miercuri, 1 iulie 2020

A auzit cineva din Romania de acesti oameni?




A auzit cineva din Romania de acesti oameni?


La 38 de ani, e o romanca de mare succes! Presa straina a botezat-o “Doamna Draculescu”! Afla senzationala ei poveste



Are ochii blanzi, zambetul dulce, dar i se spune “Doamna Draculescu”. Este sefa misiunii FMI de salvare a Ciprului si e romanca! Cancan.ro a descoperit povestea ULUITOARE a acesteia.

Delia Velculescu conduce delegatia Fondului Monetar International la Nicosia, acolo unde a fost trimisa cu o misiune precisa: sa salveze insula Afroditei de la colaps. Initial, au existat multi sceptici in privinta calitatilor romancei, dar acum cu totii si-au scos palaria in fata ei!

Inainte sa fie delegata in Cipru, Delia Velculescu s-a ocupat de soarta Greciei, asa incat este o cunostinta veche atat a presei de la Atena, cat si de la Nicosia. Ziaristii au botezat-o imediat “Doamna Draculescu”, o combinatie intre numele legendarului Conte Dracula si numele de familie al Deliei.


Romanca de 38 de ani este privita ca salvatoarea Ciprului

Nimeni nu a stiut insa prea multe despre cine este romanca cu adevarat. Informatiile legate de ea par secretizate. Cu toate acestea, reporterii nostri au aflat intreaga poveste a… “Doamnei Draculescu”!

Delia Velculescu s-a nascut in 1975. E Varsator. In 1992, a terminat Colegiul National “Gheorghe Lazar”. Se pregatea sa dea examen de admitere la Academia de Studii Economice, dar destinul i s-a schimbat brusc. A primit o bursa de studii in America si de acolo viata ei a luat o intorsatura nebanuita!

Plecata in 1992 din Romania, Delia a trait visul american: a ajuns o femeie cu o cariera exceptionala! In plus, si-a intalnit in SUA marea dragoste si a adus pe lume trei copii

Romanca l-a intalnit pe un medic, cu trei ani mai in varsta, originar din Romania. Victor Velculescu se stabilise in America, alaturi de parinti, cand avea doar 7 ani. Cand s-a cunoscut cu Delia, el era student la Facultatea de Biologie de la Universitatea Stanford, iar ea urma cursurile Colegiului Wilson din Pennsylvania.


Delia este casatorita cu Victor Velculescu, un medic faimos de origine romana

La aproape 5 ani de cand s-au indragostit unul de celalalt, cei doi au hotarat sa se casatoreasca. Sursele noastre ne-au marturisit ca nunta au facut-o in Romania, la Sibiu! Viata lor a continuat insa in America, pe coasta de est, la Baltimore. Delia s-a angajat, intre timp, la FMI in 2003, iar Victor a devenit profesor in oncologie.

Sotul “Doamnei Draculescu” a fost propus in 2012 la… Premiul Nobel!

Azi au impreuna trei copii (cu care vorbesc in casa doar in limba romana), iar cariera amandurora a “explodat”. Delia a primit increderea mai marilor FMI si a fost insarcinata sa rezolve problemele spinoase din Grecia si Cipru, iar Victor este profesor la Universitatea “John Hopkins” din Maryland. Anul trecut, medicul in varsta de 42 de ani, a fost propus in mediile stiintifice la Premiul Nobel pentru Medicina!


"Doamna Draculescu" este unul dintre cei mai apreciati membri din echipa FMI

Echipa condusa de Victor Velculescu a pus la punct primul test genetic din lume care identifica tumorile cancerigene. Intr-un interviu acordat in 2012, sotul ”Doamnei Draculescu” dezvaluia “secretul” sau: duce o viata linistita – a renuntat chiar la televizor – si nu are decat doua prioritati: viata universitara si familia de care s-a declarat dependent.


Sotul Deliei a fost propus in mediile stiintifice la Premiul Nobel pentru Medicina

“As vrea sa traiesc de doua ori fiecare zi din viata ca sa am timp atat de cariera, cat si de familia mea!”, spunea Velculescu.

Socrul Deliei este si el extrem de apreciat in SUA. Aurel Velculescu (74 de ani) a fost presedintele unei asociatii puternice de arhitecti. De-a lungul timpului, el a proiectat mai multe biserici romanesti din America, precum parohia Sfanta Cruce sau Biserica Ortodoxa Sfantul Apostol Andrei, dar si alte cladiri importante.

De altfel, intreaga familie Velculescu are o stransa legatura cu biserica, Victor si Delia donand in mod curent diverse sume de bani catre parohiile romanesti.


Sursa: JG&EI









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu