duminică, 15 mai 2022

Anca Radu - Suntem conduși de niște idioți plantați de partide să ne țină ocupați

 



Suntem conduși de niște idioți plantați de partide să ne țină ocupați

Anca Radu, Jurnalistă

15 Mai 2022

 

Dovezi de „inteligență latentă”

 

Ați văzut vreodată un formular „diseminat” de Ministerul Educației? Cu numerotarea paginilor pusă manual și cu chenare desenate în loc de Text Box? Nu știți ce pierdeți! E păcat să nu vedeți, sunt excepționale bunătățile cretinilor pe care îi plătim! Ăștia impun cadrelor didactice „Digitalizarea”.

 

Să vă explic ce-a înțeles administrația noastră centrală din treaba cu “digitalizarea în educație”: de exemplu, se dă o clasă de șoricei de pregătitoare — la capătul anului școlar se completează de către învățător/învățătoare câte un raport pentru fiecare șoricel, bifându-se cu x fie abilitățile dobândite, fie cele în curs de dobândire dintr-un tabel standard, iar la final se face o scurtă evaluare descriptivă a situației elevului. (Da da, în formularele alea beton de care vă povesteam, cu chenare desenate în loc de Text Box și cu numerotarea manuală a paginilor.) Buuun. Mai departe, se listează aceste frumoase capodopere ale digitalizării, se dau la semnat directorului școlii, apoi se scanează și se trimit pe un site care le centralizează, ați auzit? Așaaaa!

 

Și acum întrebarea: la ce dracu’ ajută centralizarea aia, dacă nu avem niște formulare cu colectarea valorilor din rubricile alea întru vărsarea lor în baze de date dedicate? Stă Cîmpeanu să lectureze hârtiile alea scanate șoarece de șoarece? Sau măcar inspectorul general din fiecare județ? Deci, iubiți credincioși, centralizarea unor hârtii scanate, din care nu poți genera statistici măcar (dacă tot vrei să ai un scop - fie și unul stupid, dar măcar să existe un scop), este o demonstrație fără loc de îndoială că suntem conduși de niște idioți plantați de partide sa ne țină ocupați.

 

În mintea mea croită inginerește, a face un concurs „muzical” pentru a decerna premii pe principii geopolitice este din registrul secțiilor clinice specializate pe probleme de ieșiri în decor.

 

Nu înțeleg de ce nu participă miniștrii de externe - în calitate de reprezentanți, firește, nu de concurenți, că pentru a dobândi calitatea de concurent trebuie să existe și concursul, nu poți concura la o paradă, că nu te lasă limba română sau traducerea echivalentă în te miri ce altă limbă. Sigur, pot și cânta reprezentanții dacă e musai să ne-nveselim cu prilejul ăsta, eu pun mare preț pe talentul lui Aurescu, bunăoară.

 

Nota redacției - Cu prilejul zilei de 9 mai 2022, „Ziua Independenței României”, drept recunoștință datorată „Celor care simt și gândesc românește!”, pentru verticalitatea ținutei morale Redacția ART-EMIS a confirmat „Demnitatea de român” jurnalistei Anca Radu în calitate de colaborator al revistei.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu