vineri, 21 octombrie 2016

cu „Ultima oră” sub braţ






Ionel Marin, jurnalistul care mergea de douăzeci de ani cu „Ultima oră” sub braţ

Prea devreme, mult prea devreme a fost luat să se nască într-o altă lumină Profesorul universitar doctor Ionel Marin, jurnalistul care mergea de douăzeci de ani cu „Ultima oră” sub braţ. Avea nevoie de ea precum Anteu de atingerea Pămîntului, întru sporirea puterilor.  Bornă după bornă, înainta pe drumul fără compromisuri, pe drumul adevărului şi dreptăţii, cu pasiune şi rigoare, pînă cînd Creatorul l-a oprit din mersul pămîntean. Anii săi, scurtaţi la un semn, s-au  îngrămădit spre ieşire, de parcă un fir invizibil îl trăgea în afară, în trupul Universului şi, dintr-o dată, neaşteptat, a ajuns în faţa uşii unde se aud cîntece de îngeri.

E trist că nu e nimeni pe lume, absolut nimeni, care să ne dea scutire de moarte. Cu toţii înaintăm spre capăt ca pe o bandă a lui Moebius. Cu toţii ne vom lua, la un moment dat, rămas bun, de pe  un zid încercat de amurg. Ca nişte oale de lut, golite de apă şi grîne, ne vom sparge cu toţii.

Dar prea devreme,  mult prea devreme jurnalistul şi decanul Facultăţii de jurnalism din Universitatea Hyperion,  Ionel Marin a devenit un călător tăcut în trenul care face curse între Pămînt şi cer. Şi de atîta curs, lacrimile celor care l-au iubit vor seca în urma lui, precum Marea Roşie cînd Moise a întins toiagul. Acolo sus, într-o redacţie de lumină, îl aşteaptă îngeri albi cu transfuzii să-i schimbe ora din suflet.


Maria Diana Popescu

http://www.ultima-ora.ro/2016/10/20/ionel-marin-jurnalistul-care-mergea-de-douazeci-de-ani-cu-ultima-ora-sub-brat/










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu