duminică, 19 februarie 2023

Adriana Vitan Balint - Mafia din sistemul medical

 



Mafia din sistemul medical

Adriana Vitan Balint, Jurnalist

19 Februarie 2023

 

Vă mirați de medicii ăia de dădeau pacienților medicamentație care să le agraveze boala și apoi luau stimulatoarele cardiace de pe morti ca sa le refolosească pe aceiași pacienți pe care îi tratataseră „cu grijă” cât să le înrăutățească starea de sănătate, de parcă ați fost plecați de pe planetă în ultimii 30 de ani.

 

Păi eu, acum 16 ani, după nașterea gemenelor, m-am dus la unul, mare șmecher, la cabinetul lui privat, într-un apartament la parterul unui bloc, pe vremea aia. Mi-l recomandaseră mai mulți medici și foste paciente, era miezul, singurul „capabil” să Îmi rezolve problema medicală care părea destul de gravă. M-a trimis la tot felul de alte cabinete medicale private pentru investigații suplimentare, toate scumpe ca naiba, pe motiv că investigațiile alea era imposibil să se efectueze la stat, unde ăștia toți munceau în paralel, dar numai ei aveau aparatura șmecheră la cabinetele private, că la stat era mereu defectă, deși era nouă (oare cine o tot defecta?).

 

După vreo două săptămâni de investigații, m-a programat la o intervenție chirurgicală, cu anestezie generală, seara la ora 8, în cabinetul lui. Un purcoi de bani, că trebuie anestezist, mâna a doua, bla, bl., bla… Norocul meu cu o prietenă anestezistă căreia i-am telefonat să o întreb ce operație e aia la 8 seara, cu anestezie generală într-un apartament de bloc, fără ATI, în caz că nu mă mai trezesc.

 

Fata știa toata schema, mi-a spus că tot spitalul județean știa că ăla inventează intervenții, adoarme pacientele și în timpul ăsta se duce la o țigară. Nu există niciun fel de intervenție! Te trezeai bine-mersi, după o juma de oră, primeai un zâmbet și eventual un pahar cu apă și hai, pa, pe aici ți-e drumul, du-te acasă că nu mai ai nimic, e totul bine acum, noroc că ai venit la mine și nu te-ai dus la altul.

 

M-am dus la București, la profesorul Marinescu, cu care născusem, și mi-a spus ca problema mea era din cauza unei călătorii recente cu avionul (chiar așa se întâmplase, deși profesorul nu avea de unde să știe) și că, din cauza diferenței de presiune atmosferică era absolut normal ce mi se întâmpla, că nu am nimic si să am grijă că sunt mulți escroci care inventează boli. Exact așa a zis! Nu a vrut să îmi ia niciun ban pe consultație, ditamai somitatea medicală, deși venisem fără programare, el având ocupat tot programul de consultații, cu luni înainte.

 

Între timp, profesorul Marinescu cred că a făcut pușcărie, oricum, l-au trecut pe linie moartă, ceva, nu știu dacă mai profesează, iar escrocul a ajuns șef de clinică la spitalul județean, și-a construit un ditamai blocul unde are spital privat, se fac nașteri, cezariene (tot fără ATI, bineînțeles), fertilizari in vitro. In clinica din spitalul de stat, proaspetele mămici nu primesc nici măcar o fașă, totul se cumpără de către rude de la farmaciile din curtea spitalului (sunt vreo 6), deși la farmacia spitalului se deconteaza pe fișele medicale ale pacientelor camioane de medicamente și accesorii medicale. Toate se duc la clinica privată a escrocului.

 

Medicii sunt cu mâinile în bani până la cot și la stat și la privat, unde se primesc bani tot de la stat, că se decontează prin Casa de Asigurări. Tot ce e medicină de stat se afundă în jeg, mizerie și lipsuri, în timp ce ăștia își fac clinici de se învârt după soare fără să îi întrebe nimeni de unde au bani și ne râd superior nouă, muritorilor. Dar nu renunță nici acum la munca de la stat, din mizeria aia de spital. Oare de ce?

 

Justiția e „zero barat”! Nimeni nu anchetează nimic, deși toată lumea cunoaște mafia din sistemul medical. E veche de decenii! Rar când se arestează vreunul, neapărat cu turle și trâmbițe în toată presa, probabil pentru că a uitat să împartă mai departe băieților cu protecția.

 

Eu, de la întâmplarea aia care m-a marcat pe viață, nu merg decât la medici prieteni. Dacă nu am niciun prieten specialist în ce am nevoie, nu mă duc! În România, am șanse mai mari să trăiesc fără să mă duc la medic, decât dacă mă bagă ăștia în caruselul cabinetelor particulare și în mafia lor, ca să mă jupoaie de bani și să mă îmbolnăvească de-adevăratelea.

 

Așa cum medicina a abdicat în ăștia trei ani, mă tem că și fizica are aceeași soartă după cum sunt explicațiile (invers evidențelor )

 

Medici și fizicieni adevărați mai există, dar nu au voie să vorbească. Vor vorbi din păcate ăia de s-au autointitulat eroi din linia întâi în cazul primilor, iar din grupa fizicienilor vor vorbi cei ce se numesc acum experți climatologi, seismologi, uf-ologi...„specialiștii” care au fost aleși să iasă la înaintare. Îi veți recunoaște ca vor apărea la pupitrele studiourilor televiziunilor cumpărate.

 

Și acum, ca să vă convingeți, ia auziți hal de declarații ale unora care cică sunt specialiști de rit nou:

 

- „Obiecte zburătoare neidentificate înseamnă trei lucruri. Sunt niște obiecte care zboară și care încă nu au fost identificate, asta nu înseamnă că nu vor fi identificate în viitorul apropiat” (Claudiu Tănăselia, fizician);

 

- „Este vorba de o prezență a unei civilizații foarte avansate care bănuiesc că așteaptă să vadă cum evoluăm și să ne ofere destule indicii în direcție o putem lua. Aceste civilizații foarte avansate au ajuns într-o formă în care sunt greu de recunoscut pentru omenire...” (Adrian Urzică, reprezentantul Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate);

 

- „Mai există și altă posibilitate. Ca acele civilizații extraterestre să fie atât de avansate încât ele să ne urmărească acum, dar noi nu avem cum să ne dăm seama. La fel cum pisica mea nu știe că eu acum scriu la calculator. Dacă aceste obiecte au fost doborâte de avioane obișnuite, militare, cel mai probabil nu aveau cum să fie acele civilizații foarte avansate. E ca și cum cineva ar distruge un tanc cu niște săgeți” (Cristian Presură, fizician).

 

Fugiiiiiiți, au aterizat fizicienii!

 

Aranjament grafic - I.M.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu