miercuri, 22 iulie 2020

H.D. Harmann - Cei trei obraznici ai României
Cei trei obraznici ai României
H.D. Harmann
15 Iulie 2020

Deși sunt cunoscut pentru eforturile pe care le fac în sensul de a nu îmi arăta sentimentele, mai ales când scriu profile situaționale, politice sau despre incidente criminale, nu mă pot abține de a nu îi răspunde unui domn numit Arafat. Nu îi cunosc parcursul profesional ca medic, nu cunosc spitalele la care a lucrat, nu i-am studiat profilul de student, nici notele la examene (deși acestea sunt mine de aur pentru a înțelege exact modul de gândire al unui intelectual in devenire), nu am să îi fac profilul suport pentru a citi în zațul cafelei ce ar fi trebuit să fie acest medic și ce a devenit el în realitate. Zadarnic efort ar însemna și să amestec adevărul unei pandemii severe, elementele științifice și morale, etice și profesionale ale acestei crize nemaivăzute de lume, cu frazele de birocrat, deseori speriat și de umbra sa, ale acestui domn Arafat.  Dar ultima lui declarație este atât de obraznică, atât de veninoasă și atât de arogantă, încât imi refuz dreptul de a mai neutru.

„Trei, Doamne, şi toţi trei”:
Klaus Werner Iohannis - lipsit de mândrie națională și, în special, de cea de apartanență la măreția istorică a României
Ludovic Orban - lipsit de educație şi posesor de analfabetism dublat de lipsă clară de profesionalism
Raed Arafat - un cocoloșit parşiv al națiunii române

Ca fiu al României, cu pașaport dublu și produs al marii școli intelectuale românești, nefiind din religia sa majoritară și diferit lingivistic de originile daco-romane ale națiunii române, eu unul doresc să îmi strig revolta. Dl. Arafat se înscrie liber și fără nici o rușine, în linia celor trei obraznici ai Romaniei. Arafat, Orban și Iohannis fiind cei trei care dau substanță aproape fizică unui cuvânt cu multe înțelesuri teoretice. Există explicații pentru ultimii doi din trilaterală: la Iohannis înțeleg lipsa de mândrie națională și, în special, cea de apartanență la măreția istorică a României iar la Orban înțeleg lipsa de educație și perfect rotund al său analfabetism dublat de o clară lipsă de profesionalism. Cei doi formează un tandem necesar prezervării imaginii lui Iohannis ca fiind cel mai deștept dintre cei doi. Caragialul Orban, sicofantul berlinez care semna, imediat după o întîlnire cu stăpâna Merkel, acum ani denunț penal (ciripitor pe românește) ca să bage un alt prim ministru român în pușcărie, este șef de guvern pentru ca locatarul de la palatul Cotroceni să arate bine la televizor cu cravatele sale albastre.

La „doctorul” Arafat însă nu înțeleg cum și-a putut permite obrăznicia de a spune ca așteaptă poporul român la spitale. Cum adică, după ce România ți-a dat școală, ți-a dat masă, ți-a dat șanse pe care propria ta națiune nu ți le-a dat, ți-a tolerat păcatele (și sunt convins că amândoi știm exact la ce mă refer), te-a adoptat, ba a mai făcut și manifestații pentru ca tu să rămâi un fel de șef de tură peste SMURD, tocmai dumneata îți permiți asemenea obrănicie. Frazele întregii declarații a lui Arafat sunt însă și mai bicisnice. Ne spune că oamenii internați cu forța, în baza ordinele false date de el și de chirurgul de apendicită Tătaru, au ieșit din spitale pe răspunderea lor, refuzand pușcăria medicală (declarată neconstituțională, așa cum și era în realitate) și aceia, alături de cei care nu poartă mască sunt de vină de explozia de cazuri de covid-19 în România. Limbajul acesta, de soldat sovietic, care spune că expansiunea bolii este vina oamenilor este identică cu orice minciună pe care o spune zilnic cel care refuză să creadă în existența virusului. Între aroganța aculturală a lui Arafat și asocialul soldat sovietic nu există nici un fel de diferență morală sau de educație.


Medicul are misiunea de a trata pacientul, nu de a-l acuza

O simplă lecție de etică medicală domnule Arafat, dacă ai fi participat ca student la cursurile sobrei universități românești de medicină, te-ar fi învățat că un medic nu are voie să judece. Medicul are misiunea (nu cea birocratică sau statal-militară pe care o tot declami dumneata pe la televiziunile de cartier) de a trata pacientul, nu de a îl acuza. Este un fals absolut, este un sperjur profesional și o alchimie de vrăjitor de ev mediu să îți permiți obrăznicia de a spune ca datorită celor care nu poartă mască se duc în sus cifrele epidemiei. Este o minciună ordinară ceea ce ai declarat. Da, unul dintre zecile de motive reale, nu inventate de Arafat, este și faptul că oamenii nu poartă mască, dar nici decum motivul principal sau măcar cel dovedit a fi cel principal.

Eu unul port mască. Cunosc deja cinci oameni din cercul meu profesional și social, fie el european sau american care au trecut prin infernul provocat de virus. Unul dintre ei a plătit cu viața. Deci nu mă număr printre cei acuzați în stil bolșevic de către funcționarul Arafat. Acest Arafat, aproape dorindu-și ca boala să devină din ce în ce mai agresivă, urează oamenilor să vină la spitale. Să facă ce, domnu Arafat? Să vină în genunchi la messia de Pantelimon să își ceară scuze? Nu ai impresia domnule doctor că ești obraznic? Nu ai impresia că te crezi prea deștept și prea frumos pentru ceea ce ești în realitate?

De aceea nu te crede nimeni, de aceea oamenii nu mai cred în isteria Covid-19. Ai reușit, alături de ceilalți doi obraznici ai României să faci lumea să nu mai creadă în problemele reale create de către pandemie. Datorită obrăzniciei, lipsei de educație, lipsei celor șapte ani de acasă, lipsei de respect față de o națiune, tripleta arogantă de astăzi crează și mai multe piedici în rezolvarea crizei medicale. Cu girofarul la o mașină străină, cu obraznicia fanariotului de duzină, Arafat distruge exact imaginea de medic profesionist de care are nevoie România în aceste momente.


Dacă aplicam ordinele dictaturii medicale - cum doreşte dl. Arafat -, vom avea copii internați în case de nebuni.

Mai este un aspect pe care doresc să îl subliniez, poate Arafat, acest privilegiat a două sisteme - comunist și capitalist -, acest cocoloșit al națiunii române, învață ceva acum, la vârsta nepăsării. Oamenii au dreptul să creadă sau să nu creadă. Arafat, ca și Orban ca și Ioahnnis nu au nici un drept să îi acuze pe cei care nu cred în virus. În primele secole ale creștinismului era o crimă să nu crezi în zeii păgâni ai Romei. Cei care nu credeau erau condamnați la moarte. Atenție, nu pentru că erau creștini, ci pentru că refuzau să creadă în zeii păgâni. Nuanța este extrem de importantă! Roma a ars de patru ori și imperiul său a dispărut în cenușa istoriei pentru că a prigonit pe cei care nu credeau.

Atrag atenția acestui „doctor” Arafat că a nu crede este un drept natural și nu o condamnare. Prin necredință s-au construit marile catedrale, s-au descoperit marile argumente ale științei. Acum doar secole se credea, la ordinul bisericii, că pământul este in centrul sistemului solar. Doar acum zeci de ani se credea ca virsului H.I.V. nu există, căci așa ordonase medicilor american, chiar prorpiul lor guvern federal. Necredința în spusele birocratului nativist a făcut ca multe dintre lipsurile de exprimare (sau fonice, sau gestuale) ale unui copil să nu mai fie considerate patologiii bune de medicat în spitale psihiatrice. Dacă aplicam ordinele dictaturii medicale - cum dl. Arafat o face astăzi -, aveam copii internați în case de nebuni. Vă pot da exemple cu miile despre cum necredința a găsit exact soluția la problemele prost explicate, prost comunicate și mai mult, impuse cu ciocanul de către funcționari ca dumneata.


Nimeni nu obține respect atunci când se folosește de puterea statului pentru a avea dreptate

Domnule Arafat, mai ușor cu fundamentalismul birocratic, căci exemplele necredinței sunt la fel de puternice ca și cele ale credinței. Nimeni nu obține respect atunci când se folosește de puterea statului pentru a avea dreptate. Prezintă argumente, spune lumii ce crezi tu, mai mult fi respectuos cu oamenii, dar nu aplica orbește ordinele birocrației analfabete, nu repeta ce îți ordonă deep state din spatele dumitale.

