brexit-ului afirmau ca sute de miliarde se pulverizeaza fara rost in Europa, iar adversarii Sfantei Aliante afirma ca Trump divulga secrete lui Putin, e acentul lui.
Nu-i surprinzator ca propaganda antieuropeana s-a intrecut in „Fake News“, nici ca sabotarea vointei electoralului crestin, al albilor, a lui Trump sunt la un nivel mai jos. Presedintele SUA nu divulga secrete, el decide ce-i secret, sau nu. Perfidul Albion nare insa scrupule de o parte si alta a Atlanticului: se non è vero, è ben trovato.
Trump vrea sa termine razboiul din Orientul Apropiat, initiat de predecesorii lui, ceea nu se poate realiza insa fara implicarea directa a ruso-ortodocsilor, musulmanilor si israelitilor. Participam astfel la inca un episod al Chestiunii Orientale (1774-), sau cine mosteneste Imperiului Roman de Rasarit, Bizantul, Califatul de la Istanbul?
Pentru a percepe dimensiunea conflictului trebuie sa nu pierdem din vedere razboaile din Turcia, Siria, Libanon, Israel, Palestina, Irak, Kuweit, Jemen, Libia, Tunisia, Georgia, Caucaz, Ucraina, Crimeea, Transnistria, Moldova, fireste fara a trece cu vederea sau uita tensiunile din tarile balcanice.

www.viorel-roman.ro Bremen la 20 mai 2017 Sfanta Alianta, Putin si Trump


De intalnirea, concordia dintre urmasilor imparatilor crestini ai Imperiului Roman de Rasarit si de Apus depind sferele de influenta, Chestiunea Orientale, pacea lumi.
1815 tarul Rusiei, imparatul Austriei si regele Prusiei pun bazele „pacii eterne“, crestine. Razboiul Crimeei dinamiteaza Sfanta Alianta, permite aparitiei Imperiului German II si totul se naruie in razboiele mondiale. In folosul anglo-americanilor, care nu accepta Sfanta Alianta, Imperiul German II si III, nici alianta ruso-germana, nici expansiunea Rusiei in Mediterana, Asia.
2017 Vladimir Putin nu-i idolatru marxist-leninist si nici Donald Trump nu-i fidel Axis of Evil a neocons, asa ca reeditarea Aliantei crestine e posibila si necesara. Dar din nou Crimeea, Chestiunea Orientala e nodul gordian al intalegerii dintre singurele mari puteri intercontinentale, Rusia si SUA / NATO.
Pacea lumii depinde de refacerea unitatii crestine, pentru asta au luptat cruciatii impotriva islamului. Pentru cucerirea Constantinopolului turc au purtat si rusii opt cruciade si ar fi fost invingatori, daca nu se opunea vestul.
Daca la Sfanta Alianta s-au intales ortodocsi, catolici, protestanti si au facilitat un secol de pace, cu atat mai mult ne putem astepta azi, daca nu la o pace eterne, cel putin la un sec. 21 fara ororile luptei de rasa si de clasa din secolului trecut.
Pentru Romania, Transnistria, Moldova, care astepata vizita papei Francisc, o noua Sfanta Alianta, restabilirea pacii in Chestiuna Orientala e existentiala.

http://www.revistasingur.ro/altele/16404-viorel-roman-sfanta-alianta-putin-sitrump.html?q=altele/16404-viorel-roman-sfanta-alianta-putin-si-trump.html http://bentodica.blogspot.de/2017/02/putin-si-trump.html https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii


Sfanta Alianta / La Sainte-Alliance

Trump si Putin s-au intalnit la Hamburg si au discutat peste program despre Ucraina si Siria si cum era de asteptat, conducatorii celor mai mari armate crestine, vor reface biseculara Sfanta Alianta pentru combaterea Califatului, invaziei islamice. Chestiunea Orientala incepe cu Pacea de la Kuciuk Kainargi, 1774. Dde cand Rusia, Occidentul, Islamul lupta pentru mostenirea Imperiului Roman de Rasarit / Bizantului. 
Razboiul Rece dintre ortodoxo-comunisti, cu ideologia profetului Israelului Amos / Marx, a Vechiului Testament si a Noului Testament in vest, s-a incheiat pasnic dupa ridicarea anatemelor de la Marea Schisma, 1054, la Conciliului Vatican II, 1965, si entuziasmul Revolutiilor de Catifea din anul 1989. Armonia dintre Vechiul si Noul Testament, est-vest, e oarecum restabilita, dar refacerea unitatii crestine se lasa asteptata, ca urmare au aparut noi convulsii nu numai in lumea crestina. 
Romanii fac parte din NATO, condus de Trump, dar sunt duhovniceste si soborniceste in tabara lui Putin. O dilema duplicitara cunoscuta inca din vremea Ligii Crestine, condusa de papa, si destinul tragic a lui Mihai Viteazul. Conditiile de astazi sunt mult mai promitatoare, atat in lupta cu islamul cat mai ales in lupta pentru refacerea Sfintei Aliante, premergatoare a refacerii unitatii crestine, avand in vedere vizita Fericitului Ioan Paul II la Bucuresti, Declaratia Comuna a Papei Francisc si patriarhului rus Kiril din Havana, dar mai ales mult asteptata vizita a papei Francisc .

www.viorel-roman.ro Bremen la 9 iulie 2017 Romania si La Sainte-Alliance

Constient de factorul religios al politicii internationale, al Chestiuneii Orientale, Donald Trump s-a dus in pelerinaj in Arabia Saudita, Meca e centrul spiritual al islamului, in Tara Sfanta, centrul spiritual al israelitilor, crestinilor si islamului, la Roma, Sfantul Scaun al catolicismului si la sediul NATO/UE din Bruxelles.
Dar fara refacerea unitatii crestine, o Sfanta Alianta intre crestinii occidentali si ortodocsi la care sa adere si israelitii, sunitii, siitii, Chestiunea Orientala (1774-) se va amana ad calendas graecas pentru ca alianta UK, Israel, Arabia Saudita si USA e in conflict cu inamicii din Siria, Iran si Rusia, intr-o situatie de pat. Care pe care? Victimele conflictului sunt crestinii, carora papa Francisc si Presdintele Vladimir Putin le acorda sprijin neconditionat si Trump promite, oprit fiind de reactionari.
Din pacate Trump nu numai ca nu a vizitat Moscova, a treia Roma, el este acuzat de serviciile secrete si presa anticrestina ca vrea o Alianta cu seful Federatiei si Bisericii ruse, Putin, protectorul crestinilor, in conditiile in care Papa Francisc si patrirahul Moscovei si a intregii Rusii, Kiril au semant la Havana in 2016 o Declaratie comuna fara precedent de la Marea Schisma din anul 1054. Un prim pas in refacerea unitatii crestine si rezolvarea Chstiunii Orientale.
Ortodocsii moldo-valahii fac parte inca de la inceput din Chestiunea Orientala si dupa 500 de ani de guvernarea stupida a Sultanului turc si al patriarhului sau greco-ortodox se integreaza mai greu in civilizatia occidentala decat unitii transilvanenii, mai ales ca ca sunt prizonieri in comunitatea duhovniceasca si soborniceasca constantinopolitana si moscovita. De aceea e pentru ei o Sfanta Alianata si refacerea unitatii crestine fara conditii, promovata de papa Francisc, de mare importanta, vitala. Asta s-a vazut in timpul vizitei Fericitului Ioan Paul II la Bucuresti si la aderarea la UE/NATO.
Aderarea formala, de jure la civilizatia europei occidentale este un mare pas inainte al Romaniei, Moldovei, dar pana va fi urmat si de al doilea, de refacerea unitatii crestine, conditio sine qua non a aderarii si de papt, facto la cultura aquiului
comunitar UE, la codul canonic catolic laicizat, modernizat, moldo-valahii, in primul rand, sunt dependenti, partizani si prizonieri atat ai Chestiunii Orientale, ca ortodocsii lui Putin, cat si ai NATO-ului, a lui Trump. De aici rezulta interesul lor existential in refacerea Aliantei Crestine, Chestiunea Orientala si vizita papei Francisc.


 https://www.academia.edu/31566167/Geopolitica_anglo-american%C4%83_ %C5%9Fi_eurasiatic%C4%83 http://www.marianagurza.ro/blog/2017/05/20/viorel-roman-la-sainte-alliance-putintrump/ https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/05/20/viorel-roman-la-sainte-allianceputin-trump/ www.viorel-roman.ro Bremen la 24 mai 2017
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu