miercuri, 5 ianuarie 2022

Marian Ilie - C O M U N I C A T

 C O M U N I C A T

 

 

Dragi prieteni și confrați,

Nu va impacientați! Nu, nu vin cu Plugușorul,  că am uns motocultorul și l-am pus la conservare… Acum vin cu veste mare:

Juriul compus din criticii Aureliu Goci și  Lucian Gruia și poeții Vilia Banta și subsemnatul, sub egida Cenaclului și revistei Arena literară și Editurii Betta, a procedat la cea dintâi deliberare pe Noul An 2022, având pe rol creațiile trimise de o parte din domniile voastre pentru cele două secțuni ale concursului fulger de creație poetică dedicate Intâistătătorului Spiritualității Româneşti, Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale, orânduită după ziua sa oficială de naștere, astfel:

 

1. S-au examinat cele 24 de poezii trimise pentru secțiunea “Publicate” și cele 31 de poezii pentru secțiunea “Inedite”  și s-au acordat note.

 

2. Având în vedere caracterul inedit al concursului și faptul că s-a participat doar cu câte o singura creație, s-a decis ca, în semn de apreciere, autorilor evidențiați să  li se acorde DIPLOME, după cum urmează:

 

 - DIPLOME DE EXCELENȚĂ: Ionica Bandrabur,  Florentina Chifu, Viorica Cornea, Mirela  Grigore, Liviu Jianu,Victoria Milescu, Dimitrie-Sorin Pană,  Dan Tipuriţă, Vasile Toma, Claudia Voiculescu.

 

 

 

- DIPLOME DE MERIT: Mihaela Aionesei, Alexndra Botoşanu, Andrei Breabăn, Melania Rusu Caragioiu,  Victor Cobzac, Issabela Cotelin, Cristiana Crăciunescu, Maria-Mihaela Dindelegan, Lidia Lazu, Daniel Mihu, Viorica Popescu, Alexandru Pripon, eleva Victoria-Maria Pripon, Nicoleta Tudor, Corneliu Zeană.

 

 

 

A fost un turnir frumos în care nu atât ideea de concurenţă între participanţi a contat, cât mai ales prezenţa între noi a Reperului Spiritual  al Neamului, Mihai Eminescu, pilonul central al edificiului Culturii Naţionle a cărei zi o marcăm prin acest concurs inedit şi printr-un florilegiu poetic-muzical ce se va desfăşura sâmbătă 8 ianuarie 2022, ora 11.30 la Popasul Iancului, situat la Kilometrul 56 pe Autostrada 1, pe dreapta în sensul spre Piteşti.

 

 

 

Florilegiul va include înmânarea diplomelor la concursul fulger, cu recital din poeziile premiate, şi reîntâlnirea cu marele nostru poet prin intervenţii de impact ale eminescologului Nicolae Georgescu, actriţei Doina Ghiţescu, solistului Gheoghe Topârceanu, cantautorului-poet Traian Chiricuţă şi a unui grup de copii talentaţi de la Palatul Copiilor din Bucureşti.

 

 

 

În speranţa reîntâlnirii, pe cât posibil, cu acest prilej, vă adresez tuturor cele mai cordiale urări pentru anul care abia a început. La Mulţi Ani!

 

 

 

Cu aleasă preţuire,

 

Marian Ilie


Un comentariu:

 1. Ştiu a muri retăind
  - lui Mihai Eminescu -

  N-aş fi ştiut să trăiesc
  dacă n-aş fi-nvăţat a muri
  de la tine
  clocotul tău pământesc
  mi-a fost dat ne-ncetat energii
  drag Emine
  Martor mi-e cerul în nopţi
  când în el galaxiile ard
  contratimp
  nunta caişilor copţi
  vălurind o aromă de nard
  peste câmp
  Teiul cu florile lui
  tot ispită mi-a fost la iubiri
  şi-am iubit
  frate i-am fost codrului
  şi-am fost câmpului frate-n fiiri
  de trăit
  Ţării adus-am colind
  slavă limbii şi neamului meu
  am adus
  Ştiu a muri retrăind
  îndoielile Astrului tău
  neapus

  RăspundețiȘtergere