Domnule Arafat numai așa mă vei convinge si pe mine credinciosul. Căci cel care nu crede te va desconsidera și mai mult. Mai ales că tocmai acela te-a apărat, nevinovat și fără nimic altceva decît exact necredința lui. Atunci când el nu a crezut în argumentele lui Băsescu ca să te dea pe mâinile poliției lui politice, era bun necredinciosul. Acum, când nu crede argumentele tale bâlbâite științific și slab comunicate, acum nu mai este bun pentru dumenata. Slabă logică ai domnule Arafat dacă chiar crezi că viața nu este egală în manifestările sale primordiale. Eu, dintre cei puțini numeric care sunt educat despre lumea de umbre din care provii, știu exact cine ești, de unde vi și unde te duci. Am văzut acest film, cu alte personaje, dar același scenariu, de atâtea ori încât pot să îți descriu pe săptămâni, luni (nu ani!) ce și cum urmează. Dar că să urezi poporului meu, care m-a adoptat, m-a crescut și mi-a dat tot, exact ca în cazul dumitale, să ajungă la spital, este o insultă pe care eu unul, cel care poartă mască, nu ți-o permit. 


Domnule Arafat, trebuie să aperi țara care te-a făcut om și te-a acceptat, să explici motivele pentru care vrei să arestezi cetățeni liberi şi încerci să manipulezi adevărul medical

Cel care nu crede în mască are aceleași drepturi ca și ale mele, cel care poartă mască. Ele sunt identice și egale domnule „doctor” Arafat. Obrăznicia de uliță, că este românească sau europeană nu te face nici mai credibil și nici mai profesionist. Dă-te jos din mașina de lux pe care țara asta ți-a cumpărat-o, lasă girofarul și apucă-te să respecți poporul român, domnule Arafat. Rolul dumitale, Arafat, este să explici lumii care nu crede. Rolulul tău este să aperi țara care te-a făcut om și poporul care te-a acceptat cu toate relele firii dumitale. Mai mult, aștept să explici poporului român, mai mult îți atrag atenția că este datoria legală să o faci, motivele pentru care vrei să arestezi, din motive medicale, cetățeni liberi. Rolul dumitale este să explici de ce încerci să manipulezi adevărul medical și să te cațeri pe funcția dumitale de șef la situații de urgență, ca un activist bolșevic care nu prea știe să scrie și să citească.


Ce viitor poate oferi un gropar, atunci când aruncă cu pământ peste sicriul speranței?

Rolul dumitale ca medic este să ne spui că va fi greu dar că vom supraviețui, să ne spui că îți pui viața ta alături de noi, că vei fi cu noi. Nu să fi obraznic! Sunt convins că nu cauți glorie postumă. Ce viitor poate oferi un gropar, atunci când aruncă cu pământ peste sicriul speranței? Dar în mod cert ai un interes clar, local pentru care ești atât de obraznic. Pe acela trebuie să ni-l explici, nouă în primul rând, celor care chiar purtăm măștile cumpărate de mafia lui Orban la preț de aur. Dumneata, Orban și Iohannis, tripleta prost crescută a României aveți un interes particular de a bloca România. Și vrem să aflăm cu exactitate acest interes local, anti național pe care îl urmăriți.

Altfel, „doctore” Arafat, îți dau în scris, că primul din tripletă care va fi dat afară vei fi dumneata. Apoi va veni rândul lui Orban și ultimul va fi Iohannis. La Iohannis trebuie să mai accepte și regii Europei deci va fi ceva efort. Dar în cazul tău și al lui Orban te asigur că plecările voastre vor fi rezultat al unei decizii locale.


Tripleta obraznică reprezintă doar puncte minuscule care vor dispărea ca orice obiect necunoscut apărut pe radarul istoriei

Sunt convins că vei înțelege, că această tripletă obraznică a României, din care cu mare efort vrei să faci parte, nu reprezintă decât puncte minuscule pe radarul istoriei. Pandemia vine și pleacă. Națiunea română va rămâne. Națiunea mea, cu mască sau fără mască, are speranță, căci are măreția credinței și necredinței laolaltă. Iar oameni ca mine sunt deciși ca cei care nu cred să fie egali cu cei care cred. Îți mai amintești filmele science fiction unde pe radarul marinei americane apăreau și dispăreau O.Z.N.-uri? Așa si dumneata, vei dispărea ca orice obiect necunoscut apărut pe radare. Ca și când nu ai fi existat vre-odată.

Aranjament grafic - I.M.
Notă - Subtitlurile aparţin redacţiei şi au fost extrase din text. Dacă „Cei trei muşchetari” au fost patru, ăştia sunt mult mai mulţi... şi pe deasupra, incompetenţi, corupţi şi ticăloşi.
-------------------------------

[1] https://www.revistaromaniamare.ro/cei-trei-obraznici-ai-romaniei-3d -  13.07.2020

https://www.art-emis.ro/analize/cei-trei-obraznici-ai-romanieiNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu