duminică, 2 octombrie 2016

VIATA E UN JOC 8






VIATA E UN JOC 8
Florence Schovel - Shin


Capitolul VIII
INTUITIE SAU DIRECTIVE

"Pe orice drum ai fi, marturiseste-te lui si El va conduce pasii tai". Nimic nu-i greu de savirsit omului care cunoaste puterea cuvintului si care isi urmeaza intuitia. Prin cuvintele lui el pune in actiune forte nevazute. Isi poate reconstrui corpul sau poate anima lucrurile lui. De aceea o foarte mare importanta este in alegerea cuvintelor potrivite si acela care isi alege cu grija afirmatiile pe care doreste sa le arunce in invizibil stie ca Dumnezeu este ajutorul lui, ca exista ajutor pentru fiecare cerere si ca cuvintul lui rostit sloboda acest ajutor. "Cere si ti se va da"; omul trebuie sa faca prima miscare. 

"Apropie-te de Dumnezeu si el se va apropia de tine". Am fost adesea intrebata cum se ajunge la realizare. Am spus "Spune cuvintul si nu face nimic pina nu vei avea o indrumare precisa!". Cere indrumarea spunind: "Spirit infinit arata-mi drumul, lasa-ma sa cunosc daca este ceva de facut pentru mine". Raspunsul va veni prin intuitie sau impuls, o intimplare remarcata de cineva, un pasaj dintr-o carte, etc.

 Raspunsurile sunt uneori de o exactitate neasteptata.

O femeie dorea o mare suma de bani. Ea a spus cuvintul; "Spirit infinit, deschide drumul spre ajutorul meu imediat, fa ca tot ce este al meu prin drept divin sa ajunga la mine acum, intr-o mare avalansa de abundenta"; si a mai adaugat: "Da-mi o indrumare precisa, lasa-ma sa cunosc daca este ceva de facut pentru mine!". Gindul a venit repede: "Da unei anumite prietene ajutata de spirit 100 de dolari". Ea a povestit prietenei ei; asteapta si du-te inainte de a-i da banii. A asteptat in ziua aceea si a intilnit o femeie care i-a spus: "Azi am dat cuiva un dolar, a fost pentru mine asa de mult ca si pentru tine a da 100 dolari". A fost indrumarea fara greseala si astfel a cunoscut ca trebuie sa dea 100 de dolari. Era un cadou care cuprindea o investitie mare, pentru ca, imediat dupa aceea, o mare suma de bani i-a venit pe o cale remarcabila; dind, deschizi drum ca sa primesti. Ca sa creezi activitate in finante trebuie sa dai.

Dijma sau darea unei zecimi dintr-o suta este un vechi obicei omenesc si el asigura sporul. Multi dintre oamenii bogati din aceasta tara au dat aceasta dijma si nu am cunoscut nici un caz in care acestia sa nu se reinvesteasca; a zecea parte se duce si se reintoarce binecuvintata si inmultita. dar darul sau zeciuiala trebuie date cu dragoste si bucurie, fiindca lui Dumnezeu ii plac "donatorii veseli". 

Politele trebuiesc platite cu veselie, toti banii trebuiesc trimisi fara frica si cu binecuvintare. Aceasta atitudine a mintii il face pe om stapin al banilor si daca tine seama de aceasta, vorba lui rostita ii deschide vaste rezerve de bogatie. Insusi omul isi limiteaza resursele sale prin viziunile de limitare. Uneori i se deschid mari realizari de bogatie, dar el se teme sa actioneze. Viziunea si actiunea merg mina in mina, ca in cazul omului care a cumparat blana de captuseala.

O femeie a venit la mine cerindu-mi sa spun cuvintul pentru o slujba dreapta. Niciodata sa nu spui "slujba" ci Slujba dreapta" locului planuit de mintea divina, fiindca numai aceasta da satisfactie. Am adus multumiri ca ea a primit totdeauna ce e al ei si ca aceasta slujba se va manifesta repede. Degraba i s-au facut trei oferte, doua la New York si una la Palm Beach, ea nestiind pe care s-o aleaga. I-am spus: "Cere pentru indrumare precisa!". Timpul era aproape trecut, ea nedecisa... dar in curind mi-a telefonat. "Cind m-am trezit dimineata, am simtit, Palm Beach". Ea fusese acolo mai demult si cunostea parfumul lui imbalsamant. I-am spus: "Daca simti asa, desigur e indrumarea ceruta". A acceptat postul si a avut mult succes. Adesea indrumarile ne vin in moduri si timpuri neasteptate. Intr-o zi, ma plimbam pe strada cind am simtit, pe neasteptate, nevoia sa merg la o anumita brutarie, un bloc sau doua mai departe. Mintea rationala rezista, argumentind: "Nu-i nimic ce te-ar putea interesa!". Totusi, nu am ascultat de ratiune, m-am dus la brutarie, privind la orice lucru natural, asa cum ar fi fost nimic acolo care sa ma fi interesat; ajungind acolo am intilnit o femeie la care ma gindeam demult si care avea nevoie de ajutorul pe care i l-as fi putut da. Astfel, mergi la un lucru pentru a afla altul. Intuitia este o facultate spirituala care nu explica, ci numai indica drumul. Adesea se primesc directive in timpul tratamentului. Ideea prin care vin poate trece aproape neobservata, dar "unele din caile Domnului sunt misterioase". Intr-o zi spuneam in clasa ca fiecare, individual, va primi o directiva precisa.

O femeie a venit la mine si mi-a spus: "In timp ce ati tratat aceasta, mi-a venit ideea de a scoate mobila din magazie pentru a o duce intr-un apartament". Femeia venea sa fie tratata de sanatate. I-am spus ca stiu o locuinta in care ea insasi si sanatatea ei se vor transforma si am adaugat: "Cred ca tulburarea dumitale este si o congestie din cauza lucrurilor depozitate de o parte. Congestia lucrurilor cauzeaza congestia lucrurilor in corp; ai folosit nesocotit legea folosintei si acum tragi consecintele". A multumit pentru ca ordinea divina s-a stabilit in mintea, trupul si inima ei. Oamenii nici nu viseaza ce mare legatura exista intre afacerile si trupul lor. Exista o corespondenta mutuala pentru fiecare boala. Cineva poate obtine o vindecare instantanee, prin realizarea faptului ca trupul este o idee perfecta in Mintea Divina si de aceea intreg si perfect ii este trupul; daca continua gindurile distructive de acumulare a fricii, criticii, boala se va intoarce.

Isus stia ca orice boala vine din pacat si spunea leprosilor, dupa vindecare sa mearga si sa nu mai pacatuiasca, caci altfel, un lucru si mai rau va veni asupra lor. Astfel, sufletul omului (sau mintea subconstienta) trebuie sa fie spalata "mai alb decit zapada" pentru o sanatate permanenta; metafizicianul este totdeauna adinc sapat pentru "corespondenta". Isus Christos spune: "Nu condamna pe altii ca sa nu fii condamnat". "Nu judeca ca sa nu fii judecat". Multi oameni si-au intors boli si nefericiri pentru condamnarea altora, caci ceea ce condamni la ceilalti atragi spre tine insuti. 

O femeie a venit la mine suparata si bolnava pentru ca sotul ei a fugit de la ea cu o alta femeie. Ea critica pe cealalta femeie si spunea: "Ea stia ca el este un om insurat si nu avea dreptul sa accepte atentiile lui". I-am spus: "Opreste-te din a judeca si binecuvinteaza, caci daca nu ai alta atitudine, vei atrage aceeasi situatie si pentru tine". A ramas surda la aceste vorbe si un an mai tirziu s-a aratat interesata de un barbat insurat. De cite ori critici sau condamni apuci un fir elastic si trebuie sa te astepti la o lovitura.

Nedecizia este piedica in multe privinte.
Ca sa o depasesti trebuie sa faci repede afirmatia:
"Sunt intotdeauna sub inspiratie directa si iau deciziile cele drepte".
Aceste cuvinte impresionezi subconstientul si te gasesti indata treaz, vioi, facind miscarea potrivita fara ezitare. Am gasit ca este distructiv sa privesti spre planul psihic pentru a te lasa condus, fiind planul mai multor si nu al unei singure minti. Daca omul isi deschide mintea spre subiectivitate el devine o tinta pentru fortele distructive. Planul psihic este rezultatul gindurilor; acestea privesc numai drumul karmic.

Cunosc un om care ar fi trebuit sa moara demult, dupa horoscop, dar mai este inca in viata ca unul dintre cei mai de seama conducatori pentru ridicarea umanitatii din tara lui.
O minte viguroasa poate neutraliza profetiile rele. Omul trebuie sa spuna: "Orice profetie falsa trebuie sa se duca in neant, orice plan pe care Tatal din ceruri nu l-a planuit pentru mine trebuie sa se dizolve, sa dispara; ideea divina vine sa se realizeze acum!". De aceea, daca cineva ti-a prevestit un eveniment bun, de fericire sau bogatie, da-i ospitalitate si asteapta, caci el va veni mai devreme sau mai tirziu, prin legea sperantei. Vointa omului trebuie folosita ca sa contrasemneze vointa universala. "Vreau ceea ce-mi va fi dat prin vointa lui Dumnezeu. E vointa lui Dumnezeu sa dea fiecarui om orice dorinta dreapta a inimii lui; vointa omului trebuie folosita pentru a tine viziunea, fara sovaire". Fiul risipitor a spus: "Scula-ma-voi si voi merge la tatal meu". Adesea trebuie o sfortare de vointa parasirea invelisului gindurilor mortale. Este cu mult mai usor pentru oamenii simpli sa aiba frica in loc de credinta si de aceea credinta apare ca o sfortare a vointei. Cind omul se trezeste spiritual creste. Recunoaste ca orice inarmonie exterioare corespunde unei inarmonii interioare, mentale. Daca se poticneste sau cade, o face in constiinta lui.

Odata, o studenta mergea pe drum si critica pe cineva in gindurile ei. Isi spunea mental: "Acea femeie e cea mai nesuferita de pe pamint"; deodata, 3 baieti care alergau si aruncau cu pietre, au lovit-o. Ea nu a condamnat jocul baietilor, a chemat legea iertarii si a salutat divinitatea din acea femeie.

Drumurile intelepciunii sunt caile placerii si toate cararile ei sunt in pace. Cind cineva a facut o cerere in Universal, trebuie sa fie gata pentru orice surpriza. Orice lucru poate parea ca merge strimb dar, in realitate, merge drept. O femeie a spus ca nu exista pierdere in Mintea Divina, de aceea ea nu poate pierde ce ii apartine, daca a pierdut ceva acel ceva se va intoarce sau va primi echivalentul. Cu citiva ani inainte pierduse 2000 de dolari, imprumutind acesti bani cuiva care a murit pe neasteptate, nemaispecificind in Testament acea datorie. Suparata, neavind nici o dovada scrisa s-a hotarit sa ceara bani de la Banca Universala. A inceput prin a ierta datornicul, caci ura si neiertarea inchid toate usile Bancii Minunate. A facut apoi afirmatia: "Neg pierderea, nu exista pierdere in Mintea Divina, de aceea nu pot pierde acesti 2000 de dolari care imi apartin prin drept divin".

"Cind o usa se inchide, o alta se deschide". Traia in apartamentul unei case care era de vinzare, in contractul de inchiriere fiind o clauza care spune ca daca casa se va vinde chiriasii trebuiau sa se mute in 90 de zile. Deodata, proprietarul a stricat contractul si a marit chiria. iarasi nedreptatea parea sa fie in drumul ei, de data aceasta imperturbabila. Ea a binecuvintat pe proprietar, zicind: "Daca chiria s-a urcat inseamna ca eu voi fi mai bogata, pentru ca Dumnezeu este averea mea". Noile contracte au fost facute cu chiria marita dar dintr-o eroare "divina", clauza cu cele 90 de zile a fost uitata.

Putin dupa aceea, proprietarul a avut ocazia sa vinda casa. Din cauza greselii din noile contracte chiriasii avea dreptul sa mai stea un an. Agentul a oferit fiecarui chirias 200 de dolari daca se muta si mai multe familii s-au mutat. Trei au ramas printre care si aceasta femeie. O luna sau doua, mai tirziu, agentul a aparut si a spus femeii: "Vrei sa strici contractul pentru 1500 de dolari?". I-a fulgerat prin minte: "Acum trebuie sa apara cei 2000 de dolari!" Si-a amintit ca discutase cu prietenii din casa sa actioneze impreuna in cazul in care va mai veni vorba despre mutare. S-a hotarit sa-si consulte prietenii. Ei au spus: "Daca a oferit 1500 de dolari, va oferi si 2000". Astfel, a obtinut un cec de 2000 de dolari pentru a elibera apartamentul. A fost, desigur o remarcabila lucrare a legii si aparenta nedreptate cu marirea chiriei a insemnat mult deschiderea drumului pentru realizarea ei. Aceasta dovedeste ca nu exista pierderi si daca se considera starea spirituala poti culege tot ce e al tau, din marele rezervor al binelui. "Iti voi inapoia tie anii pe care i-au mincat lacustele". Lacustele sunt indoielile, ura si regretul gindurilor mortale.

 Numai ceste ginduri adverse fura pe om, pentru ca nici un om nu da de la el, ci isi ia lui insusi. Omul este aici ca sa-l dovedeasca pe Dumnezeu si ca "sa depuie marturie pentru adevar". El il poate dovedi pe Dumnezeu prin aducerea belsugului in lipsa si aducerea dreptatii in nedreptate.

Dovedeste-ma pe mine acum cu aceasta, a spus Domnul multimii; daca eu nu vreau sa va deschid fereastra cerului si sa vars binecuvintarea mea este pentru ca nu vor fi camari destule ca sa le primeasca.


Va urma









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu