duminică, 12 februarie 2023

Adrian Pătruşcă - „Marea Resetare” - Transformarea Omului în computer

 
„Marea Resetare” - Transformarea Omului în computer

Adrian Pătruşcă, Jurnalist

12 Februarie 2023

 

Instituirea Noii Ordini Mondiale se face printr-un război cognitiv declanșat împotriva omenirii. Un război care oficializează Triada lui Orwell.

 

Control total de la naștere până la „shut down”

 

La reuniunea de la Davos, din 2018, a Forumului Economic Mondial, Yuval Noah Harari a făcut o declarație șocantă: oamenii pot fi controlați asemenea unor computere. Sunt „Hackable”. Piratabili.

 

Una dintre caracteristicile Modului de Operare al Diavolului este că nu se ferește. Îți arată dinainte cum te va lovi. Și se amuză că nu îl iei seama. Nici în 2018, lumea nu a acordat atunci prea mare importanță vorbelor lui Harari: le-a considerat încă una dintre ideile nebunești ale principalului consilier al lui Klaus Schwab. A venit apoi Covid-ul și semnalul asaltului final pentru controlul omenirii, dat de Schwab însuși prin cartea sa, „Marea Resetare”. Din acel moment, a devenit limpede că nici o idee demonică nu era prea fantezistă. Că de la Pandemie la Pandemonium e doar un pas.

 

În 2023, la cinci ani de la predicția lui Harari, tot la Davos, a avut loc o dezbatere cu titlul „Ready for Brain Transparency?” (Sunteți pregătiți pentru trasparența creierului?). Dezbaterea a fost precedată de proiectarea unui documentar în care angajaților unei companii le sunt captate, monitorizate și decodate undele cerebrale. Rezultatele erau folosite nu doar la evaluarea performanțelor individuale ale angajaților, ci și la aflarea unor secrete intime. De exemplu, dacă au fost implicați în trecut în activități infracționale.

 

După proiecția orwellianului documentar, pe scenă a urcat Nita Farahany de la Universitatea americană „Duke”, expertă în implicațiile juridice și etice ale tehnologiilor emergente. Ea a dezvăluit asistenței că decodarea undelor cerebrale există deja. Este folosită de anumite organizații și guverne pentru a „culege și să decoda imagini pe care le vedeți în mintea voastră - forme simple, cifre, codul PIN de la contul bancar”. Toate gândurile și sentimentele care se află în creier pot fi citite și decodate cu ajutorul Inteligenței Artificiale, a spus Farahany. Și nu este nevoie de implanturi neuronale (precum cipurile pe creier ale lui Elon Musk) sau de alte dispozitive invazive. Sunt suficienți niște banali „fitbiți”[1]. Cum sunt pedometrele, ceasurile inteligente sau alte monitoare corporale de acest fel.

 

În ziua conferinței susținute de Nita Farahany, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se afla și el la Davos.

 

NATO este foarte interesat de controlul creierelor.

 

În 2021, Organizația Nord-Atlantică organiza un forum despre „folosirea în scopuri militare a științelor creierului”[2]. Scopul dezbaterii: explorarea „unor forme mai sofisticate de inginerie socială și control”.

 

Imediat după acest forum, N.A.T.O. a adăugat  la cele cinci domenii operaționale pe care le avea (aerian, terestru, maritim, spațial și cibernetic) un al șaselea: domeniul cognitiv[3].

 

Într-un articol redactat pentru N.A.T.O. de Universitatea Johns Hopkins și de Colegiul Imperial din Londra, se explică pe larg de ce spiritul uman trebuie să fie considerat un câmp de luptă[4]. Autorii afirmă că „Războiul Cognitiv” implică nu doar să modificarea gândurilor, ci și a comportamentelor: „A duce cu succes un război cognitiv înseamnă a modela și influența concepțiile și comportamentele individuale și de grup care pot favoriza obiectivele tactice și strategice ale unui agresor.”

 

Pentru că:

 

„Un agresor poate teoretic să supună o societate fără a recurge la forță pură sau la coerciție.”

 

Așadar, creierul este incapabil să se apere singur. Iar un individ al cărui creier a fost „piratat” devine o armă letală pentru concetățeni. Rezultă că, pentru a proteja o societate în fața unei „agresiuni cognitive” din exterior, sunt legitime cenzurarea informațiilor și orice alte restricții de acest fel. Inclusiv măsuri punitive, pentru a preveni și descuraja răspândirea în corpul social a „virușilor cognitivi” de către inamic.

 

Exact ce afirmat Josep Borrell, șeful diplomației U.E.: „Interzicând presa rusă în Uniunea Europeană, nu interzicem libertatea de exprimare. Dimpotrivă, o protejăm”. Cenzura înseamnă Libertate. Cu câteva zile în urmă, secretarul general al N.A.T.O., Jens Stoltenberg, pasionatul de controlul minților, a afirmat: „Armele înseamnă calea spre pace” [5].

 

Triada lui Orwell devine realitate:

 

„Războiul înseamnă pace. Libertatea înseamnă sclavie. Ignoranța înseamnă putere.”

 

Anul trecut, pornind de la exemplul Chinei, un articol semnat de doi profesori universitari din Taiwan explica modul în care războiul cognitiv se extinde de la controlul asupra presei la controlul asupra creierelor[6].

 

Războiul cognitiv consideră că„resursele neurologice” și „tehnicile de comunicare în masă” sunt arme. Și trebuie folosite ca atare. Spre deosebire de războiul informațional, care se concentrează aproape exclusiv pe „input” (intrarea de informații), războiul cognitiv se concentrează în egală măsură și pe „output”, reprezentat de comportamentul subiecților.

 

China a dus probabil cel mai departe cercetarea asupra controlului gândirii[7]. În China, de câțiva ani, a început monitorizarea creierelor elevilor[8]. Copiii sunt educați să își controleze și cenzureze gândurile, pentru a învăța mai eficient. Iată de ce, în toată lumea, Sistemul scade neîncetat vârsta de la care începe învățământul obligatoriu. În România, s-a propus școlarizarea obligatorie de la 3 ani[9]… De la Oliță la Grădiniță.

 

Se vorbește de „Educație timpurie” de la vârsta de 3 luni! Și nimeni nu se indignează. Intelectualii tac. Biserica tace. Părinții par dispuși să își lase copiii confiscați încă din burta mamelor.

 

Se știe: dresajul este mai eficient de la vârste fragede. Iată de ce, în ciuda unor accidente de parcurs, precum „Balonul de spionaj”, China rămâne modelul de societate ideal pentru Noua Ordine Mondială. Modelul în care, vor să ne bage cu forța pe toți, ca într-un „Pat al lui Procust”. Cu prețul (sau scopul) mutilării noastre.

 

Marea Resetare este în primul rând un Război Cognitiv în care, prin controlul și manipularea informațiilor, se urmărește schimbarea radicală a comportamentelor umane, transformarea din rădăcini a societății și crearea „Omului Nou”. Un Om Nou pe care o „Elită de Utilizatori” să îl programeze, controleze și folosească asemenea unui Computer.

 

De la Naștere până la „Shut Down”[10].

 

Aranjament grafic - I.M.

 

----------------------------------------------

[1] https://www.weforum.org/events/world-economic-forum-annual-meeting-2023/sessions/ready-for-brain-transparency - 19 ianuarie 2023.

[2] https://www.activenews.ro/opinii/Marea-Resetare-Transformarea-Omului-in-Computer-%E2%80%93-Control-total-de-la-Nastere-pana-la-Shut-Down-179575 - 8 februarie 2023

[3] https://www.theepochtimes.com/the-wef-wants-to-hack-your-brain_5027937.html - 6 februarie 2023

[4] https://www.nato.int/docu/review/articles/2021/05/20/countering-cognitive-warfare-awareness-and-resilience/index.html - 20 mai 2021.

[5] https://www.aa.com.tr/en/russia-ukraine-war/nato-calls-for-more-military-support-to-ukraine/2780769 - 5 ianuarie 2023.

[6] https://academic.oup.com/jogss/article/7/4/ogac016/6647447?login=false – 19 iulie 2022.

[7] https://warontherocks.com/2022/07/the-future-of-chinas-cognitive-warfare-lessons-from-the-war-in-ukraine/ - 22 iulie 2022.

[8] https://evz.ro/experiment-monstruos-china-a-declansat-supravegherea-creierului-copiilor.html - 20 decembrie 2019.

[9] https://www.edupedu.ro/breaking-proiectele-de-lege-ale-educatiei-publicate-de-minister-in-consultare-publica/ - 13 iulie 2022.

[10] Sursa - https://www.activenews.ro/opinii/Marea-Resetare-Transformarea-Omului-in-Computer-%E2%80%93-Control-total-de-la-Nastere-pana-la-Shut-Down-179575 - 8 februarie 2023.

Un comentariu:

 1. RE "Yuval Harari"

  Yuval Harari, WEF's frontman psychopath, who is sold as an intellectual "genius" or "prophet" by this crazy world is the person who called you and me and all other commoners “useless people” [https://archive.ph/KlOKx] --- while millions of those "useless people" have been buying his books like candy, serving him very usefully.

  The SELECTIVE narrative Harari choses (STEERING and CONTROLLING what you should believe) to describe and categorize homo sapiens' “cognitive revolution” omits the key human elements (ie self-delusion, grandiosity, manipulation, deception, lunacy -- all of which shine thru for any lucid reader of his 'Sapiens' book and other works of his biased propaganda) that has led humans to be largely destructive and therefore not being wise (sapiens) at all ...

  At the core of homo sapiens is unwisdom (ie, madness) and so the human label of “wise” (ie, sapiens) is a complete collective self-delusion — study the free scholarly essay “The 2 Married Pink Elephants In The Historical Room” … https://www.rolf-hefti.com/covid-19-coronavirus.html

  Once you understand that humans are “invisibly” insane you’ll UNDERSTAND (well, perhaps) why they, especially their alleged experts such as megalomaniac psychopaths like Harari, perpetually come up with myths, half-truths and lies about everything … including about themselves (their nature, their intelligence, their origins, etc).

  “All experts serve the state and the media and only in that way do they achieve their status. Every expert follows his master, for all former possibilities for independence have been gradually reduced to nil by present society’s mode of organization. The most useful expert, of course, is the one who can lie. With their different motives, those who need experts are falsifiers and fools. Whenever individuals lose the capacity to see things for themselves, the expert is there to offer an absolute reassurance.” —Guy Debord

  RăspundețiȘtergere